otsikko
Etusivu      Talli ja tilat      Oriit      Tammat      Toiminta      Muuta

 

    Penfelyn Dawn VH06-026-6281

Kuollut 11.03.2013

  Virallinen nimi   Penfelyn Dawn   Säkäkorkeus   151 cm
  Lempinimi   Bella   Syntynyt   05.06.2009, VHKR
  Rotu   Welsh cob (sektio D)   Sukupuoli   Tamma
  Väri   Rautias   Kasvattaja   Paraatiponit
  Omistaja   dani VRL-03561   Painotus   Koulupainotus

Koulutustaso: vaB, 70 cm
Käyttö: Kisaponi

Saavutukset: KTK-III, 16 + 16 + 17 + 16 = 65 p. 15.08.2012
                    "Ryhdikäs, korkeajalkainen"
                    VWY-II, 6 + 6,5 + 4 + 20 + 5 = 41,5p. 30.07.2012
                    YLA2, 28 + 49 + 16 + 32 = 125p. 28.11.2012
                    Parhaat kuvauspisteet

4-vuotias 05.10.2009

    Taustaa

Bella on allekirjoittaneen oma kasvatti kesän kynnykseltä vuonna 2009 - se on emänsä toinen varsa kaiken kaikkiaan sekä ainoa kotiin mammalleen seuraa pitämään jäänyt. Alusta lähtien oli tämä tyttö melkoinen hulivili, joka kasvoi romuluiseksi ja suureksi - sitäkin kauniimmaksi tosin aivan ihastuttavan värityksensä ansiosta, mikä on mitä selvimmin isän peruja. Kouluratsastuksen saralla Bella tulee kartuttamaan taitojaan hieman vanhempana kilpailuiden muodossa, ja kokeillaanhan me tällä muhkeudella myös näyttelykehiä - komealla isällä on komea tytär!

    Luonnekuvaus

Bellan on hevonen, jonka mielenliikkeisiin käsiksi pääsemisen eteen tulee nähdä paljon vaivaa - tamma ei todellakaan anna mitään ilmaiseksi, ja sen luottamuskin on aina varmasti kovan työn takana. Varsinaisesti ilkeä otus ei ole, muttei se kyllä koskaan kovin positiivisellakaan tuulella ole; tallin suurin kysymysmerkki on ehdottomasti aina tämän sattumakarvoilla kirjoillun tamman karsinan kohdalla. Varmuudenvuoksi aina hieman hapanta naamaa näyttävä Bella on kyllä pohjimmiltaan varsin rakastettava otus, sillä vaan tuntuu olevan aina jotain tärkeämpää tekemistä kuin hoitajan toimiin keskittyminen..

Varjojen suojista tämä tamma mulkoilee karsinansa kaltereiden lomasta tallikäytävän tapahtumia - en ole koskaan saanut selville, halveksuuko se muita vai tahtoisiko itsekin osallistua hässäkkään? Sen karsinaan astuessa poni tuntuu aina hieman hätkähtävän, aivan kuin se heräisi jostakin horroksesta todellisuuteen oven rämähtäessä ikävästi kitisten auki. Kyllä, niin sen täytyy olla, että Bella elää päänsä sisällä omaa elämäänsä. Pikaisesti se tervehtii karsinaan astujaa, mutta yleensä sillä ei ole juuri sanottavaa tapahtumiin, jos hoitaja on joku todella mukava, luotettava tai sellainen, jolta yleensä irtoaa jotain syötävää, voi Bella jopa hörähtää iloisesti, vaikka se tunnetaankin yleisesti hyvin hiljaisena kaviokkaana.

