otsikko
Etusivu      Talli ja tilat      Oriit      Tammat      Toiminta      Muuta

 

    Paganaidd Dawn VH06-025-6215

Kuollut 02.04.2014

  

  Virallinen nimi   Paganaidd Dawn   Säkäkorkeus   136 cm
  Lempinimi   Pagan   Syntynyt   10.03.2009, VHKR
  Rotu   Welsh cob -tyypin poni (C)   Sukupuoli   Ori
  Väri   Rautias   Kasvattaja   Paraatiponit
  Omistaja   dani VRL-03561   Painotus   Koulupainotus

Koulutustaso: heA, 60 cm
Käyttö: Kisaponi

Saavutukset: VIR MVA Ch (anottu 10.06.10, myönnetty 11.06.10)
                    KTK-II, 18 + 19 + 19 + 18 = 74 p. 15.01.2012
                    "Ahdas päänliittymä, lihaksikas pitkähkö runko,
                    hyvät jalka-asennot, hyvä kokonaisuus."

                    VWY-II, 7 + 6,5 + 7 + 23,5 + 5 = 49p. 25.03.2012
                    VWY-AB, myönnetty 13.08.2012
                    YLA2, 35 + 45 + 16 + 30 = 126p. 28.11.2012

Täyttänyt kolme vuotta 10.06.2009

    Taustaa

Pagan ei ole kummankin vanhempansa esikoiseksi mikään kummoinen jälkeläisnäyttö - se on todella mainio ratsu varustettuna katseenkestävällä rakenteella, mutta korvien sisältö vaikuttaa turhan usein pelkältä sahanpurulta. Tallin uutta linjaa edustavaan lyhytsukuisten ponien armeijaan ori sai silti liittyä, ne harvat hyvät asiat ovat liian hyviä, että tästä luopua voisi. Lisäksi kukapa haluaisi tällaista kovapäätä riesakseen?
Tämän hetkinen tavoite on kilpailla kouluratsastuksessa sekä näyttelyissä; myöhemmin voimme katsoa jatkoista, josko tämä rauhoittuisi tai jotain..

    Luonnekuvaus

Pakananimen Pagan omaava jytyori ei ole luonteensa puolesta niitä ystävällisiä metsänhenkien palvojia: tähän poniin on selkeästi manattu ties kuinka monen vuosisadan piruparat ja suoraan sanottuna luonnonläheisiin hippikonsteihin hevosiensa kanssa luottava Dani on hyvin usein helisemässä kovapäisen ukkelinsa kanssa - miksei taistelijasielu lepy saadessaan kukkaseppeleen kaulaansa ja helliviä haleja ja pusuja? Pagan ei tule pysymään ruodussa silkkihansikkain taputellessa, vaan ori vaatii selkeät rajat ja ehdottoman pitkää pinnaa käsittelijältään: välkehtivät hampaat tai niskaan painetut korvat eivät saa saada hoitajaa järkähtämään.

Pagan hoitaminen on usein sanalla sanoen helvetillistä - jo sen karsinan ovea avatessa poloinen hoitaja saa vastaansa likaisen rivistön naskalinteräviä hampaita ja dominoivan ponioriin. Äijällä on aina huono tuuli ja känkkäränkkä, ja suurin osa tallin henkilökunnasta (ja allekirjoittanut..) on jo alistunut siihen tosi seikkaan, ettei tule koskaan pärjäämään Paganin kaltaiselle sekopäälle. Onneksi muutama timanttityöskentelijä on päässyt oriin mielenliikkeistä jyvälle, ja he ovatkin lähestulkoon ainoita, ketkä otukseen saavat koskea. Pagan hoidetaan syystäkin aina käytävällä molemmilta puolilta kiinni sidottuna, mahdollisimman reippaasti ja johdonmukaisesti.

