otsikko
Etusivu      Talli ja tilat      Oriit      Tammat      Toiminta      Muuta

 

    Lai'e Gwen Einrí VH12-026-0312

Kuollut 05.05.2017

kuva

kuva   kuva

  Virallinen nimi   Lai'e Gwen Einrí   Säkäkorkeus   148 cm
  Lempinimi   Emma   Syntynyt   20.10.2012, VHKR
  Rotu   Welsh cob (sektio D)   Sukupuoli   Tamma
  Väri   Voikko   Kasvattaja   Lai'e Welsh
  Omistaja   dani VRL-03561   Painotus   Estepainotus

Koulutustaso: heB, 100 cm
Käyttö: Kisaponi

Saavutukset: VWY-II, 4,5 + 4,5 + 5 + 21 + 5 = 40p. 27.11.2016
                     ERJ-II, 6 + 41 + 17 + 20 + 15 = 99 p. 30.11.2016

4-vuotias 20.02.2013
8-vuotias 20.06.2013

    Luonnekuvaus

Emma on kaikin puolin kiltti ja rauhallinen hevonen, joka vannoo leppoisan yhdessäolon ja rakkauden nimeen. Tamma on henkeen ja vereen sellainen kiireetön maalaishumma, joka ei ymmärrä kiireen ja liiallisen touhotuksen päälle, vaikka tykkää toki itsekin silloin tällöin ylittää esteitä reippaassa laukassa - mutta elämä ei pääpiirteissään voi olla sille koskaan ikuista treeniä, jatkuvaa kehitystä tai aina vaan parempia tuloksia. Emma on kuin ikuisella kesälomalla, eikä se vaivaa suurta hevosen päätään stressillä tai turhalla asioiden kuumottelulla. Helpommalla pääsee, kun ottaa iisimmin!

Emman elämänfilosofia on kieltämättä sangen kunnioitettava, sillä rauhallinen rentous paistaa kaikesta sen tekemisestä. Muiden hevostenkaan seurassa tamma ei jaksa kerjätä verta nenästään, vaikka joku nenäkäs nuori ihan selkeästi haastaisi sille riitaa. Tämä leidi ei kuumakalleista piittaa, vaan osaa väistää konflikteja arvokkaasti sulassa sovussa säilyttäen silti varsin kunnioitettavan paikkansa laumahierarkiassa.
Kilpailuissakaan Emma ei juuri jaksa muiden hötkyilystä välittää, vaikka tietenkin kilpailutilanne on hieman kotimaneesia jännittävämpi ja pieni terävöityminen kuuluu asiaan. Ilman jännitettä haistellessaan tamma ei kuitenkaan vedä itseään lukkoon tai täydeksi hermoraunioksi, vaan tuntuu suhtautuvan asiaan positiivisella odotuksella. Usein rauhallinen tamma rauhoittaa hermostunutta kuskiakin, ja Emma toden totta on täydellinen ensiratsu kilpailuihin varsinkin isommille esteille.

Tamma on tyyneydessään ja tasaisuudessaan hyvin mutkaton ja miellyttävä hoitaa. Tarhasta se antaa kiltisti kiinni, kun sen käy heinäkasalta hakemassa, ja taluttaessa sillä ei ole minkäänlaisia suunnitelmia yhtäkkiä ryöstäytyä käsistä tai jyrätä taluttajansa yli. Keväisin ruoho tuntuu kutsuvan Emmaa välillä liiankin houkuttelevasti, mutta napakalla nykäisyllä sen saa lopettamaan turhan haahuilun. Toisaalta, yleensä tamma tartuttaa rennon ja rauhallisen olemuksensa myös käsittelijäänsä, ja Emman kaihoisat katseet vihreän perään saavat hoitajan heltymään. Mikäs kiire sitä on valmiissa maailmassa, kai sitä kerkeää muutaman minuutin antaa hevosen nauttia kesän ensimmäisestä ruohosta?

Harjaaminen, satuloiminen, kengittäminen tai mikään muukaan arkinen toimenpide ei saa Emmaa hätkähtämään. Se viihtyy tallissa hyvin hoitotoimenpiteiden ajan, ja sitä voi huoletta pitää karsinassaan vapaana. Tamma nauttii harjauksesta, ja sitä saa mielellään puunata niin kauan kuin vaan jaksaa. Emma on myös yksi maailman parhaita kuuntelijoita ja selkeästi tykkää siitä, kun sille kerrotaan joko mitä mielenkiintoisimpia tarinoita, kärkkäimpiä mielipiteitä päivän politiikasta tai synkeimpiä salaisuuksia. Se katselee ymmärtäväisesti viisailla silmillään, huokailee ja puhaltelee lämmintä ilmaa, ja allekirjoittanut on aivan varma, että se muistaa jokaisen tarinan ja osaa yhdistää ne toisiinsa pitkänkin ajan jälkeen!