Bellan ollessa itse niin kovin passiivinen, on sen harjailu rajatussa, pölyisessä ja pimeässä karsinassa hyvin masentavaa. Allekirjoittanut tuokin sen usein käytävälle harjattavaksi, tai mahdollisuuksien mukaan ulos puomeille - siitä tamma pitää, ulkoilmassa seisoskelusta sekä tapahtumien tähystämisestä! Harjailuun tamma suhtautuu hyvin rauhallisesti, sitä saa kutitella ties millä tilpehööreillä tai hieroa käsivarret maitohapoilla kumisualla, saaden tamman vain rennosti lerputtamaan alahuultaan vatsan hölskyessä maalaismeiningillä harjauksen suuntaan. Kainaloiden sekä vatsanharjaaminen saa usein Bellan iskemään hampaansa joko ketjuihin tai riimunnaruun, mistä se nyt ikinä onkaan sidottuna. Korvat painuvat myös siltä seisomalta niskaan, ja voipa se tömistellä takajaloillaankin uhkaavasti - kannattaa siis varoa ja hoitaa homma pikaisesti!

Kannattaa varautua siihen, ettei Bella varmastikaan nosta kavioitaan pyynnöstä, ei edes silloin, kun sitä tökitään luudan kanssa lapaan. Hoitajan kannattaa käskeä, äristä, murista oikein äänekkäästi siellä jalkojen juuressa, niin että tamma alkaa yleensä ärsyyntyneesti liikuskella paikoillaan - painon siirtyessä toiselle kolmelle jalalle on jalka helppo napata putsattavaksi. Kengittäjä saa usein revittyä tamman kaviot lattiasta paljon helpommin, poni kun tuntuu hieman pelkäävän koko äijää; parempi olla mieliksi kuin joutua tuon hampurilaisen väliin lounastauolla! Eläinlääkäriin Bella suhtautuu kitsaasti, taivuttelut nyt ovat ihan vihoviimeistä hommaa ja sen mukaisesti poni koettaa koko ajan loikkia lääkäriä karkuun kolmella jalalla; siksi onkin hyvin vaikea saada siltä taivutuskokeita oikeilla tuloksilla, joten yleensä tammalle saa syöttää vähän rauhoittavaa naamariin ennen toimenpidettä.

Pesutilannekin on jotain sellaista, mille Bella antaisi huutia, jos vain saisi päätösvallan asioista. Välillä se tuntuu pitävän kesäkuumien viilentävistä jalkasuihkuista, mutta jo seuraavana päivänä voi se liikehtiä hermostuneena ja roiskia vettä hoitajansa päälle hälytysmerkiksi; haloo lopeta jo se kirottu vedentulo! Aina kannattaa kuitenkin sitoa otus vain mahdollisimman jäpäkästi kiinni ja komentaa selvällä suomenkielellä luupäistä tankkerityttöä.
Varustaminen on hullujen hommaa sekin, satulasta Bella ei ole koskaan tykännyt, ja sen varustamista ilman kiinnisitomista on turha lähteä kokeilemaan; otus pyörii karsinassaan satulaa karkuun, vetää selkäänsä notkolle ja irvistelee oikein rumasti. Vyötä kiristäessä en suosittele kenellekään otuksen leukojen lähellä seisomista, se ilman napsiminen on sen verran hurjaa.. Suitsille Bella avaa suunsa todella nihkeästi, sormia saa tunkea useamman sinne hammaslomaan ja siltikin tamma sylkee ne ulos, mikäli remmejä ei saada tarpeeksi nopeasti korvien yli.

Ratsastaessa Bella toimii viitsiessään paljon nätimmin, kuin mitä se käyttäytyy käsiteltäessä. Vaikka suuri tamma muistuttaakin sukellusvenettä kuivalla maalla suoraan tallista kentälle tulleena, saa siitä verryteltyä oikein notkean ja elastisen kouluratsun. Työtä se vaatii, paljon työtä, mutta otus myös palkitsee osaavan ratsastajan.

