otsikko
Etusivu      Talli ja tilat      Oriit      Tammat      Toiminta      Muuta

 

    Sternchen VH11-023-0103

Kuollut 01.03.2015     

  Virallinen nimi   Sternchen   Säkäkorkeus   141 cm
  Lempinimi   Tähti   Syntynyt   20.08.2011*
  Rotu   WPB (50%)   Sukupuoli   Tamma
  Väri   Rautias   Kasvattaja   Dark Side Trakehners
  Omistaja   dani VRL-03561   Painotus   Estepainotus

Koulutustaso: heB, 120 cm
Käyttö: Kisa- ja siitosponi

Saavutukset: ERJ-II, 6 + 42 + 20 + 13 + 15 = 96 p. Helmikuun ylimääräinen laatuarvostelutilaisuus 28.02.2015

*Oma ikääntyminen, 4-vuotias 01.09.2011

    Taustaa

Wiedermal liebe Grüße aus Deutschland, babes! Talliin kaivattiin kaksipolvista tammaa ja yllättäen sopiva paketti löytyi trakehnersiittolalta Leipzigin sydämestä.

    Luonnekuvaus

Tähtönen on yksi niistä rauhattomista poneista, jotka saavat kukkahattutädit kauhistumaan ja anonyymit kirjoittelemaan internetin ihmemaahan vihaisia foorumiviestejä, joissa vaaditaan sekasortoa aiheuttaneelle rautiaalle tykinkuulalle teurastuomiota. Tähtösestä piti tulla unelmien welsh part bred - kaunis pieni liitokavio, sopivan ponimainen tapaus, mutta jolla riittäisi täysiveri-isän ansiosta säpäkkyyttä isoihinkin esteluokkiin. No, sitä säpäkkyyttä kyllä riittää ja liitelystä sanon sen verran, että tamma on jatkuvasti lähdössä lentoon. Mistään lastenponista, hyvätapaisesta ja söpöstä lemmikistä ei kyllä voida puhua..

Varsinkin ratsastaessa on Tähtönen hyvin vaativa, ei laisinkaan mikään kokemattomien ratsu. Se juoksee, juoksee ja juoksee ja nuorempana siitä olisi varmasti saanut koulittua hyvän ravurin. Sellainen siitä melkein tulikin, kun tamma muistutti liukasta saippuapalaa, johon ei meinannut saada mitään otetta. Avuista se tuntui hämmentyvän - pohkeesta se juoksi kahta kauheammin ja ohjista nyppäämällä se lähti keulimaan. Tätä se tekee edelleen, jos sitä ei pistä ruotuun jämptillä ratsastamisella. Kuskin tulee olla sen verran kylmähermoinen, että vaikka tamma menee kovaa, sitä ei jätetä missään tapauksessa ilman pohjeapuja, vaan tuntuma pidetään tiiviinä ja vaaditaan jatkuvasti tehtäviä. Tähtöstä ratsastetaan ensisijaisesti aina jalalla ja istunnalla, eikä kädellä, vaikka kieltämättä tottumattoman tekisi mieli kiskoa ja kovaa vauhdin hidastamiseksi. Sitä tamma ei kuitenkaan kestä ollenkaan, vaan keulii saman tien.

Tamma on myös hyvin tietoinen ympäristöstään ja säpsyy herkästi milloin mitäkin. Tähänkin auttavat miljoonat tehtävät. Kuskin saa keskittyä koko ajan, ja välillä yhden askeleen edellä pysyminen on vaikeaa. Miljoonat siirtymiset ja tuhannet pohkeenväistöt yleensä rauhoittavat Tähtöstä ja sen vähäinen osaaminen pääsee oikeuksiinsa kärsivällisen ja vakaakätisen kuskin alla.

Koko rumban saakin aloittaa alusta, jos lämmittelyiden jälkeen siirrytään esteille. Tähtönen on todella malttamaton ja kerää kierroksia jo puomin nähdessään. Mitkään höyryjen päästelyt eivät tule kysymykseenkään, sillä silloin tamma lähtee viemään ja lujaa. Parempi on rauhoittaa poni ensin käynnissä, seisottaen ja peruutellen. Hypätessä ponilla käytetään aina kunnon norsukuolainta, mikä edellyttää entistä herkempää kättä kuskilta. Suusta ei nypitä eikä reuhdota, mutta esimerkiksi käsistä karkaavan tilanteen nollaaminen on helpompaa, jos sille saadaan suuhun sen verran painetta, ettei sen ihan heti tee mieli juosta kirjaimellisesti kuolaimesta läpi. Radalla kuskilta vaaditaan tarkkuutta jarrun ja säästeliäisyyttä apujen kanssa. Tähtösen selässä ei huiskita menemään, vaan ollaan hiljaa ja rauhassa, annetaan ponin tehdä ja kontrolloidaan vauhtia. Tammalla on erittäin hyvä ja terävä hyppytyyli, se on salamannopea ja mahtuu mistä tahansa. Turhia riskejä ei kuitenkaan sovi ottaa teiden kanssa - mikään, mikä voisi olla ohjaukselta ja jarruilta pois, ei ole kokeilemisen arvoista.