Harjaus on kinkkistä Paganin uhitellessa jatkuvasti hoitajalleen. Oriin umpiluusta taottuun kalloon ei ota mahtua hoitajan surkeat komennukset käyttäytymään kunnolla, tämä hevonen ei nimittäin kerrasta ota onkeensa vaan yrittää saman tien kaksikymmentä kertaa peräkkäin hoitajan jo repiessä hiuksiaan. Määrätietoinen ja tehtävänsä nopeasti mutta silti huolella hoitava ihminen saa yleensä ponin harjattua noin päällisin puolin ihan hyvin - henkisiä traumoja varmasti tulee valtava määrä, vaikkei massiivinen ori takajalallaan osuisikaan kohteeseensa. Kavioista puheen ollen, Paganin kaviot on ilmeisen hankalan putsata. Se ei nosta jalkojaan, korkeintaan ehkä turpansa edessä ollessa kottikärryllinen heinää, ja silloinkin se nykii jalkojaan jatkuvasti, koettaa kävellä kolmella jalalla tai uhittelee potkimalla. Kenkä-Erkki on tottunut vain läiskäisemään ponimiekkosta avokämmenellä vatsaan, ja Pagan rauhoittuukin samoin tein. Raavaiden äijien välistä salaista tiedonsiirtoa?

Varustaminen ei tuo asiaan helpotusta oriin nostaessa päänsä katonrajaan, avaamatta kiltisti suutaan kuin vasta pitkän yrittelyn jälkeen ja nappaamalla suuhunsa lopulta kuolaimien lisäksi puolet remmeistä. Satulan selkään nostaminen sujuu yleensä oriin irvistelystä huolimatta helposti, mutta vyötä vastaan hevonen jaksaa aina pullistella. Suojien laitto vaatii hoitajalta melkoista näppäryyttä ja varovaisuutta Paganin koettaessa steppailla niitä karkuun.
Pesuboksiin poni ei ole koskaan suostunut tulemaan, tosin me emme ole niin kovasti yrittäneetkään. Kenkä-Erkkiä Pagan varmasti sinne seuraisi, mutta meiltä se ei onnistu. Oriin jalat viilennetään sienellä ämpäristä, tai kesällä tallinpihalla.

Ratsuna Pagan on pohjimmiltaan varsin hyväliikkeinen ja erittäin osaava otus, onhan kumpikin sen vanhemmista myös erittäin menestyneitä, mutta kynnys taitojen esittämiseen on hyvin suuri oriin boikotoidessa ratsastusta jättämällä ratsastajansa avut kuuroille korville. Laiskanpulskeaa ja kädelle hyvin raskasta elukkaa saa herätellä alkutunnista roimasti suurilla avuilla, pienestä piperryksestä se ei jaksa korvaansa lotkauttaa kuin korkeintaan irvistääkseen ohi pyyhkäisevälle ratsukolle. Päättäväinen ratsastaja saa kaivettua tästä pirulaudasta ulos muutakin kuin hikeä ja karvaa, ja tässä suhteessa Pagan on oikein palkitseva ratsu toimiessaan oikein vain täydellisen ja erittäin sitkeän ratsastajan alla.

Huolellisen lämmittelyn jälkeen herkästi sisäpohjetta vasten puskevasta Paganista ilmenee taistelun jälkeen oikein hieno ratsu. Sen kanssa saa tosin olla tarkkana lähestulkoon kaikesta, sillä se ei todellakaan tee mitään ilman ratsastajan kehotusta. Takapäätään ja moottoriaan se käyttää nätisti, mikäli ratsastajaa sinnikkäästi patistaa. Muoto kevenee ja nousee näyttävämmäksi erilaisten tehtävien ansiosta, ja ori alkaa itse asiassa muistuttaa ihan oikeaa kouluratsua. Reipastuessaan ja rentoutuessaan Paganista tulee oikea kehäkettu ja sen huima kapasiteetti pääsee oikeuksiinsa, kun mikään kouluradan kiemuroista ei tunnu olevan sille hankalaa. Varsinkin lisäyksissä oriilla on todella mainio raami upeiden ja puhtaiden liikkeittensä ansiosta, mutta kokoamisissa poni tuntuu heittävän koko kroppansa melkoiseksi makkaraksi tarviten ratsastajaltaan roimaa muistutusta apujen tottelemisesta.

Esteiden hyppäämisestä ei tällä otuksella tule mitään, vaikka se ylittääkin pienemmät esteet ihan tasaisen varmoilla kaarilla, ei sen romuluisia jalkoja tai massiivista ruumista ole tarkoitettu pomppimaan yli puomirakennelmien. Kierrokset nousevat Paganilla samaa tahtia estekorkeuden kanssa, joten tuskin kovin moni tahtoisi olla enää kahdeksassakymmenessä sentissä tämän ukon selässä..