On turha kavuta tämän naikkosen selkään ilman asiankuuluvaa varustusta, jolla tarkoitan kannuksia ja raippaa - mikäli todella ajattelit lähteä siirtämään Bellan kaltaista jäävuorta käsivoimin, suosittelen johonkin kykyjenetsintäkilpailuun osallistumista; saatat jopa onnistuessasi kääriä hyvät rahat, mutta tämän ponin satulassa saat vain kiukkuiset luimukorvat jos vähänkin menee vikaan. Tamma tarvitsee alkutunnista todella roimaa herättelyä, se painaa uskomattomasti kädelle ja hiihtää kentän pohjaan jokaisesta maatapitkin laahaavasta jalastaan neljä uutta uraa - pää on vedettävä heti ylös, ja raippaa saa allekirjoittaneen puolesta antaa todella reilustikin, mikäli tamma ei muuten ole ottamassa sitä iänikuista takapäätään alleen.

Bellaa tulee taivutella paljon, sekä saada se aktiiviseksi takaa esimerkiksi nopeaa reagointia vaativien temponvaihteluiden sekä siirtymisten kautta. Vastalaukkaharjoitukset eivät lämmittelyssä tekisi hallaa, päinvastoin kannattaa käyttää kaikki tarjolla olevat oljenkorret tamman verryttelyyn. Vasta sen jälkeen muodostuu raudikkotammasta komea ratsu, joka tukee kevyesti sekä todella ryhdikkäänä ja korkeahkossa muodossa kuolaimeen; lievää orimaisuutta voi tämän tytön tavassa kulkea havaita, mutta se on vain lisäpisteitä tuomareilta ;)

Apujenkäyttöä ei tarvitse arkailla, sillä Bella harvoin ylireagoi mitenkään, vaikka se olisikin saattanut myös pienemmästä vihjeestä toimia. Parempi pelata varman päälle, vaikkei niitä kylkiä nyt tarvitse viisikymmentä vuotta vanhan itämaalaismaton tapaan mäiskiä. Tamman askellajit ovat cobeille tyypillisesti todella näyttävät ja suuret, ja niissä on laajat, ehkä liioitellunkin ilmavat, mutta silti oikeat liikeradat - tämän otuksen selkään ei tarvitse turhaan kavuta, mikäli ei omista kykyä istua SUUREN hevosen SUURIIN liikkeisiin. Bellan bravuureita ovatkin ehdottomasti lisäykset, ja myös kokoamisissa se kantaa itsensä todella nätisti takapäätään vahvasti käyttäen.

Kilpailuissa Bella on yleensä hieman hermona ainakin alkuun; kas kun lastaamisesta se ei pidä lainkaan, ja siksi se on trailerista päästyään vielä hieman happamalla tuulella. Tamma on niitä hevosia, jotka pyörivät useita tunteja verrytellen tai ”verrytellen” lämmittelyalueella, mutta se tulee todella tämän jytyn kanssa tarpeen. Itse radalla Bella harvoin sitten enää hermoilee, ellei esimerkiksi tuule kovasti ulkokisoissa, mikä voi aiheuttaa tuomareiden teltan epämiellyttävän kahinan; Korvatulpat tammalle tilannetta lievittämään!

Maastoratsuna Bella toimii lähinnä köpöttelyhevosena, sillä esimerkiksi pitkistä laukkapätkistä se innostuu sen verran, ettei meinaa tulla enää lapaseen sieltä huomaamatta lähdettyään - ja tämän tytön kanssa sellainen ei ole mitenkään erityisen turvallista!

    Suku

 isä Rhydderich
    rt, 151 cm, VRL:n profiilisivu, wD
 ii. Bedwyr
    wD, evm
 iii. Yale's Talfryn
    wD, evm
 iie. Kendall
    wD, evm
 ie. Mabyn Nerys
    wD, evm
 iei. Trahaearn Sion
    wD, evm
 iee. Rhosyn Siana
    wD, evm
 emä Demigoddess
     VWY-II, YLA2, rn, 149 cm, wD
 ei. Gwanwyno
      wD, evm
 eii. Caled Tasg
    wD, evm
 eie. Wwyn Gazzette
    wD, evm
 ee. I'm Goddess
    wD, evm
 eei. Dengand Arvalon
    wD, evm
 eee. Lady Meganelle
    wD, evm

Bellalla ei ole lainkaan kehnompi suku. Sen emä on itse Walesista tuomani koulutaituri ja isä mykistyttävän upea ja hauskaa väritystään hyvin periyttävä monitoimipeli.