Samanlainen kuumakalle Tähtönen on myös muuten käsitellessä, vaikka onkin iän myötä oppinut myös hieman rauhoittumaan ja relaamaan. Karsinassaan se ei seiso sekuntiakaan aloillaan, vaan hyörii, pyörii ja pörisee. Yllätyksenä sille on myöhemmin myös kehittynyt ikävä tapa loikkia kahdella jalalla karsinassaan jäädessään yksin talliin, tai jos näköyhteys muihin poneihin katkeaa. Tähtösen on aina saatava kurkkia vapaasti käytävälle, vaikka se useimmiten lähinnä irvistelee kiukkuisesti muille poneille. Se ei ole muuten lainkaan seurallinen ja viihtyy tarhassakin omissa oloissaan, mutta tallissa se ei viihdy yksin. Hoitajiaankin kohtaan se on etäinen, eikä tunnu erityisesti nauttivan hoitamisesta. Milloin harjaaminen korvista tuntuu ikävältä, joskus kainaloihin koskeminen saa sen hurjistumaan. Tähtönen on todellinen tuuliviiri ja sen käsittely vaatii oikeastaan aina kiinnisitomista.

Matkustajana tamma on yllättävän rauhallinen, mutta se ei montaa tuntia kestä jaloittelematta. Tähtösen pysähdysmerkkiä ei voi olla huomaamatta, siinä lähtee koppi heilumaan siihen malliin. Kopista se peruuttaa yleensä holtittomasti ja hirveällä vauhdilla, eikä se kisapaikalla muutenkaan ole sen rauhallisempi kuin kotona, päinvastoin. Korvatulpat ovat ehdottomat ja kieltämättä tekisi joskus mieli sitoa tamman päähän kokonainen tyhjä rehusäkki, kun sen silmät pyörivät hedelmäpeliä eikä mikään asento tai paikka ole miellyttävä. Valitettavasti Tähtönen on myös monet kerrat aiheuttanut epätoivottuja läheltä piti -tilanteita, kun vieras ratsukko on tullut liian läheltä tai poni on päässyt hoitajalta karkuun. Toistaiseksi kaikki ovat säilyneet hengissä, eikä kilpailulupaa ole evätty..

    Suku

 isä Bejeweled Birdie xx
    m, 166 cm, xx
 ii. Early Birdie xx
    rn, 169 cm, xx
 iii. Gimmefive xx
    rn, 169 cm, xx, evm
 iie. Nine's Birdsongmorning xx
    rn, 165 cm, xx, evm
 ie. Bloody Bambi xx
    YLA2, ERJ-II, rn, 162, cm xx
 iei. Niacin xx
    xx, evm
 iee. Dragquetil xx
    xx, evm
 emä Rousseau Evelyn
     rt, 126 cm, wB
 ei. Wendyrrw Ifor
      VWY-III, VWY-C, YLA2, ERJ-II, rtkm, 134 cm, wB
 eii. Adrwien Madog
    132 cm, wB, evm
 eie. Wendyrrw Arian
    km, 133 cm, wB, evm
 ee. Mianette II
    ERJ-I, YLA1, rtpäis, 128cm, wB
 eei. Expertention
    wB, evm
 eee. Prectise SWE
    wB, evm

Isänpuolelta löytyy edustettuna hienoja ratsutäysiverisiä, jotka ovat kunnostautuneet varsinkin hyppäämisessä - sieltä Tähtönenkin on perinyt kapasiteettinsa ja hirmuiset hyppyhalunsa. Pienikokoinen B-poniemä Evelyn on tehnyt aivan jumalattoman kilpailu-uran ja sijoituksia riittää vaikka muille jaettavaksi. Vaan ihmekös tuo, kun emälinjan päässä on upeaakin upeampi, ERJ- ja YLA-ykköspalkittu tamma Mianette II! Myös emän isä on hienosti kunnostautunut, Fancyn omistuksessa oleva ori Ifor.

    Jälkeläiset

Tähtönen on tarjolla welshponijalostukseen!

