otsikko
Etusivu      Talli ja tilat      Oriit      Tammat      Toiminta      Muuta

 

    WS Tegwen VH02-025-1862

Kuollut 11.03.2013

  

  Virallinen nimi   WS Tegwen   Säkäkorkeus   132 cm
  Lempinimi   Tyttö   Syntynyt   11.03.2007, VHKR
  Rotu   Welsh cob -tyypin poni (C)   Sukupuoli   Tamma
  Väri   Rautias   Kasvattaja   White Star
  Omistaja   dani VRL-03561   Painotus   Koulupainotus

Koulutustaso: vaB, 70 cm, vaativa ponivaljakko
Käyttö: Siitosponi

Saavutukset: Champion (anottu 10.06.10, myönnetty 11.06.10)
                    VWY-II, 7 - 6 - 7,5 - 21 - 5 = 46,5p. 01.05.2011
                    YLA2, 33 + 37 + 23 + 33 = 126p. 18.04.2012
                    VWY-C, myönnetty 11.03.2013

4-vuotias 11.05.07

    Taustaa

Tyttö on Venlan tapaan taatusti harkittu ostos - okei, myönnettäköön, että sillä on hiukan epätasainen suku, mutta sen ollessa 1½-sukuinen, voin huoletta astuttaa sen niin yksipolvisella kuin kaksipolvisellakin tapauksella. Ja kun sen jälkeläiset saavat jälkeläisiä, ja ne taas jälkeläisiä, on itse Tyttökin jo sen verran kaukana sukupolvessa, ettei kukaan yhdestä heittävästä polvesta jaksa motkottaa. Itse asiassa minulle selvisi vasta vähän aikaa sitten, että Tytön isällä Kenrick Lloydlla onkin yksi polvi sukua netissä, sillä olin luullut sitä evm-sukuiseksi (hmm joo, tehkää mitä haluatte johtopäätöksiä sukujen vahtauksestani) - sen vanhempia ei ollut linkitetty, muttei merkitty kadonneiksikaan, joten en aavistanut niiden olevan netissä, kun Herra Googlekaan ei niitä minulle löytänyt. Ilmeisesti siinä oli sillä kerralla jokin toimintahäiriö, sillä pari päivää sitten se löysi ties kuinka monta sivua, joilla esiintyivät hakusanoinani käyttämät Tytön isovanhempien nimet - ja sieltähän löytyivät myös niiden sivut!

Tamma on kuitenkin sen verran hyvin menestynyt ja muutenkin mukava pakkaus, että pidän siitä sitten kaikki vauvat itselläni, jos muille ei kelpaa: suvun tasaisuus onkin tätä nykyä nostettu pyhään asemaan, ja mahtaa Tytön esikoisen omistajakin järkyttyä, kun poni onkin 2½-polvinen eikä tasan kaksipolvinen!

    Luonnekuvaus

Kun trailerista hoippui ulos nuori ja hintelä welshponinruipelo, olin aivan varma että olin ostanut toistaiseksi vielä ujon nuorenponin, josta kehkeytyisi vielä ystävällinen tamma koristamaan tallia, sekä herkkä ja nöyrä kouluratsu mainetta niittämään.
Viimeksi mainittu toive toteutuikin, mutta pyöreämahaista hellittävää pullaponia Tytöstä ei saa sitten millään. Sitä vastoin sain talliini raudanlujan tahdon ja manipuloinnin salat omaavan kovaäänisen riiviön, joka vain satula selässään ja kuolaimet suussaan osaa keskittyä. Mutta mitäpä olisi talli ilman yhtä suurikokoista ponityrannia?

Hoitaessa Tyttö suorastaan rakastaa ajaa hoitajansa hulluuden partaalle. Milloin se ei potki mukamas tylsistyneenä karsinansa ovea, se kiljuu tarhassaan laukaten samalla aidanviertä pitkin niin että rapa lentää. Karsinassa tamma esittää mielellään hoitajalleen omalaatuisen piaffe-esityksensä, ja oikein pyrkii samalla muhentamaan harjapakin. Tyttöä saa kunnolla komentaa, jolloin se seisoo yleensä kiltisti hoitajaansa hiukan syyllisesti vilkuillen; noin parikymmentä sekuntia, ennen kuin aloittaa pyörimisen uudelleen.