    Jälkeläiset

Bella on tarjolla welshponijalostukseen!

20.10.2010 o. Irving Dawn (i. Farr Icaros Dawn), omistaja: Sorel, Rhonwen
08.04.2011 o. Iomhar Dawn (i. Farr Icaros Dawn), omistaja: Március
05.03.2012 t. Pendrymaidd Dawn (i. Nemglan), omistaja: Ponisiittola Smaho
05.04.2012 t. Penllywydd Dawn (i. Gwalch Rhuthro), omistaja: Paraatiponit

    Valmennukset ja päiväkirjan poikanen

05.04.12, päiväkirja
Viime aikoina olen laskenut päiviä, tunteja ja melkein sekunteja ja sydämenlyöntejä Bellan varsomiseen, ja tänä koleana alkukevään päivänä tamma sitten asettui jälleen karsinansa paksuihin olkipatjoihin ja vapautti uutta elämää sisältään. Varsominen meni koko tallin henkilökunnalta totaalisen ohi suuresta jännittämisestä huolimatta, mutta riemu oli rajaton, kun aamutallia tehdessä Bellan juurella odotti aivan ihana, mammansa tapaan rautias, isomerkkinen ja pirteä tammavarsa! Aah, tästä lähtien meillä juhlitaan joulua huhtikuussa! Bella ja varsa olivat molemmat hyvässä kunnossa ja tamma tuntui itsekin puhisevan aivan erilaista energiaa ja tyytyväisyyttä, kun palkitsin sitä yöllisestä urotyöstä näkkäriporkkanakakkumiksauksella. Pikkuneidille on jo nimi valmiina, ja nyt se pääsee kasvamaan isoveljensä jalan jälkiin!

17.03.12, päiväkirjamerkintä
Bella on astutettu vastikään kolmannen kerran. Löysin sille täydellisesti sopivan oriin, Julin kasvattaman Rhuthro -nimisen mustan komistuksen, josta minun oli yksinkertaisesti saatava astutus! Toivon todella tästä yhdistelmästä tammavarsaa, mutta kahden edellisen kakaran perusteella lienee todennäköisintä odotella mustaa orivarsaa.. Rhuthrokin kun on Icaroksen tapaan musta ori, eli ehkä Bella on turhan ujo periyttämään omaa ulkonäköään varsoilleen. Sormet ja varpaat ristiin, että saadaan vihdoin Bellalle pieni prinsessa kasvamaan jalan juurelle!

20.06.11, päiväkirjamerkintä
Bellalle kuuluu oikein hyvää! Kesä on kauneimmillaan, sen jalka on parantunut mainiosti ja nyt se saa vain nauttia leppoisista lomapäivistä. Tamman suhteen ei ole sen ihmeellisempiä suunnitelmia, vaan se saanee loppukesän vain seistä muiden varsallisten tammojen seurana ja ensi kesäksi olen alustavasti suunnitellut sille taas varsaa. Isäori on vielä auki, ja varsan loppusijoituspaikka - jäisikö se kotiin vai myyntiin Iomharin tapaan? -mutta asiallahan ei ole mitään kiirettä. Bella on päässyt tosin hieman tukevampaan kuntoon, mutta sallittakoon se entiselle vaativien ratojen kuningattarelle. Rankat vuodet ovat takanapäin, rento loppuelämä on köykäinen kiitos sen ansaitsemista ruusukerivistöistä!