02.06.2012 o. Vertigo Dawn, (i. Vermont Dawn) omistaja: Ruolammen pienratsastuskoulu
10.08.2012 t. Starlight Dawn, (i. Tobiasz LIA) omistaja: Nora, Noel Ponies
28.05.2013 t. Scarlett Dawn, (i. Boromir Dawn) omistaja: farga, Skyfallen Ponies
30.11.2014 o. Stardust (i. Avalon Blues), omistaja: Akita

    Valmennukset ja päiväkirjan poikanen

12.02.2013, päiväkirjamerkintä
Tähtönen on pitkälti saanut levätä laakereillaan sitten viime varsansa syntymisen. En ole viitsinyt varsottaa sitä, se kun tuntuu kuitenkin stressaavan tiineysajalla kaikesta ja varsojen hoito on sitten olon helpotuttua jäänyt kakkossijalle. Lähinnä tamma on halunnut pysytellä omissa oloissaan ja varsa on saanut roikkua perässä sen, minkä on voinut. Kyllä se tietenkin aluksi hoivasi vauvaansa, mutta selvästi kyrpiintyi tilanteeseen, mitä enemmän varsa kasvoi ja mitä raisummiksi sen leikit kävivät. Starlight sijoitettiinkin aika aikaisin nuorten ponien omaan ryhmään toiseen pihattoon ja Tähtönen sai jälleen rauhansa ja koskemattomuutensa takaisin. On se kyllä hyväsukuinen, ei siinä mitään, eikä tamman omissa ominaisuuksissa ole mitään vikaa periyttämisen kannalta. Sillähän on aivan mahdottomat lahjat esteille, joka varmasti näkyy myös varsoissa. Lähinnä sen käsitteleminen on niin rasittavaa, että on helpompi tamman antaa luuhata omissa maailmoissaan kuin taistella väkisin vastaan.

Olenkin alkanut miettiä, että mitä seuraavaksi. Varsoja se tulee kyllä vielä tekemään, mutta ei nyt. Ehkä se muutaman vuoden päästä hieman tasaantuisi ja rauhoittuisi, ja silloin voisi olla hyvä sauma jälkikasvulle. Nyt Tähtösellä riittää vielä intoa ja energiaa ja kipakkuutta ja intohimoa vauhtiin ja vaarallisiin tilanteisiin. Pitäisiköhän se ilmoittaa laatuarvosteluun..? Varsinkin, kun on jotain jälkeläisnäyttöäkin alla. Hei, tämähän on hyvä idea! Tamma varmasti virkistäytyy tavoitteellisemmasta treenistä ja siitä, että pääsee taas sekoilemaan kuskinsa kanssa keskelle puomien sekasortoa. Mutta se, jos mikä, sopii Tähtöselle hyvin. Sehän se on, nimittäin ikuinen taistelupukari, rakas vihollinen. The game is on!

10.08.2012, päiväkirjamerkintä
Tähtönen selviytyi suhteellisen kunniakkaasti ensimmäisestä varsastaan, ja kun nuori poika Vertigo oli saatu vieroitettua, oli aika pistää Tähtönen paksuksi uudestaan seuraavasta kiimasta. Sitä ei onneksi tarvinnut kauaa odotella, sillä olin jo aikoja sitten valinnut seuraavalle varsalle isän. Se tulisi olemaan oma upea arabioriini Tobiasz. Tällä kertaa Tähtöseltä ei kuitenkaan ruvettu kysymään mielipidettä, sillä vaikka ori onkin suht pienikokoinen arabialainen, on se kuitenkin kymmenen senttiä tammaa suurempi ja puolalaisen verilinjan edustajana muutakin kuin luuta, nahkaa ja jumalan henkäystä, joten naapuritilan lehmien siementäjä sai hoitaa homman kotiin. Kerralla nappasi ja niin Tähtönen oli taas tiineenä.

Tiineysaika oli jälleen kerran yhtä mielialojen myllerrystä. Tamma ei muutenkaan ollut mikään huolehtivaisin mamma esikoiselleen, lähinnä se näytti olevan huojentunut siitä, että jotain elävää oli omasta perästä saatu ulos ja keskittyi sitten syömään porkkanoita, mutta tällä kertaa se tiineyden aikana tuntui kiukustuvan myös muiden tammojen varsoista. Omalle varsalleenhan se oli pitänyt aika kovaa kuria ja pitänyt huolen, ettei esikoinen koittanut varastaa mamman heinäkasasta ja että maitobaarilla ei käyty turhan usein, mutta nyt se komenteli muiden varsoja ja piti huolta omasta yksityisyydestään. Loppua kohden se alkoi taas vaatia itselleen enemmän tilaa ja siitä tiesin varsomisen lähestyvän. Otin Tähtösen hyvissä ajoin sisälle, ja eräänä aamuna löytyi karsinasta taas poneja kaksin kappalein. Tällä kertaa Tähtönen teki meille pikkuprinsessan, ihanan pienen tammavarsan. Nimikin tuolle on jo valmiina, emänsä mukaan Starlight..