Tamman heikko kohta on sen säkä. Jos hoitaja saa vain sormensa tamman sään kohdalle ja alkaa rapsuttaa kunnolla, pysähtyy Tyttö kuin seinään; se rakastaa yli kaiken rapsutusta, joka saa sen sulkemaan silmänsä ja ynisemään ja vääntelemään nautinnollisesti kaulaansa. Tämän jälkeen Tyttö tuntuu olevan aivan huuruissa, ja sitä on helppo hoitaa.

Paitsi että kavioita Tyttö ei oikein välitä nostaa, ja saattaa jopa alkaa potkimaan seinää. Jämerä, sopivan kovapäinen ja hitusen uhkarohkea hoitaja saa kuitenkin tamman taipumaan tahtoonsa, jolloin hänestä ja Tytöstä voi tulla hyvinkin lämminvälinen taistelupari.

Ratsastaessa Tyttö tarvitsee selkäänsä määrätietoisen ja osaavan, sopivalla tavalla herkän ja tammaa hyvin lukevan ratsastajan, mikäli halutaan päästä hyviin tuloksiin. Toki tamma on itsekin herkkä, yhtään hienostelematta todella herkkä suustaan, ja kavahtaa rajuja pohkeita siinä missä suusta riuhtomista. Tyttö on ratsastaessa todella yritteliäs, eikä ole reilua pilata tammaa rajuilla otteilla. Ratsastajan tulee kuitenkin olla määrätietoinen eikä vain istua selässä "Toivottavasti et sekoa"-meiningillä, sillä tamma keksii mieluusti itse jotain tekemistä, mikäli sille ei kädestä pitäen näytetä tehtävää. Varsinkin kulmista tammaa tykkää oikaista, ellei sitä oikeaoppisesti aseteta. Ympyrästä se tekee salmiakkikuvion, laukannostossa takajalat voivat nousta hieman liikaakin.

Useimmiten Tyttö on kuitenkin todella mukava ratsastaa. Pohkeen pienimmästäkin hipaisusta tamma lähtee eteenpäinpyrkivästi liikkeelle, ja kuuntelee varsinkin ravissa ja laukassa painoapuja. Käynnin Tyttö on tottunut leimaamaan lepoaskellajiksi, mutta työskentelee hyvin myös käynnissä. Tytöllä on lisäksi welshponeille tyypilliseen tapaan puhtaat, varmat ja ennen kaikkea näyttävät askellajit, joita tamma osaa lisätä ja koota hienosti. Suustaan tamma on todella herkkä, sekä asettuu helposti yli, mikäli ohjastuntuma on liian kireä. Tamman bravuuriliikkeet ovat pohkeenväistö ravissa, jossa se polkee varmasti ristiin. Lisäksi Tyttö esittää sitä mielellään. Myös takaosakäännös on yksi tamman ehdottomista suosikeista.

    Suku

 isä Kenrick Lloyd
    KTK-II, VWY-II, wC
 ii. Gerwyn Capellanus
    wC
 iii. Gerwyn Dylan
    wC, evm
 iie. Glessni Meredy
    wC, evm
 ie. Glessni Sara
    wC
 iei. Glessni Alawn
    wC, evm
 iee. Bleiddig Bianca
    wC, evm
 emä Angharad Enit
     wC
 ei. Glaudusa Nissyen
      wC, evm
 eii. Glaudusa Alwyn
    wC, evm
 eie. Glaudusa Morgaine
    wC, evm
 ee. Angharad Liselotte
    wC, evm
 eei. Addolgar
    wC, evm
 eee. Angharad Ronda
    wC, evm

Tytöllä on kiva, suunnilleen yksipolvinen welshponisuku, juuri sellainen, millaista welshponeiltani toivon. Tytön koulupainotuksen kannalta pidän vanhemmista erityisesti, sillä ne ovat myös täysin koulupainotteisia.

Tytön isä on jo hiukan uraa luonut, komea tumma ori Kenrick Lloyd. Se on puhdasverinen C-ori, joka on näyttänyt kyntensä kouluratsastuksessa. Tällä hetkellä oriilla on 16 sijoitusta, mutta onhan sillä vielä monta kisavuotta aikaa napsia sijoituksia. Oriin hyvästä rakenteesta kertovan sen arvonimet; Late on esikantakirjattu, ja myöhemmin kantakirjattu toiselle palkinnolle. Welshponien omassa, VWY:n laatuarvostelussa, ori palkittiin toisella palkinnolla.