16.06.11, päiväkirjamerkintä
Joskus vuoretkin liikahtavat, vaikka sitä ei todeksi mitenkään voisi uskoa - viimeisimmän varsansa vieroituksen ja muualle muuttamisen jälkeen Bella on ollut jotenkin todella pörhäkkäällä tuulella ja se on täysin vastoin luontoaan alkanut pyrähdellä laitumella muiden tammojen varsojen seurassa. Ilmeisesti se nyt varsattomana on joutunut jonkinlaisen identiteettikriisin keskelle ja toimii muiden kakaroiden päivähoitajana - harmi vaan, ettei hieman yksinkertaisen ja hitaalla käyvän tamman päässä käynyt, ettei se ole enää niin vetreässä kunnossa kuin sen kavereiden jälkipolvet! Mamma on vetänyt sellaista rallia, että nyt se on ilmeisesti venäyttänyt jotenkin jalkansa. Ja tämä varmajalkainen tukkijalka ei ole koskaan ennen elämässään edes ontunut! Onneksi kyseessä ei ole mikään sen vakavampi juttu, mutta kieltämättä pari tallityöntekijää hihitti, kun kävin siirtämässä yhden tallin pomminvarmimmista poneista postimerkkiin, ettei se riehuisi..

08.04.11, päiväkirjamerkintä
Bellan esikoinen Irving on varttunut sen verran komeaksi yksilöksi, että astutin sen hyvin poikkeuksellisesti uudelleen Icaroksella, kun sellaisen varsan perään tuli kiinnostusta ostorintamalta. Kaksikko tuntui muistavan toisensa viime kerralta, toki ovathan ne pari kertaa tarhojen aitojen läpi päässeet toisiaan moikkaamaan, ja astutus ja koko tiineys sujui mallikkaasti. Tällä kertaa Bella oli myös varsomisessa tilanteen tasalla ja toimi esimerkillisesti ensi kertaa tallin kellertävän sähkövalon näkevän varsansa kanssa. Tamma soi meille taas mustan orivarsan - Irving taitaakin saada nyt hyvin identtisen pikkuveljen, joten sille lienee paras etsiä koti tämän tallin ulkopuolelta. Täysiveljeksille ei ehkä ole oikein resursseja..

20.10.10, päiväkirjamerkintä
Aamulla pärähti sitten käyntiin - varhain aamulla Bellan kakara päätti, että nyt on lymytty tarpeeksi kauan mamman uumenissa ja tamman ensimmäinen varsominen käynnistyi! Ensivarsojaksi Bella pärjäsi varsin hyvin, vaikka varsin romuluinen ja suurehkona syntynyt orivarsa ei ollut sille helppo pala ulos puskettavaksi. Tamma oli selkeästi ensi alkuun hieman hämillään ja hätäili karsinassaan kavereiden henkisen tuen perään, mutta pääsi lopulta jyvälle ja aamukaurojen aikaan vastassa oli turvonneen tamman sijasta terve varsa ja ylpeä emä. Varsa on isänsä tapaan musta ja jää takuuvarmasti tallille kasvamaan!

24.09.10, päiväkirjamerkintä
Nuoren Bellan elämässä siirryttiin näin kisauran jälkeen uuteen vaiheeseen - sitä varten on kaavailtu sen mamman jäljissä uraa siitostammana, ja tänään se astutettiin ensimmäisen kerran! Tulevan varsan isäksi valikoitui toinen cobkasvattini, upea musta Farr Icaros, joten varsa tulee edustamaan varsin freesejä linjoja. Alustavasti olenkin suunnitellut jättäväni sen kotiin vanhempiensa seuraksi kasvamaan, mutta katsotaan asiaa lähemmin sitten, kun varsa on maailmassa. Nyt vain toivotaan parasta, että ensi yrittämällä tärppää ja tiineys saadaan ongelmitta käyntiin!