02.06.2012, päiväkirjamerkintä
Jokin aika takaperin aloin tosissaan miettiä, mitä Tähtösen elämään nykyään kuuluu. Se on kisansa kisannut ja on lähinnä löntystellyt muiden ponien kanssa laitumella. On sitä säännöllisesti edelleen läpiratsastettu, mutta muuten se on viettänyt täysin hunningolla pullaponin elämää. Muistin sitten, miksi siittolaa pyöritetään - jotta sukulinjoja saataisiin eteenpäin, ja pieni lamppu syttyi päässäni. Siitä seurasi kuumeinen oriin etsiminen Tähtöselle - eikä miestä tällä kertaa tarvinnut etsiä kaukaa, kun tajusin omassa omistuksessani olevan yhden varsin näppärän epelin. Oma kasvattini, kimo ja komea Vermont, oli sekä suvullisesti että ponikohtaisien ominaisuuksiensa ansiosta täydellinen ori Tähtösen varsan isäksi. Se on rento, luottavainen ja rauhallinen poni, hyvin tasainen oriiksi ja rakenteeltaankin sopivan jämpti. Se voisi täydellisesti tasapainottaa Tähtösen, hmm, kipakkaa.. Ja äkkipikaista.. Luonnetta. Eipä myöskään haittaisi, jos varsan jalat eivät olisi ainakaan emänsä koipia ohuemmat..

Nirppanokkainen Tähtönen suhtautui ajatukseen tietenkin aluksi huonosti. Se oli hyvin aggressiivinen Vermontia kohtaan ja vihaisesti hyökkäili sen suuntaan, kun ne seisoivat alkuun vain viereisissä tarhoissa. Vaan kummasti ääni muuttui kellossa, kun kiima iski päälle ja Vermontin luokse pistettiin kaikki hyvä syötävä, kasa porkkanoita ja omenoita. Äkkiä kävi tutustuminen ja poitsun hyväksyminen! Tiineys sujui ihan hyvin, mitä nyt Tähtösen muutenkin ailahtelevat mielialat muuttuivat täydeksi vuoristoradaksi, mutta katastrofeilta vältyttiin. Ei loukkaantumisia ja varsakin oli eläinlääkärin mielestä ihan okei. Viime aikoina Tähtönen muuttui sitten kunnolla hormonihirviöksi ja se on saanut viettää yöt yksin tallissa. Tänään aamulla kuumailmapallotamma oli sitten puolittunut ja poneja olikin karsinassa kaksi! Ja oikein hienon varsan tekikin, reippaan ja iloisen oripojan! Kyllä me tästä tammasta vielä kunnon mamma leivotaan!

24.12.2011, päiväkirjamerkintä
Kilparatsastaja ei tunne joulua. Yleensä tykkään pitää ponien kanssa joulun alla pienen tauon kilpailemisesta ja treenaamisesta, mutta Tähtönen on ollut loppusyksystä ja alkutalvesta niin liekeissä, etten ole halunnut pistää hyvää putkea katkolle. On taottava, kun rauta on kuumaa! Niinpä osallistuin Tähtösen kanssa poikkeuksellisesti jouluaattona ratsastettaviin kisoihin, jotka pidettiin SLC Poniesin tiloissa. Oikein sopiva kisaympäristö tällaiselle pienelle ponitykille, kun koko tallipiha oli täynnä toinen toistaan atleettisempaa sporttiponia. Tähtönen oli tapansa mukaan pitkän matkustamisen jälkeen hieman kireänä, mutta virkosi kyllä, kun pääsi haistelemaan kisapaikan tunnelmia.

Alle pitkä verryttely ja radalle. Tamma tuntui yllättävän helpolta ja hyvältä, sellaiselta yhteistyökykyiseltä - joulun ihme? Radalle se loikki valppaana ja vireänä, ja otti ohjat omiin kavioihinsa. Tämähän on meille ihan tuttu kuvio, Tähtönen vie ja kuski vikisee.. Rata tuntui kyllä hyvältä, mutta en ollut uskoa, kun ratsukko toisensa perään pudotti tai mokaili radalle, eikä kukaan yltänyt nopeampaan suoritukseen! Tähtönen oli joulun kunniaksi junaillut meille voiton 110-sentin luokasta, kokonaisen 40 tasokkaan ratsukon joukosta! Ilmeisesti tästä tammasta on sittenkin johonkin..! Ja kyllä sai poni suuren ämpärillisen omenaa ja porkkanaa trailerissa. Hieno, hieno poni!