Kenrich LLoydn isä on upea, superkomea rautias ori Gerwyn Capellanus, joka polveutuu evm-suvusta - Eli taattua laatutavaraa jalostusta ajatellen! Valitettavasti miekkosen kilpailukalenteri ei toimi, jotta voisin tutkia paremmin sen kisamenestystä, mutta ainakin se on kilpaillut helppo B - helppo A-luokissa, uskottavasti hyvin menestyen upeitten liikkeittensä ansiosta.

Valitettavasti Glessni Sarasta ei ole tietoja.

Tytön emä on hyvin kauniin värityksen omaava tamma Angharad Enit. Luonteeltaan ja ratsastettavuudeltaan juuri nappiin kouluratsuksi sopiva Ninni tykkää karsinassa hiukan testata hoitajansa; joka onkin periytynyt kaksinkertaisena määränä tyttärelleen. Hyvistä kouluratsastusominaisuuksista kielivät tamman kilpailutulokset, yhdeksän sijoitusta KRJ:n alaisista kisoista. Tammalla on kuitenkin vielä monta vuotta aikaa haalia kasaan laatuarvosteluun tarvittavat sijoitukset.

Tytön emänisä on oikea koko Englannissa tunnettu superperiyttäjä Glaudusa Nissyen. Nissyen on periyttänyt hyvin vahvasti jälkeläisilleen omaa pientä kokoaan, sekä tummanrautiasta väritystä; sen upealiikkeiset ja -väriset varsat suorastaan riistettiin oriin omistajan ja kasvattajan käsistä. Upeiden liikkeidensä ansiosta Nissyen menestyi niin koulu- kuin valjakkoponinakin.

Tytön emänemä on Angharad Liselotte, joka on tunnettu lähipiirissä todella kultaisesta ja hyvästä käytöksestään; tamma onkin omiaan pikkulasten ratsuksi tai ensimmäiseksi hoitoponiksi. Liselotte on kevyt ja eteenpäinpyrkivä ratsastaa, eikä senkään ole tarvinnut kouluratsun ulkomuotoaan hävetä; nuorempana tamma kilpaili aktiivisesti koulussa, ja sijoittuikin hienosti.

    Jälkeläiset

Tyttö on tarjolla welshponijalostukseen!

10.07.2008 o. Morag Tywen (i. Moniet Tyrant), omistaja: NuuNuu, Cwmnantcol
13.02.2010 o. Iodr Arian Dawn (i. Wishhunter MW), omistaja: Dani
02.11.2010 t. Trithiwa Dawn (i. Paganaidd Dawn) omistaja: Juli
24.02.2013 t. Tamsyn Dawn (i. Gwalch Darren), omistaja: Tea, Glass Horse

    Valmennukset ja päiväkirjan poikanen

20.02.2011, päiväkirjamerkintä
Tegwen-mammalle kuuluu oikein hyvää, tänään kävimme köpöttelemässä kimpassa lumisilla Paraatiponien poluilla ja helmikuun hohtavilla hangilla. Tamma oli hieman tavallista reippaammalla päällä ja olisi halunnut laittaa mutkat suoriksi - meikäläisen ei sitten auttanut muu kuin istua selässä rystyset valkeina tamman harjaa puristaen, kun se kömpi eteenpäin lumihangessa ja tuntui pahaenteisesti liukastelevan loskaisimmissa kohdissa. Se pysyi kuitenkin hyvin pystyssä ja osa niistä monista horjahduksista saattoi olla allekirjoittaneen mielikuvitusta - mutta kun ei vanhalla tammalla ole edes kenkiä ollut vuosiin hokeista puhumattakaan.. Yksi melko sulanut suora saatiin otettua laukkaakin ja siitähän Tegwen tykkäsi! Tallille palattuamme jätin ponin aluksi karsinaansa syömään, mutta se katseli sieltä niin surkeasti, että pakko se oli tarhaan päästää vipeltämään. Ikä ei todellakaan paina ja energiaa riittää!