01.08.10, kouluvalmennus
Tämänkertaisessa kouluvalmennuksessa keskityttiin sitten ihan oikeisiin juttuihin - alkutunnista lähtien sain pyytää Bellaa koko ajan hieman ylittämään itseään ja työntämään sitä viitseliäisyytensä rajoille. Vastalaukkaa, puolipiruettia ja ravipohkeenväistöä ei säästelty, kunhan alkuverryttelyinä toimineista avoista ja suluista oli selvitty! Tamma oli ehkä turhan raskaalla päällä tänään ihan, eikä se ollut ihan terävimmillään, mutta se otti kyllä määrätietoisesta muistuttelusta onkeensa ja selkeästi yritti miellyttää meikäläistä, joskin hieman puolitehoisesti. Valmentaja muistutti moneen otteeseen siitä, kuinka meikäläisen tulisi itse selässä olla nopeampi ja räjähtävämpi, eikä tyytyä Bellan humputteluvauhtiin. Välillä on vain niin vaikea pysyä julmana ja tiukkana, kun puolen tuhatta kiloa lihaa nojaa ohjiin tai pohkeeseen!

20.07.10, kouluvalmennus
Kesällä keskipäivällä ulkona treenaaminen on teurastusta! Se tuli tänään todettua Bellan kanssa kouluvalmennuksessa, kun lounaan jälkeisen siestan sijaan pitikin taipua vaativiin koulutehtäviin heinäkuisen auringon alla. Tamma ei ollut lainkaan mielissään treeniajankohdasta ja meikäläisellä itselläkin oli vähän pallo hukassa - meno oli pitkään todella flegmaattista ja valmentaja uhkasi jo muutamaan otteeseen repiä pelihousunsa, ennen kuin sain itseni motivoitua oikeasti herättelemään megaraskaaksi äitynyttä Bellaa. Kuumuuden takia tunnilla ei tehty mitenkään erityisen vaikeaa tai pikkupiperrystä vaativaa, vaan keskityttiin nimenomaan irtonaiseen, lennokkaaseen ja kevyeen menoon. Siinä riittikin haastetta turhautuneen Bellan kanssa, mutta lopputuntia kohden meno selkeäksi koheni. Kyllä tämä tästä, kunhan treenit sijoitetaan tulevaisuudessa maneesiin!

07.02.10 Avuttomassa kouluratsastuksen merkeissä kuuliaisuutta takomassa
Valmentajana toimineen evan vinkeistä otetaan vaari: "Saavuitte maneesiin muutamia minuutteja muiden jälkeen. Ratsastajan ilmeestä huomasi, että tallissa oli ollut pieniä ongelmia varustuksen kanssa. Bella kulki alkukäynneissä laiskanoloisesti laahaten joka jalkaansa. Tamma vaikutti siltä, ettei millään jaksa kävellä puolta kenttää pidemmälle, ellei sitten olisi ihan pakko. Muutama muistutus raipalla auttoi kummasti, vaikkakin tahti meinasi hiipua takaisin laiskottelun pariin piakkoin. Alkukäyntien jälkeen annoin tehtäväksi ravissa aluksi muutamia ympyröitä ja isoa voltteja, jotta saisit Bellan vertymään. Tamman ravi ei vaikuttanut yhtään sen reippaammalta mitä käynti, mutta olit selässä kuitenkin heti alusta asti tietoinen, että nyt ei olisi laiskottelun paikka, vaan mentäisiin reippaasti eteen. Raippa olikin aina ajoittain ahkerassa käytössä, mutta piakkoin Bellakin tajusi, ettei sen kannata laiskotella, ellei välttämättä halua napautusta raipasta. Tamma vertyi jo hieman ja alkoi kulkea hieman pyöreämmässä muodossa. Tosin aina kun siltä pyydettiin reippaampaa tahtia, se veti herneen nenäänsä ja nosti päänsä ylös. Sopivan tasainen ja reipas tahti löytyi aina ajoittain, mutta hakemista sen kanssa oli kyllä aika paljon.