Ratsastuskilpailuissa Pagan on oma hapan itsensä, mutta sillä on toisaalta todella suuri kilpailuvietti; vain voitto kelpaa, vaikkei se tajuakaan, että se olisi helpommin saavutettavissa, mikäli se itse ei jatkuvasti kenkkuilisi ihmisiään vastaan. Välillä oriin kanssa sujuu hyvin, useimmiten ei, ainakaan ennen rataa, mutta saadessaan yksin koko kentän käyttöön tuntuu ori vähän reipastuvan - tämä on se näytön paikka. Korvatulpat korviin ja suuri punainen rusetti häntään, niin hengissä selvitään.

    Suku

 isä Wolfcult
    VWY-II, KRJ-II, YLA2, VWY-AB, wC
 ii. Caernarfon Wolves
    wC, evm
 iii. Caernarfon Domhnach
    wC, evm
 iie. Cap Marwol
    wC, evm
 ie. Relte Nachyw
    wC, evm
 iei. Bad Mawr
    wC, evm
 iee. Lwc Tynged
    wC, evm
 emä Dragonlady
     wC
 ei. Dragonmoon
      wC, evm
 eii. Dragon I
    wC, evm
 eie. Spotlight
    wC, evm
 ee. Lady Shine
    wC, evm
 eei. Lightside
    wC, evm
 eee. Nâd Udain
    wC, evm

Pagan on yksi niistä kolmesta kotiin jääneestä yksipolvisesta oriista - sekä ainoa, jolla on luonteen puolesta selkeästi toisistaan yön ja päivän lailla eroavat vanhemmat! Suku on muutoin varsin mukava, kyllä tästä pojasta vielä hieno tulee!

    Jälkeläiset

Pagan ei ole enää tarjolla welshponijalostukseen!

13.06.2010 o. Pegor Asarlai Dawn (e. Cedion Llestri Ariane), omistaja: Dani
19.10.2010 o. Padraign Dawn (e. Champion's Handelin) omistaja: Josh
02.11.2010 t. Trithiwa Dawn (e. WS Tegwen) omistaja: Juli
01.10.2011 t. Llygedyn Adara (e. Llygedyn Adenydd) omistaja: elen
03.06.2012 o. PS Pagan Turelmlye (e. Dawn Chwedl) omistaja: Smaho
21.11.2012 t. Ave Treasa (e. Rousseau Aneira) omistaja: Eveliina, Väinölä

    Valmennukset ja päiväkirjan poikanen

Yksityinen kouluvalmennus 06.02.2012, valmentajana pipariina
"Ratsukko lämmittelee jo kentällä ja katselen kentän laidalta Paganin lentävää ravia. Rautiaan ponin askellus on upeaa nähtävää. Tervehdin omistajaa ja siirryn kentän keskelle viittoen omistajan luokseni. Vaihdamme muutaman sanan valmennuksen aiheesta, joksi olen valinnut erilaisia väistöjä ja varsinkin vastalaukkaa. Ratsastaja kertoo jo verrytelleensä orin kanssa, joten ilmoitan heille että voivat aloittaa ravissa.
Ori nakkelee päätään mutta ratsastaja tietää jo tämän oikuttelut ja pitää sen hyvin hallinnassaan. Ohjeistan ravaavalle ratsukolle aloittamaan volteilla jokaiselle sivulle ja kulmaan, ja ori alkaa antaa myöden niskastaan sekä käyttää takajalkojaan paljon paremmin. Käsken ratsastajaa kuitenkin kiinnittämään huomiota myös eteenpäinpyrkimykseen, ettei ori rentoudu liikaa.

Kun muoto alkaa pikkuhiljaa löytyä ja yhteinen sävel soida, päädymme hidastamaan käyntiin ja aloitamme pohkeenväistön työstön. Ensimmäiset kerrat eivät mene ihan nappiin, vaan Paganilta tulee hapanta naamaa ja ratsastajalta epäitoivoisia huudahduksia, mutta kun kuljen ratsukon vieressä (väistäen Paganin luimivaa päätä) ja annan apua raipalla ohjastaen, alkaa yhteistyö sujua. Pagan väistää pohjetta kauniisti, kunhan sitä tietää käsitellä oikein. Ori alkaa pikkuhiljaa muistuttaa enemmän ja enemmän kouluratsua.
Pohkeenväistöstä siirrymme laukan, ja varsinkin vastalaukan työstöön. Kehotan ratsukkoa nostamaan oikean laukan M- kulmasta ja tekemään pääty-ympyrät molempiin päätyihin. Laukka nousee kauniisti, mutta kuten ajateltua, Pagan innostuu asiasta liikaa ja muutama pieni pukki pääsee ilmoille. Ratsastaja hymyilee, eli ilmeisesti tämä on ihan tuttua oriin käytöstä. Ympyröistä tulee aluksi liian pieniä ja kehotan ratsastajaa käyttämään myös sisäohjaa taitavammin hyväkseen. Kun oikea laukka toimii, pyydän ratsastajaa vaihtamaan kentällä suunnan ja tekemään saman harjoituksen H-kulmasta lähtien. Myös nyt laukka nousee kauniisti ja jatkuu.