Gymkhanavalmennus 13.12.2010 Greater Chelmsfordissa, valmentajana Kathleen Bradow
"Saapuessanne kentälle pystyin aavistelemaan ponin olemuksesta sen verran, että tällä tammalla riittäisi omaa tahtoa. Alkulämmittelyt menivät teidän osaltanne suhteellisen mukavasti. Muutaman kerran olin huomaavinani pientä kädenvääntöä ratsastajan ja ratsun välillä, mutta sait otettua ponin hyvin haltuusi rauhallisilla, omilla avuillasi ja puolipidätteillä. Ensimmäisenä keskityimme heti lämmittelyn jälkeen taivuttelemaan ja harjoittelemaan notkeutta. Tamma oli heti siitä saakka miellyttämisenhaluisen oloinen, kun saitte yhteistyönne alkulämmittelyn jälkeen sujumaan. Pyydetyt kiemuraurat ja taivutukset sujuivat teiltä hyvin, Tyttö tuntui rentoutuvan vielä entistäkin enemmän, mikäli vain mahdollista.
Kaikkien valmennettavien suoritettua kiemuraurat ja taivutukset siirryimme kommunikaatioharjoituksiin. Valmennus oli teidän osaltanne myös kommunikoinnin puolesta sujunut hyvin - niin hyvin tamma sinua kuunteli, että myös kommunikaatioharjoitukset sujuivat kuin vettä vain. Tamma reagoi käyttämiisi apuihin hyvin, ei hangoitellut vastaan vaan tuntui sen sijaan olevan hyvinkin miellyttämisenhaluinen sinua kohtaan, vaikka tamman voimakkaan oman tahdon saattoikin välillä huomata myös ratsastaessa. Kommunikaatioharjoituksia ei tämän vuoksi teidän osaltanne jatkettu kovinkaan kauaa, vaan siirryimme pienten esteiden pariin. Matalimmalla, 40 sentin esteellä Tyttö hätäili aluksi hieman, mutta puolipidätteitä tehostamalla hätäily jäi pois. 50 cm este sujui jo huomattavasti paremmin, mutta viimeisen korkeuden (60 cm) esteen Tyttö pudotti muutamalla kerralla jälleen hätäilyn vuoksi. Loppua kohti suorituksenne kuitenkin parani hyvin ja valmennus saatiin lopeteltua hyvissä merkeissä!"

Kouluvalmennus joulukuussa 2010, valmentajana chanel
"Alkuverkassa dani ei jaksanut keskittyä ponin työstämiseen, vaan Tyttö oikoi ja kaatui kulmissa. Pienen kehotuksen jälkeen dani korjasi virheensä ja ratsukon meno alkoi näyttää paljon paremmalta. Harjoittelimme ravissa lisäämisiä ja kokoamisia, jotka onnistuivat ihan hyvin. Jatkoimme avo- ja sulkutaivutuksilla, jonka jälkeen harjoittelimme sulkuväistöä. Sulkuväistössä dani käytti pohkeita hieman liian voimakkaasti, johon Tyttö reagoi pienillä pukeilla. Laukassa harjoittelimme laukanvaihtoja sekä laukan vaihtoja joka neljännellä."

Kouluvalmennus joulukuussa 2010, valmentajana chanel
"Tänään panostimme enemmän laukkatyöskentelyyn, joten dani otti itsenäiset alkuravit ja aloitimme työskentelyn laukassa. Alkuverkoissa dani keskittyi hyvin ja Tyttö haki kauniisti muotoon. Laukassa työstimme etenkin laukanvaihtoja, ja neuvoin dania käyttämään laukanvaihdoissa pohjetta hieman varovaisemmin. Laukanvaihtojen lisäksi työstimme pohkeenväistöä, joka onnistui kiitettävästi heti ensimmäisellä kerralla."