30.09.2011, päiväkirjamerkintä
Tähtönen on viime aikoina kehittynyt huimasti ja hyvin käyntiin lähtenyt kisakausi on tuonut sen tekemisiin paljon kaivattua rutiinia. Yhteinen sävel on alkanut vaikeuksien jälkeen löytyä ja vaikkei kisoista aina kultaa ja kunniaa tipukaan, on joukossa huomattavasti enemmän keskiverto- ja hyviä suorituksia kuin täydellisiä katastrofeja. Ratsukkona olemme edistyneet huimasti, mutta kyllä Tähtönen itsessään on kasvanut ja tehnyt selväksi koko potentiaalinsa. Paremmalla kuskilla se huitelisi varmaan jo ties missä nuorten EM-kisoissa, mutta kun selässä on junnuiän ylittänyt arkajalka, niin näillä mennään..

Koska tamma tuntuu vihdoin puhjenneen kukkaansa, osallistuin sen kanssa reteästi ERJ-cupiin ja vielä kahteen luokkaan. Ai miten niin amatöörit pro-tason kisoissa? Vaikka kieltämättä paikan päällä vähän jännittikin, kun tajusi tapahtuvan massiivisuuden. Tähtönen tuntui reagoivan allekirjoittaneen arkuuteen negatiivisesti ja tuntui verryttelyssä tavallista kireämmältä. Se meinasi vetää ihan ranttaliksi ja kaasutella ristiaukalla päin lämppäesteitä, ja kun nappasin sitä sitten kovemmin suusta, oli etupää ilmassa ja pyörittiin kierroksia takajalkojen varassa. Että hymyssä suin radalle vaan.. Radalla Tähtönen kiisi aivan päättömästi, enkä saanut siihen mitään kontrollia, mutta yllättäen yksikään puomi ei kolissut ja jatkoimme suoraan uusintaan, mikä sekin sujui vauhdin huomioon ottaen sutjakkaasti. Radan jälkeen pitikin lähteä suoraan hyppäämään toista rataa, mutta Tähtönen jaksoi hyvin jatkaa, selvästi aggressionsa voimalla.. Puomit ylittyivät kolisematta ja sit ei muuta kuin tammaa jäähdyttelemään ja tuloksia odottamaan. Ja aivan käsittämätöntä, Tähtönen sijoittui kummassakin luokassa! Ensimmäisessä cupissaan ikinä! Kyllä tässä on nyt todellinen dimangi käsissä! Treeniä, treeniä, niin ehkä me päästään sinne sennujen poni-EM-kisoihin..!

Tähti osallistui kasvattajansa järjestämään estevalmennukseen 09.09.2011
Valmentajana toiminut kasvattaja oli tyytyväinen näkemäänsä: "Tähtönen jatkoi samaa linjaa isompien tovereidensa kanssa; sillä meni ehkä hieman liian lujaa, eikä se loistanut suurenmoisella keskittymisellään. Tamma vaikutti kuitenkin todella nöyrältä avuille heti kun löysit yhteisen sävelen sen kanssa. Tähtönen hyppäsi mukavasti sekä eteen että ylös ja suoritti tehtävät hyvällä tyylillä. Muista antaa tarpeeksi tilaa edestä, jotta tamma ei suutahda nykäisystä suussa. Ole myös tarkka laskeutumisissa, jotta et tömähdä ponin satulaan liian voimakkaasti. Tähtönen vaikutti tietävän oman arvonsa isompien hevosten seurassa, eikä suotta egoillutkaan: tamma osoitti hienoa esteälyä, vaikka onkin vielä nuori. Tästä on hyvä jatkaa!"