Ohjeistan ratsukon hidastamaan jälleen käyntiin ja kahdeksikkouralle. Kuten aina, tässä harjoituksessa laukka vaihdetaan keskellä kenttää, eli X-kohdassa. Ensimmäinen kerta sujuu yllättävän hyvin (oikea laukka molempiin suuntiin), ja päädymme vaikeuttamaan harjoitusta saman tien. X-kohdassa nostetaan nyt siis vastalaukka molempiin suuntiin, ja tämä on selkeästi orille ongelmakohta. Laukannosta alkaa kuitenkin sujua useamman noston jälkeen ja ori alkaa lämmetä ajatukselle. Kun viimeinkin laukka nousee kunnolla molempiin suuntiin, päädyn siihen että tähän on hyvä lopettaa.
Paganista päällimmäiseksi tunteeksi jäi orin riehakkuus laukassa. Selkeästi eteenpäinpyrkimystä löytyy, mutta sitä tulee osata myös käyttää hyväkseen. Olen myös tyytyväinen ratsukon menestykseen laukan työstössä."

15.01.2012, päiväkirjamerkintä
Pagan hyväksyttiin tänään virtuaaliseen ponikantakirjaan toisella palkinnolla! Ori sai tuomareilta ihan hyvää palautetta, vaikka pistesaldo ei nyt päätä huimaakaan ja jälleen kerran surkea käytös varmaan vei loppupisteistä veronsa. Koko päivä olisi nimittäin voinut päättyä myös katastrofaalisesti, siihen ainakin olivat kaikki ainekset kasassa - matka sujui vielä suhteellisen hyvin Naiadin seurana trailerissa, mutta paikan päällä vieraat tammat ja toiset oriit saivat Paganin hormonit jylläämään hieman liiankin vauhdikkaasti. Ukkohan on nykyään aikamies, useasti astunut ori, vaikka meikäläisen silmissä se on aina rämäpäinen poitsu - vieraiden oriiden seurassa joku oman reviirin puolustamisvipu jumittui äärimmäiseen asentoon ja Pagan kulki lähinnä kahdella takimmaisella jalallaan korvat tiukasti luimuun painettuna.

Kun sitten saatiin tammat näkyviin, oli ori todella pörheää kaveria ja tuntui kasvavan kolminkertaiseksi, matkan jatkuen sitten etujaloilta takajaloille keikkuen ja pyrähdellen. Eläinlääkärin tarkastuksessa ori onnistui ruttaamaan altavastaajaksi lähteneen hoitajan seinään ja aiheutti muutenkin pahennusta surkealla käytöksellään. Kehään lähdettiin täysin kylmiltään, Paganin kanssa ei ehditty esimerkiksi ravaamaan yhtäkään suoraa pätkää, sillä se poukkoili pukkilaukalle ponipaljoudessa ja sekoili. Tuomareiden edessä poitsu onneksi esitti parhainta raviaan, vaikka rikkoikin laukalle muutamaan otteeseen - se oli kuitenkin edelleen kaksinkertaisessa pörhistelykoossaan, mikä tuntui sopivasti hämäävän. Aloillaan se ei kyllä rakennearvostelussa seissyt, vaan veivasi puolelta toiselle - allekirjoittanut hymyili hermostuneesti narun varressa ja nukutuspiikki kävi kertaalleen mielessä. Onneksi kaikki kääntyi kuitenkin parhain eikä kotiin tarvinnut lähteä tyhjin käsin - kantakirjapalkinto pyytää kyllä taas anteeksi oriin huonon käytöksen puolesta ja ylpeä tästä känkkäränkkäpoitsusta saa aina loppupeleissä olla!