Kouluvalmennus marraskuussa 2010, valmentajana Viuhtii
"Tehtiin alkulämmittelyt yhdessä, ympyröitä ja voltteja ja vähän pohkeenväistöjä. Tyttö oli tosi hyvin kuulolla, mutta välillä ympyröistä tuli liian pieniä: muista todella pienet avut ja tasainen tuntuma. Lähdettiin sitten tekemään siirtymisiä, aluksi ihan perus käynnistä laukkaan ja raviin ja laukasta raviin ja käyntiin. Niissä ei ollut mitään moitittavaa, Tyttö vastasi todella hyvin painoapuihin ja sait sen hienosti laukastakin käyntiin ilman ylimääräisiä raviaskelia. Jatkettiin vielä pysähdyksestä laukannostolla ja sekin sujui ihan hyvin. Siirtymisten jälkeen laitoin teidät tekemään kahdeksikkoa laukassa, laukanvaihto keskellä. Eipä ongelmia tässäkään, mutta sitten vaikeutin hieman ja käskin mennä vastalaukkaa, yhä vaihto kahdeksikon keskellä. Tässä olikin jo hieman vaikeuksia, mutta muutaman yrityksen jälkeen Tyttö tajusi jutun ja hienostihan tämäkin lopulta sujui. Lopuksi käskin tehdä volttia ravissa ja pienentää sitä. Muista kääntää kunnolla, että voltti pienentyy oikeasti. Pidä vauhti samana, älä anna pudottaa käynnille. Kun voltti oli ihan pieni, käskin suurentaa sen hiljalleen taas isoksi. Tehtiin tämä harjoitus myös toiseen suuntaan ennen kun päästin teidät loppuraveihin."

02.11.2010, päiväkirjamerkintä
Tegwenille siunaantui sitten kolmaskin varsa, tällä kertaa omasta oriistani Paganaiddista. Piristävästi emälle saatiin vihdoin oma pikkuprinsessaseuraaja, kun varsa lähemmän tarkastelun jälkeen osoittautui pirtsakaksi, emänsä näköiseksi rautiaaksi tammaksi! Trithiwaksi nimetty tamma matkaa kasvettuaan ja vieroituttuaan Julin hoiteisiin Riiviöihin, jossa sitä varmasti kohdellaan arvolleen sopivalla tavalla!
Kolmen varsan jälkeen on hyvä Tegweninkin kohdalla alkaa miettiä ja priorisoida asioita. Se tulee varmaan saamaan vielä ainakin yhden varsan, korkeintaan kaksi, muttei yhtäkään ennen omaa VWY:n laatuarvostelutulostaan. Nyt vain mietitään sopivia oreja, joista voisin jättää itselleni tamman.. Vai pitäisikö riskeerata ja jättää Tegwenin tammalinjat muiden huollettaviksi? Yngh! Iodr Arianin myyntikään ei liikaa houkuttele..

11.06.2010, päiväkirjamerkintä
Tänään Tegwen-tamma otti ensimmäisen askeleensa kohti megameriittilistan omaavaa supersiitostammaa - ahkeran näyttelyissä ravaamisen jälkeen tammalle myönnettiin vihdoin champion-titteli! Se onkin allekirjoittaneen päässä muodostuneesta pariskunnasta, eli Blodeuynista ja siitä, ensimmäinen, joka saa näyttelypuolella jotain aikaiseksi, vaikka kieltämättä Blodeuynilla on KRJ:n laatuarvostelun ykköspalkinto plakkarissa.. Noh, maasta se welshikin ponnistaa! Enää tämän tamman varalle ei olekaan muuta kuin VWY:n laatuarvostelu ja vielä pari mukavaa muksua.

13.02.2010, päiväkirjamerkintä
Tänään Tegwen varsoi toisen kerran, jälleen oriin esikoisensa tapaan. Musta, reipas ja jo syntyessään varsin suurikokoinen varsa on tälläkin kertaa monietlaisesta oriista, komeasta rautiaasta Wishhunterista, ja ajattelin jättää varsan kotiin kasvamaan ja elämään. Nimeksi oripojalle olen ajatellut jotain juhlallisempaa, onhan Tegwen minulle tärkeä elukka ja tämä on siitä ainoa itselleni jäävä orivarsa näillä näkymin, mutta sopivaa ei ole vielä tullut keksittyä. Ehdotuksia otetaan vastaan!

10.07.2008, päiväkirjamerkintä
Tegwen varsoi tänään esikoisensa, pinkeänvinkeän orivarsan, jonka nimesin sen varanneen uuden omistajan Sandin kanssa yhteistuumin Morag Tyweniksi, niin isän kuin emänkin mukaan. Tywen on jo nyt hyvin reipas ja utelias varsa, vaikka totta kai se pitäytyy vielä enimmäkseen emänsä suojissa. Sen isä, Moniet Tyrant, on erittäin hieno rautias ori, joka asuu Raek-nimisessä tallissa. Samasta oriista astutin myös toisen tammani Blodeuynin, joka tosin ei ole vielä varsonut.
Nyt seuraan mielenkiinnolla orivarsan kasvamista, valmistelen sitä muuttoaan varten ja teen Tegwenin olosta lokoisan mammaloman ajaksi.