Ja mitä sitä kieltämään, allekirjoittanut oli ensi alkuun suhteellisen kuutamolla siellä isojen puoliveriratsukoiden keskellä ja se näkyi mun ja ponin keskinäisessä työskentelyssä. Tähtönenhän olisi halunnut alkuun lähteä haastamaan muita ratsukoita, se kun on tällainen kilpailuviettinen pikku peto, mutta huomasi nopeasti, että kasvattajan valmennus olikin yllättävän haastava ja se joutui tosissaan keskittymään siihen, mitä komentosilta käski. Kotonahan me ollaan treenattu vielä aika yksinkertaisia juttuja, toisin sanoen vain yhtä asiaa kerrallaan. Joko hypätään, tai treenataan perusratsastusta sileällä, tai tehdään temppuja. Ei kaikkea samalla tunnilla, mutta bill ei päästänytkään meitä vähällä. Siinä touhussa meni helposti nuoren ponin pää sekaisin ja kun kuskikin oli vähän yllättynyt tunnin tasosta, kesti keskinäisten kemioiden kohtaamisessa tovi. Loppua kohden aloin päästä itse jyvälle eurooppalaisen huippuratsastuksen filosofiasta ja Tähtösenkin työmoraali heräsi uudelleen, kun selässä ei sähelletty mitä sattuu. Tässä typykässä tosiaan riittää potentiaalia, mutta harjoitusta se vaatii! Ei timantit paineetta synny!

06.09.2011, päiväkirjamerkintä
Tähtönen on sopeutunut hyvin uuteen kotiinsa ja ratsukoulutus on päästy aloittamaan. Helpolla tämä leidi ei kyllä päästä ketään, sellainen viritetty viulunkieli se on luonteeltaan ja vaatii aivan älyttömän määrän kärsivällisyyttä ja pitkää pinnaa käsittelijöiltään. Se tuntuu joskus oikein nauttivan aikaansaamastaan kaaoksesta, mikä ihan varmasti menee nuoruuden uhon ja liian itsevarmuuden piikkiin. Musta on vain hyvä, että nuorilla on rohkeutta ja itsetuntoa sen verran, että uskaltavat haastaa sekä itseään että muita. On paljon kivempi käsitellä itsevarmaa kuin arkaa nuorta, mutta kyllä vähempikin egoilu joskus riittäisi.. Ja kun Tähtönen vielä tuppaa olemaan todellinen draamakuningatar. Saisi joku lauman vanhempi tamma pistää sen nyt kunnolla takaisin ruotuun, kun eivät ilmeisesti arvon hevoskuiskaajan eli allekirjoittaneen omat taidot siihen riitä!

Vaikeuksista huolimatta jotain edistymistäkin on kuitenkin tapahtunut ja sain kutsun takaisin kasvattajan luokse. Pitäisi kuulemma tulla näyttämään, mitä tytsy tätä nykyä osaa ja olisi valmennustakin tarjolla. Hieman kyllä hirvittää, että miltä tällainen puoliksi täysiverisukuisen ponin kanssa helisemässä oleva tappi näyttää hienojen puoliveristen omistajien rinnalla, mutta kyllä me ehdottomasti aiotaan tuohon tapahtumaan osallistua! Hieman tarvitsee vielä hioa taitoja ja ottaa muutamia hyppyjä alle, jotta nähdään tamman koko potentiaali. Ja tietenkin varata kuljetukset, majoitus, pakata varusteet, ruoat.. Rahan menoa ei voi estää.

26.08.2011, päiväkirjamerkintä
Sternchen, Tähtönen, matkusti koko reissun Saksasta tänne meille söpöön vaaleanpunaiseen villaloimeen ja pinkkeihin pinteleihin käärittynä! Unohtamatta tietenkään vaaleanpunaisia glitter-pehmusteita, joilla vuorasin sen riimun.. Se on niin herkän oloinen, pieni, siro tamma, etten olisi mitenkään uskaltanut jättää sitä ilman kunnon pehmusteita. Matkasta se selvästi hieman stressasi, eikä se nyt ole mikään ihmekään. Harmi vain, että tämä temperamenttinen typykkä näyttää oirehtivan stressistä varsin aggressiivisesti.. Oli siinä muilla kuljetettavien hevosien omistajilla naurussa pitelemistä, kun tämä mun pinkki barbiponi heitteli ripulia pitkin seiniä, karjui kuin leijoina ja tarjosi hampaita vihaisena jokaiselle lähikulkijalle. Onneksi Tähtönen saatiin reunimmaiseen konttiin, jossa se sai olla suhteellisen rauhassa, jos tietenkään meikäläisen neuroottista ravaamista sen luona joka viides minuutti ei oteta lukuun. Lentomatkan jälkeen auton peräkoppi oli lasten leikkiä ja sitä Tähtönen olikin kuulemma jo kasvattajansa luona harjoitellut. Sekin tuntui huokaisevan helpotuksesta, kun pääsi tuttuun ja turvalliseen traileriin mutustelemaan heiniä ja porkkanaa. Kun viimein pääsimme kotitallille, oli pikkuneiti huomattavan väsynyt ja vaikka tykkäänkin päästää uudet hevoset heti jaloittelemaan ulos, sai Tähtönen tyytyä pieneen kävelylenkkiin tallipihassa ja pääsi sitten karsinaan. Huomenaamulla sitten paremmalla ajalla tutustumiskierrokselle pihattoon, kun sydän ei enää läpätä huippulukemissa ja kortisoli on laskenut!