Kouluvalmennus joulukuussa 2011, valmentajana kati
"Pagan oli tänään ihan normaali oma itsensä, eikä siis korvaansa juurikaan lotkauttanut antamillesi avuille. Alkuverryttelyn aloitimmekin reippaalla eteenpäin ajamisella sekä siirtymisillä käynnistä raviin ja ravista käyntiin sekä pohkeen väistöllä. Sait hyvän aikaa tehdä töitä orin kanssa, ennen kuin se alkoi ottamaan yhtään takajalkojaan alleen rehellisesti. Tässä vaiheessa pääsimme aloittamaan laukkatyöskentelyn. Pagan esitti kyllä pienen vastalauseensa vauhdin lisäämiseen, mutta sait kiemurtelevan orin kuitenkin suhteellisen näppärästi taas aisoihin. Kun laukka saatiin pyörimään kunnolla, saitte treenata kiemurauraa ilman laukanvaihtoa. Ensimmäisellä kerralla Pagan sortui raville ja toisella kerralla ori oikaisi oikein roimasti kaarteessa. Vahvan ratsastuksen ja muutaman tolpan avulla sait Paganin menemään kiemurauran oikaisematta ja pitämään laukan samana. Toiseen suuntaan tehtävä olikin sitten aavistuksen helpompi eikä uusintoja tarvittu yhtä montaa, ennen kuin tehtävä onnistui. Kun saitte sitten siirtyä loppuverkkojen pariin, kulki Pagankin jo huomattavasti paremmin eteenpäin ja kuunteli apujasi herkemmin. Oikein onnistunut valmennus siis."

Kouluvalmennus elokuussa 2011, valmentajana Cery
"Ori heitteli päätään ja narskutteli kuolainta, kun ratsastaja herätteli sitä pohkeilla ja hyvällä tuntumalla. Pagania ei selvästi juuri napannut koko touhu, mieluummin se olisi tallissa narskuttelemassa iltaheiniään. Ratsastaja kuitenkin selvästi tunsi poniratsunsa ja sitkeästi puski tämän kanssa eteenpäin. Kun Pagan alkoi taipua ja hakea jopa peräänantoon, oli aika aloittaa ensimmäiset harjoitukset. Alkuun otettiin siirtymisiä, ihan käynti-ravi-käynti ja ravi-laukka-ravi. Ongelmia ei ollut, mitä nyt Pagan välillä koitti laiskotella, painaa päätään ohjiin ja laahata jalkojaan. Raipan ottaminen käteen riitti muistutukseksi tälle ponille! Loppuun otettiin vielä paljon ympyröitä ja väistöjä, jotka menivät ongelmitta."

11.06.2010, päiväkirjamerkintä
Pagan on viime aikoina kierrellyt kouluratojen ohella myös näyttelyissä ja vihdoin kehistä on alkanut tulla tunnustustakin. Se on tosin käyttäytynyt todella hirviömäisesti, temponut liinassa, pukitellut, hyppinyt pystyyn ja kumonnutkin kertaalleen allekirjoittaneen kehässä sillä seurauksella, että se pääsi vapaaksi ja karkasi juosten suoraan kehän valkoisista nauha-aidoista läpi aiheuttaen näyttelypaikalla täydellisen kaaoksen, joten en ihmettele, että osa tuomareista on tiputtanut sen ihan vain surkean käytöksen takia luokan kärkikastista, vaikka varsinkin Paganin liikkeitä ja jalkoja on kehuttu. Eipä sillä, että pojalta yleistä komeutta tai ylväyttä puuttuisi, mutta kai osa tuomareista etsii jotain sisäistä kauneutta ja luonteen jaloutta. Sellaista zen-tilaa ei tästä kyllä löydy.
Any case, tänään Paganille myönnettiin allekirjoittaneen eilen anomusjonoon laittama virtuaalisen muotovalio-championin arvonimi! Byrokratian rattaathan hyrräsivät oikein joutuisasti ja olenpahan muutenkin hyvin iloinen poitsun saavutukseen. Nyt se tekee vihdoin jonkinlaista kunniaa isälleen, kunhan se vain saisi vielä kilpauransa alta pois ja pakettiin.