Tehtävänä oli aluksi pohkeenväistöt lävistäjällä. Ensimmäisellä kerralla väistöt tehtäisiin käynnissä. Ristiaskeleet olivat kaukana suorituksestanne, joten seuraavalle kerralle tarvittaisiin paljon keskittymistä ja tarkkuutta peliin. Alku menikin oikein kivasti ja sait Bellan ensi kertaa tämän tunnin aikana menemään täysin apujesi mukaisesti. Tamma oli hyvin hallinnassasi ja astui tasaisia ristiaskeleita sivulle menettämättä tahdikasta askellusta samalla eteenpäin. Suoritus oli täydellinen siihen asti kunnes tamma päätti sen riittävän ja jatkoi omaa touhuansa, mikä oli jälleen kaukana pohkeenväistöstä. Pieni kurinpalautus oli paikallaan ja väistö jatkui loppuun asti lähestulkoon yhtä hyvin kuin mitä se alkoikin. Seuraava väistö tulisi ravissa. Ennen lävistäjälle tuloa hait tahdin reippaaksi, mutta kuitenkin tasaiseksi ja hallittavaksi. Nyt se oli paljon helpomman oloista alkutuntiin verrattuna. Ravissa väistön kanssa oli hieman enemmän tekemistä, eikä se löytynytkään yhtä helposti mitä käynnissä. Saitte tulla lävistäjälle useampaan kertaan, ennen kuin tasaiset ristiaskeleet löytyivät kunnolla. Toiseen suuntaan tehdyistä samoista väistöistä suoriuduitte hyvin, vaikka Bella tuntui olevan hieman kiinnostuneempi omista ajatuksistaan kuin pohkeenväistöstä. Tunti jatkui laukassa. Tehtävänä oli kolmikaarinen kiemuraura siten, että aina keskihalkaisijan kohdalle tulisi käyntiin siirtyminen ja uudestaan laukanvaihto siten, että kaikki kaarteet ovat myötälaukassa. Ensimmäisellä kerralla kaarteet eivät olleet ihan samankokoisia, eikä siirtymiset menneet ihan nappiin, mutta ymmärsitte tehtävän kuitenkin oikein. Laukan tahti oli yllättävän reipasta, eikä eteenpäin menemisestä tarvinnutkaan Bellalle muistutella kauhea usein. Toisella yrittämällä itse kolmikaarinen oli hienosti suoritettu, mutta siirtymisten kanssa oli hieman tekemistä.

Käyntiin siirtyminen onnistui useimmilla kerroilla ravin kautta, joten sen kanssa saittekin puurtaa melko pitkään. Laukannostoihin saat olla tyytyväinen. Jatkoimme tuntia kolmikaaristen parissa myös toiseen suuntaan. Onnistuitte tehtävästä nyt paremmin. Laukkatyöskentely sai jäädä tältä päivältä tähän, mutta jatkoimme silti ravissa. Annoin lopputunnin tehtäväksi vielä pitkille sivuille ravilisäykset. Painotin siihen, että lisäysten tulisi lähteä ratsastajan merkistä ja samoin loppua ratsastajan merkkiin. Ensimmäinen lisäys jäi hieman laimeaksi. Seuraavalle kerralle ohjeistin sinua ratsastamaan niin isoa ja reipasta ravia, mitä saat Bellasta ikinä irti. Valmistelit lisäyksen huomattavasti paremmin ja tamma ponkaisikin vauhtiin hienosti ja lennokas ravilisäys olikin teidän osalta mahtava. Siirtyminen takaisin normaaliin tahtiin tuli vasta kulman jälkeen, mutta itse lisäykseen saat olla erittäin tyytyväinen. Seuraavalla kerralla lisäyksen lopettaminenkin onnistui paremmin. Kotona voisit keskittyä siihen, että vaadit Bellalta tarpeeksi asioita, etkä anna periksi. Muista kehua kunnolla hyvin suoritetuista asioista. Alkutunnin aikana kun muistat olla päättäväinen, etkä tyydy ‘vähän sinne suuntaan’ meneviin asioihin, vaan hiot liikkeen aina sellaiseksi, miksi haluat. Kaikissa tehtävissä ensimmäinen kerta oli hieman puun takaa tullut, etkä muistanut valmistella tehtävää varten kunnolla. Toisella kerralla parannus näkyi suoriuduittekin kaikista antamistani tehtävistä huolella. Jatkakaa ihmeessä kunnon harjoittelua ja treenaamista!"