25.08.2011, päiväkirjamerkintä
Ajan sanotaan kuluvan nopeasti, kun on jotain, mitä odottaa, ja niin se totta vie onkin kulunut! Tuntuu, ettei siitä ole kauaakaan, kun vasta ostin kasvattajan kanssa yhteistuumin Sterncheniksi-nimisen varsan, mutta tässähän sitä ollaan jo Saksan maalla isoksi kasvanutta ponia hakemassa! Saavuin tosiaan maahan eilen ja tänään kurvasin jo aamupäivällä Leipzigin sydämeen Dark Side Trakehnersin tilalle katsomaan uusinta ostostani ensimmäistä kertaa livenä ja valmistelemaan sen kuljetusta Paraatiponeihin. Bill oli juomassa vasta aamukahvejaan, kun jo koputtelin tallin toimiston ovella. Bill neuvoi minut tammani karsinalle ja kyllä siinä sydän läpätti, kun kuljin loputtoman tuntuista tallikäytävää kohti sen viimeistä nurkkaa, jossa oma pikku part bredini sijaitsi. Ja voi vitja, siellä oli kaunis ja siro pieni leidi odottamassa! Huomaa kyllä, että ollaan puoliveritallilla, kun tamma oli jo hyvissä ajoin otettu edellisiltana sisälle ja harjattu siistiksi, kun ostaja saapuu. Meillähän poni seisoisi tässä vaiheessa vielä polvia myöten mudassa tarhassaan, vaikka uusi omistaja peruuttelisi jo traileria pihalle, heh.

Mutta eipä tätä typykkää voi mihinkään mutaiseen pihattoon kuvitella! Se on niin siro ja ohukainen, muistuttaa jaloa vinttikoiraa muiden tanakoiden turrikoiden keskuudessa! Ja kyllä siltä luonnetta löytyy, vaikka kieltämättä se olikin uuden omistajansa tapaamisesta suhteellisen hämillään. Kyllä se uteliaana tuli tutustumaan, mutta selvästi turhautui allekirjoittaneen yli-innokkuuteen ja alkoi vaatia itselleen lisää tilaa. Kävin vähän kävelemässä sen kanssa ympäri tallipihaa ja näinkin nuoreksi neidiksi suhtautui se yllättävän kipakasti kohtaamiimme muihin hevosiin - tarhoissa huudelleet toiset hepat saivat osakseen kiukkuista silmien pyörittelyä.. On tässä meillä nuori leidi. Mitenköhän se kestää pitkän matkan uuteen kotiinsa..

20.08.2011, päiväkirjamerkintä
Tilini kate on viime aikoina huvennut kuin lampaiden syömänä, mutta niinhän se menee, että kun jotain lupaa, tulee lupaus ennemmin tai myöhemmin rikotuksi. Tällä kertaa ennemmin. Olin vannonut, etten osta enää yhtäkään ponia koko loppukesän ja syksyn aikana, vaan kuinkas kävi. Selailin tylsyydessäni (VIRHE!! Miksen mennyt vain kiltisti lapioimaan hevosen shittiä luppoajallani?!) myynti-ilmoituksia ja satuin huomaamaan Dark Side Trakehnersin billin ilmoituksen tänään syntyneestä tammavarsasta. Olin jo ohittaa ilmoituksen olankohautuksella, kunnes tajusin, että varsa olikin poni, eikä puoliverinen. Ja millainen poni! Huipusta suorittajasuvusta polveutuva tulevaisuuden estetykki! Emänisänä Fancyn hieno Wendyrrw Ifor, emänemä kahden ykkösen palkintotamma ja isä täyttä verta. Ei siinä auttanut muu, kuin ottaa puhelin kauniiseen käteen ja soittaa billille, josko vauveli olisi vielä koditon. Olihan se, ja lyhyt tiedustelupuheluni venyi parin tunnin jaaritteluksi tamman suvusta, sen vanhempien elämistä, kisoista ja luonteista ja väittelyksi siitä, pitäisikö minun ostaa tamma nyt vai heti. Varsa kun oli nähtävillä Saksassa, toisella mantereella, ja muitakin ottajia kyllä olisi. Mietinkö edes nanosekuntia, kun vastasin, että totta kai tamma tulee meille! Mä just oonkin Lufthansan sivuilla varaamassa lentoja, että tuun hakemaan sen! Bill naurahti puhelimeen myöntymisen merkiksi ja viimeiset sanat ennen luurin sulkeutumista olivat, ettei osamaksu käy. Jaahas, kusessa ollaan jälleen ja matkalla Saksaan..