25.07.2009, kouluvalmennus
Tänään Paganin kanssa osallistuttiin oikein kunnon kouluvalmennukseen toivottavasti piakkoin alkavaa kilpauraa silmällä pitäen. Kotona on edistytty viime aikoina oikein hyvin ja ori on toiminut ratsuna hieman enemmän mielellään kuin aikaisemmin, johtuen varmasti osittain ihan vain siitä, että ulkona on niin pirun kuuma, mutta maneesissa jonkin verran varjoisampaa ja viileämpää ilmastoinnin takia. Ori ei enää liiku perunasäkkimäisen raskaasti tai hipsien kuin kuumilla hiilillä, vaan meno on tasaista ja helposti muovattavaa. Hyvä meininki saatiin aikaiseksi onneksi myös valmennuksessa, vaikka loppua kohden oriin mielenkiinto selkeästi laantui ja sitä alkoi jo vähän tympiä samojen kaavojen toistaminen yhä uudelleen ja uudelleen. Kotona kun on treenattu mieluummin lyhyt aika täysillä, kuin keskittyneesti kokonainen tunti. Sain hyviä vinkkejä Paganin ratsastamiseen entistä paremmin ja pääsimme kokeilemaan juttuja, joista kotimaneesissa on voitu vain haaveilla - muun muassa puomityöskentelyä ja valmentajan kanssa ori vaikutti vihdoin tajunneen, miten ristiin voi astua pohkeenväistössä myös kuski selässä, eikä vain ohjasajettuna. Tästä jatketaan luottavin mielin eteenpäin!

28.06.2009, päiväkirjamerkintä
Paganin ratsukoulutus edistyy hitaasti, mutta edistyypähän edes jotenkin. Selässä on istuskeltu ja alkeellisimmat pohjeavutkin handlataan, mutta motivaation kanssa on pieniä ongelmia eikä keskittymiskykykään päätä huimaa. Poitsulla on todella kova tarve esiintyä ja mahtailla taidoillaan, mutta se ei oikein näytä vielä käsittäneen, että epätasainen porhallus uraa pitkin ei vielä maailman mittapuulla riitä hurmaamaan yhtään ketään. Jos sillä vain riittäisi hieman enemmän keskittymistä, edistyisi se varmasti nopeasti, sen hoksottimissa ja oppimiskyvyssä kun ei ole mitään vikaa ja se liikkuu luonnostaan hyvin ja tasapainoisesti tarhassa superiksi kehittyneen lihaksistonsa ansiosta. Täytyy funtsia, miten sen saisi kiinnostumaan koulukiemuroista epämääräisten pukkihyppyjen ja takajaloilla pomppimisen sijaan. Paganin selästä kun laskeudutaan aivan liian usein naama edellä hiekkaan eikä oppikirjan mukaisesti.

10.06.2009, päiväkirjamerkintä
Pagan kääntyi tänään kolmevuotiaaksi ja se elää hirveimpiä kapinavuosiaan. Siirto parin vanhemman oriin seuraan nuorikkopihattoon ei ole erityisesti vähentänyt sen energiaa, mutta kasvattanut sen lihaksia entistä nopeammin ja koulinut siitä entistä kieromman kaverin. Kun Pagan ei ole enää automaattisesti kukkona tunkiolla ujojen tyttöjen seurassa, on siitä tullut nuoren miehen aggressiolla verta nenästään kaivava nousukas, joka haastaa kaikki vanhemmat oriit noustakseen nokkimisjärjestyksessä ylöspäin. Ja siinä se onkin ollut jopa hieman liian menestyksekäs. Kunnioitusta ei meinaa löytyä ihmisiä kohtaan ja Pagania tulisi olla palvelemassa vuorokauden ympäri. Huoh. Hankalasta käsiteltävyydestä huolimatta ori on saatu etenemään ratsukoulutuksessa ja se hyväksyy varusteet yllään. Kukakohan uskaltautuisi sen selkään..?

24.04.2009, päiväkirjamerkintä
Nuoriherra Pagan on osoittautunut varsinaiseksi hirviöksi, vaikka pahimmat teinivuodet lienevät vielä edessä - kaukana on sen luonteesta isänsä leppoisuus ja herrasmiesmäisyys, vaan Paganissa jylläävät kyllä itsepäisen ja kiukkuisen emänsä kamalimmat piirteet. Siinä missä emän kanssa tulee vielä toimeen, hyppii tämä nuoruuden intoaan ja energisyyttään päälle ja lihakset kasvavat massan kanssa vain päivä päivältä suuremmaksi. Alan kohta toden teolla pelätä terveyteni puolesta, mikäli ori ei ota hieman rauhoittuakseen. Se on ainoana tämän vuoden nuorikoista onnistunut tulemaan pihaton aidoista jo toistamiseen läpi, joskin tähän voi vaikuttaa myös se, että sillä on seuraa vain ikäisistään tammoista. Täytyy järjestellä Paganille sopivan rämäpäistä painiseuraa, samanlainen uhoava miehenalku, niin ehkä se ei purkaisi energiaansa niin innokkaasti ihmisiin ja aitoihin.