26.01.2008 kouluvalmennus, Lacato Sporthorses, valmentaja: miia.
Kommentit: "Alkuverryttelyn aikana Tyttö oli mukavan rennon näköinen ja kulki kohtalaisen hyvässä muodossa käyttäen hyvin selkäänsä. Istuntasi oli elegantti ja hyvin rennon näköinen, hyvä! Ensimmäisissä lisäyksissä tamma hieman kavahti ronskimpaa pohjetta ja istunnalla eteen ratsastusta aloittaen lisäykset lyhyellä pukkihyppelyllä, mutta viimeiset metrit menivät aina hyvin, pitkin raviaskelin. Tytön alkaessa ymmärtää "jutun juonen", jäivät pukittelutkin kokonaan pois, ja se esitti oikein hienoa lisättyä ravia kumpaankin suuntaan. Laukassa tehty yksinkertainen keskiympyrätyöskentely sai tamman hieman kuumenemaan, mutta se näytti pysyvän kohtalaisen hyvin hallinnassa koko ajan."

    Kilpailut

Tytöllä kilpaillaan pääpainoisesti VRLn jaosten alaisissa kilpailuissa. Huomaathan, että kalenteriin merkitään vain sijoitukset ja voitot?

Sijoituksia: 56 kpl (54 krj, 2 vvj)

31.01.08, KRJ, KN Special : 10/116
31.01.08, KRJ, heA : 03/102
05.02.08, KRJ, heB : 07/108
15.02.08, KRJ, heC : 01/41
21.02.08, KRJ, heC : 06/58
14.02.08, KRJ, heC : 09/106
04.02.08, KRJ, heB : 07/50
04.02.08, KRJ, heC : 04/50
07.02.08, KRJ, heB : 05/61
24.02.08, KRJ, heC : 07/50
27.09.07, KRJ, heB : 08/146
23.09.07, KRJ, KN Special : 01/06
26.09.07, KRJ, heB : 02/11
26.09.07, KRJ, KN Special : 01/11
08.09.07, KRJ, heA : 05/35
17.03.08, KRJ, heC : 01/100
17.03.08, KRJ, heB : 03/100
11.04.08, KRJ, heA : 01/50
28.03.08, KRJ, heA : 04/60
31.03.08, KRJ, vaB : 03/30
11.04.08, KRJ, heA : 02/68
06.04.08, KRJ, vaB : 05/50
04.04.08, KRJ, heA : 04/100
04.04.08, KRJ, vaB : 05/100
12.04.08, KRJ, vaB : 07/346
13.04.08, KRJ, vaB : 01/37
12.05.08, KRJ, vaB : 06/40

10.02.08, VVJ, vaativa tarkkuuskoe : 01/09
07.02.08, VVJ, Vaativa yhdistetty : 01/22
24.09.07, KRJ, heB : 01/16
02.11.07, KRJ, vaB : 02/35
04.11.07, KRJ, KN Special : 02/16
19.11.07, KRJ, heA : 06/23
19.11.07, KRJ, heC : 02/19
11.12.07, KRJ, heB : 03/20
09.12.07, KRJ, heB : 04/30
21.08.07, KRJ, heA : 01/30
06.10.07, KRJ, heC : 02/27
06.10.07, KRJ, KN Special : 02/16
26.11.07, KRJ, heB : 01/35
16.10.07, KRJ, heB : 01/92
13.09.07, KRJ, heB : 06/40
02.10.07, KRJ, heB : 03/40
25.09.07, KRJ, heA : 01/187
19.03.08, KRJ, vaB : 08/100
17.03.08, KRJ, KN Special : 03/35
01.04.08, KRJ, vaB : 04/175
02.04.08, KRJ, heA : 04/100
02.04.08, KRJ, vaB : 10/100
18.04.08, KRJ, vaB : 05/45
27.04.08, KRJ, vaB : 02/40
20.04.08, KRJ, heA : 04/30
05.05.08, KRJ, vaB : 06/40
05.05.08, KRJ, heA : 05/40
06.05.08, KRJ, heA : 06/45
01.06.08, KRJ, vaB : 05/35

 

WS Tegwen on virtuaalihevonen.
Kaiken materiaalin © dani 2013, ellei toisin ole mainittu. Kopiointi kielletty!