    Kilpailut

Bellalla kilpaillaan pääpainoisesti kouluratsastuskilpailuissa. Huomaathan, että kalenteriin merkitään vain sijoitukset ja voitot?

Sijoituksia: 53 kpl

23.11.09, Fiktio, KRJ vaB : 02/40
30.07.09, KRJ, vaB : 02/40
10.08.09, KRJ, vaB : 02/60
02.09.09, KRJ, vaB : 01/50
19.09.09, KRJ, vaB : 07/50
01.11.09, KRJ, vaB : 07/50
03.11.09, KRJ, vaB : 07/50
04.11.09, KRJ, vaB : 01/50
13.12.09, KRJ, vaB : 05/77
16.07.12, KRJ, vaB : 01/60
17.07.12, KRJ, vaB : 02/60
15.07.12, KRJ, vaB : 06/50
16.08.12, KRJ, vaB : 02/50
18.08.12, KRJ, vaB : 04/50
21.08.12, KRJ, vaB : 04/50
16.08.12, KRJ, vaB : 03/30
17.08.12, KRJ, vaB : 03/30

12.05.10, villit koulukilpailut, vaB : 01/10
17.05.10, villit koulukilpailut, vaB : 03/10
20.05.10, villit koulukilpailut, vaB : 03/10
18.05.10, villit koulukilpailut, vaB : 05/49
02.06.10, villit koulukilpailut, vaB : 04/22
30.05.10, villit koulukilpailut, vaB kür : 05/30
30.05.10, villit koulukilpailut, vaB : 03/13
02.06.10, villit koulukilpailut, vaB : 03/13
30.05.10, villit koulukilpailut, heA : 05/29
26.06.10, villit koulukilpailut, vaB : 05/39
29.06.10, villit koulukilpailut, vaB : 02/16
30.07.09, villit koulukilpailut, vaB : 03/16
04.07.10, villit koulukilpailut, vaB : 03/16
04.07.10, villit koulukilpailut, vaB : 04/38
18.07.10, villit koulukilpailut, vaB : 02/136
14.07.10, villit koulukilpailut, vaB : 01/16
19.07.10, villit koulukilpailut, vaB : 04/16
20.07.10, villit koulukilpailut, vaB : 01/16
22.07.10, villit koulukilpailut, vaB : 07/49
26.08.10, villit koulukilpailut, vaB : 02/23
27.08.10, villit koulukilpailut, vaB : 04/23
28.08.10, villit koulukilpailut, vaB : 03/23
31.08.10, villit koulukilpailut, vaB : 04/23
01.09.10, villit koulukilpailut, vaB : 02/23
04.09.10, villit koulukilpailut, vaB : 04/23
10.09.10, villit koulukilpailut, vaB : 04/20
11.09.10, villit koulukilpailut, vaB : 01/20
12.09.10, villit koulukilpailut, vaB : 03/20
13.09.10, villit koulukilpailut, vaB : 03/20
15.09.10, villit koulukilpailut, vaB : 02/20
16.09.10, villit koulukilpailut, vaB : 03/20
02.08.12, villit koulukilpailut, vaB : 02/30
03.08.12, villit koulukilpailut, vaB : 03/30
04.08.12, villit koulukilpailut, vaB : 03/30
14.08.12, villit koulukilpailut, vaB : 02/30
17.08.12, villit koulukilpailut, vaB : 01/30

 

Penfelyn Dawn on virtuaalihevonen.
Kuvat © Jamico
Kaiken muun materiaalin © dani 2013, ellei toisin ole mainittu. Kopiointi kielletty!