10.03.2009, päiväkirjamerkintä
Draco varsoi tänään Wolfcultista terveen, rautiaan orivarsan, joka hieman isänsä tyyliin nimettiin Paganaiddiksi eli Paganiksi. Varsominen sujui ensikertalaiselta emältä suhteellisen vaivattomasti, vauva oli vaan syntyessään jo melko isokokoinen ja romuluinen eli nopeasti ja vähällä ei Draco päässyt, mutta nyt sekä tamma että varsa voivat jo hyvin ja ovat sopeutuneet uuteen elämäntilanteeseensa. Pagan lähinnä pötköttelee mammansa jalkojen juuressa, mutta kyllä siitä vielä hieno ja reipas tulee! Olen jo päättänyt, että tämä poika jää kotiin seuraamaan isänsä jalanjälkiä ja jatkamaan orilinjaa, joten odottelen mielenkiinnolla poitsun varttumista.

    Kilpailut

Paganilla kilpaillaan pääpainoisesti kouluratsastuskilpailuissa. Huomaathan, että kalenteriin merkitään vain sijoitukset ja voitot?

Sijoituksia: 49 kpl

28.07.09, KRJ, heA : 04/100 92.642%
20.08.09, KRJ, heC : 01/100
26.08.09, KRJ, heC : 03/100
10.10.09, KRJ, heB : 07/100
13.10.09, KRJ, heB : 02/100

15.05.10, villit koulukilpailut, heA : 02/16
21.05.10, villit koulukilpailut, heA : 04/16
29.05.10, villit koulukilpailut, heA : 01/34
09.06.10, villit koulukilpailut, heA : 02/06
12.06.10, villit koulukilpailut, heA : 01/06
17.06.10, villit koulukilpailut, heA : 01/06
18.06.10, villit koulukilpailut, heA : 02/06
22.06.10, villit koulukilpailut, heA : 02/60
26.06.10, villit koulukilpailut, heC : 02/45
02.07.10, villit koulukilpailut, heA : 03/18
03.07.10, villit koulukilpailut, heA : 03/18
04.07.10, villit koulukilpailut, heA : 02/18
14.07.10, villit koulukilpailut, heA : 03/30
10.09.10, villit koulukilpailut, heA : 01/20
12.09.10, villit koulukilpailut, heB : 01/23
15.09.10, villit koulukilpailut, heB : 04/23
16.09.10, villit koulukilpailut, heA : 02/20
11.05.12, villit koulukilpailut, heC : 04/21
13.05.12, villit koulukilpailut, heC : 04/21
12.10.12, villit koulukilpailut, heB : 04/25
25.10.09, KRJ, heA : 07/100
31.07.09, KRJ, heA : 02/100
31.07.09, KRJ, heA : 04/100
29.08.10, KRJ, heC : 02/25
13.10.10, KRJ, heA : 04/37

18.09.10, villit koulukilpailut, heB : 01/23
18.09.10, villit koulukilpailut, heA : 04/20
22.09.10, villit koulukilpailut, heA : 02/26
23.09.10, villit koulukilpailut, heA : 03/26
24.09.10, villit koulukilpailut, heA : 03/26
25.09.10, villit koulukilpailut, heA : 02/26
26.09.10, villit koulukilpailut, heA : 04/26
28.09.10, villit koulukilpailut, heB : 04/30
29.09.10, villit koulukilpailut, heA : 04/26
01.10.10, villit koulukilpailut, heB : 04/30
01.10.10, villit koulukilpailut, heA : 04/26
13.10.10, villit koulukilpailut, heC : 06/40
14.10.10, villit koulukilpailut, heB : 02/43
14.10.10, villit koulukilpailut, heA : 01/43
15.10.10, villit koulukilpailut, heB : 01/43
16.10.10, villit koulukilpailut, heC : 06/40
18.10.10, villit koulukilpailut, heC : 02/50
18.10.10, villit koulukilpailut, heA : 03/45
15.05.12, villit koulukilpailut, heC : 03/21

 

Paganaidd Dawn on virtuaalihevonen.
Kaiken materiaalin © dani 2014, ellei toisin ole mainittu. Kopiointi kielletty!