    Kilpailut

Tähtösellä kilpaillaan pääpainoisesti esteratsastuskilpailuissa. Huomaathan, että kalenteriin merkitään vain sijoitukset ja voitot?

Sijoituksia: 64 kpl (53 ERJ, 1 villi este, 10 championia), II-taso (under saddle, 28.02.2012)

26.09.11, ERJ, 110 cm : 01/30
28.09.11, ERJ, 110 cm : 02/30
23.09.11, ERJ, 120 cm : 05/50
18.09.11, ERJ, 120 cm : 05/50
19.09.11, ERJ, 120 cm : 02/50
03.10.11, ERJ, 120 cm : 05/30
30.09.11, ERJ Cup, 110 cm : 12/305
30.09.11, ERJ Cup, 120 cm : 24/256
30.09.11, ERJ, 100 cm : 02/100
03.10.11, ERJ, 110 cm : 03/40
03.10.11, ERJ, 120 cm : 05/40
11.10.11, ERJ, 110 cm : 06/60
13.10.11, ERJ, 100 cm : 07/60
10.10.11, ERJ, 110 cm : 02/50
10.10.11, ERJ, 120 cm : 05/50
14.10.11, ERJ, 110 cm : 04/50
15.10.11, ERJ, 120 cm : 03/30
17.10.11, ERJ, 120 cm : 03/30
18.10.11, ERJ, 120 cm : 02/30
11.10.11, ERJ, 110 cm : 06/60
13.10.11, ERJ, 100 cm : 07/60
15.10.11, ERJ, 120 cm : 03/30
17.10.11, ERJ, 120 cm : 02/30
19.10.11, ERJ, 120 cm : 02/50
22.10.11, ERJ, 120 cm : 06/50
20.10.11, ERJ, 120 cm : 05/30
22.11.11, ERJ, 120 cm : 02/60
26.11.11, ERJ, 120 cm : 05/50
20.11.11, ERJ, 110 cm : 05/50
21.11.11, ERJ, 110 cm : 03/50
20.11.11, ERJ, 120 cm : 01/40
22.11.11, ERJ, 120 cm : 02/40
22.11.11, ERJ, 100 cm : 06/50
23.11.11, ERJ, 110 cm : 03/25
20.11.11, ERJ, 110 cm : 01/60
22.11.11, ERJ, 110 cm : 06/60
13.11.11, ERJ, 120 cm : 04/40
30.11.11, ERJ, 120 cm : 07/50
23.11.11, ERJ, 120 cm : 05/60
25.11.11, ERJ, 110 cm : 03/60
26.11.11, ERJ, 120 cm : 02/30
03.12.11, ERJ, 120 cm : 04/60
01.12.11, ERJ, 120 cm : 01/99
08.12.11, ERJ, 110 cm : 03/50
11.12.11, ERJ, 110 cm : 02/50
22.12.11, ERJ, 110 cm : 01/40
24.12.11, ERJ, 110 cm : 01/40
20.12.11, ERJ, 120 cm : 04/40
21.12.11, ERJ, 100 cm : 03/40
13.12.11, ERJ, 100 cm : 03/100
15.12.11, ERJ, 100 cm : 03/50
05.10.11, ERJ, 120 cm : 05/30
07.10.11, ERJ, 120 cm : 04/30

07.09.11, villit estekilpailut, 100 cm : 04/21

28.08.2011 Paraatiponit, Riding Class I - Ridden Champion I
09.09.2011 Riiviöt, Riding Class I - Ridden Champion I
08.09.2011 Paraatiponit, Riding Class I - Reserve Ridden Champion I
10.09.2011 Paraatiponit, Riding Class I - Reserve Ridden Champion I
11.09.2011 Paraatiponit, Riding Class I - Reserve Ridden Champion I
10.10.2011 Aelwen Welsh, Riding Class I - Ridden Champion I
17.10.2011 Paraatiponit, Riding Class I - Ridden Champion I
22.10.2011 Paraatiponit, Riding Class I - Reserve Ridden Champion I
30.10.2011 Paraatiponit, Riding Class I - Ridden Champion I
12.01.2012 Paraatiponit, Under Saddle I - Ridden Champion I
06.02.2012 Paraatiponit, Under Saddle I - Reserve Ridden Champion I

 

Sternchen on virtuaalihevonen.
Kaiken materiaalin © dani 2015, ellei toisin ole mainittu. Kopiointi kielletty!