Ratsastaessa Emma on ehdottoman pehmeä ja vastaanottavainen, vaikkei olekaan suoraan tallista tulleena aina siinä notkeimmassa kunnossa tai pysty tuosta vaan esittämään täydellistä ravilisäystä. Se vaatii huolellisen alkulämmittelyn rentoutuakseen kunnolla ja humputtelee mielellään ainakin muutaman kierroksen ihan vaan kaulaansa venyttäen ja selkäänsä herätellen ennen sen ihmeellisempiä taivutteluita. Vaikka Emma voi tuntua alkuun raskaalta tai jopa kömpelöltä, ei selässä sovi vetää naruista miten sattuu ja paukutella pohkeella, tai tamma menee lukkoon. Se vaatii oman aikansa käynnistyäkseen, ja sen hommaa helpottaa herkkäkätinen, lempeä ratsastaja. Tuntuman saa pitää kevyenä, elää kädellä aktiivisesti ja muutkin avut pitää siisteinä.

Verryttyään Emma on mukavan yhteistyökykyinen ja tasaisen turvallinen ratsu. Se ei ole maailman osaavin, mutta perusasiat on kaiverrettu hyvin sen takaraivoon ja Emma kulkeekin lähes aina todella mukavassa, rennossa työskentelymuodossa, vaikkei mitään sirkustemppuja osaakaan heittää sinne väliin. Tamma on hyvin elastinen ja helposti muokattavissa, se taipuu pehmeästi sisäpohkeen ympärille ja kevyesti kannustettuna myös kokoaa ja lisää itseään ihan kivasti. Sileällä tamma toimii mainion leppoisasti ja sillä on työmoraali, mutta hieman enemmän siitä saa irti esteillä.

Emma ei ole sinänsä maailman paras estehevonen, että se ei tosiaan ole kovin nopea tai sähäkkä liikkeissään. Sillä on iso keinuhevoslaukka, joka kyllä pyörii ja on mukava, mutta ei kovin matkaa voittava. Lisäksi sen on vaikea ahtautua samanlaisiin tiukkoihin käännöksiin ja kurveihin kuin pienempien sporttiponien - tammalla on kuitenkin kokoa ja massaa liikuteltavana, ja se on itse sen verran itsesuojeluhaluinen, että menee mieluummin rauhallisemmalla tempolla suuremman kaaren. Emma ei tosiaan ole riskinottaja, joten se häviää ehkä aikaa, mutta toisaalta se on hyvin varma ja tasainen hyppääjä. Tamma on esteillä kuin täysi kone, täysin luotettava ja totaalisen ennalta arvattava liikkeissään. Kun tiet ratsastaa huolella, tammalle antaa oman aikansa homman arvioimiseen ja oman tilansa hyppyyn, se ei kiellä, ohita tai pudota koskaan mitään. Lisäksi tammalla on hyvin pehmeä, kissamainen hyppytyyli. Juuri rauhalliset, hallitut ja viimeiseen asti hiotut hypyt takaavat, ettei tamma hipaise yhtäkään puomia ja suurempiinkin esteisiin on aina kunnon ilmavara. Ja toimiva taktiikkahan tämä on, sen todistaa Emman mieletön kilpailu-ura!

    Suku

 isä Ofergoeliaeth
    vkk, 148 cm, wD
 ii. Welfyrn Hudol
    vkk, 149 cm, wD, evm
 iii. Welfyrn Arbennig
    vkk, 150 cm, wD, evm
 iie. Magic Ffon
    rn, 134 cm, wC, evm
 ie. Chwech O'r Goedwig
    vkk, 145 cm, wD, evm
 iei. Ddibyniaeth Gamblo
    rn, 146 cm, wD, evm
 iee. Hollol Wych
    vkk, 143 cm, wD, evm
 emä Gyfeiriad Gwynt
     rn, 148 cm, wD
 ei. Cytgord
      rn, 149 cm, wD, evm
 eii. Rhuo
    rn, 152 cm, wD, evm
 eie. Hymian Gwynt
    m, 145 cm, wD, evm
 ee. Brwydr Gwynt
    rn, 145 cm, wD, evm
 eei. Swn Gwynt
    rn, 149 cm, wD, evm
 eee. Mythau
    rn, 143 cm, wD, evm

    Jälkeläiset

Emma on tarjolla welshponijalostukseen!

05.06.2013 o. Rhawncrych Dawn (i. Criallt Rheolwyr), omistaja: Paraatiponit
23.10.2013 t. Gwenith Eiriol Dawn (i. Easconn Dawn) omistaja: Meow
01.10.2014 t. Edeinad Ffair Dawn (i. Gwalch Farquhar) omistaja: Sen

    Valmennukset ja päiväkirjan poikanen

23.10.2013, päiväkirjamerkintä
Tänään syntyi Emmalle toinen varsa! Isäksi valikoitui oma ruunivoikko oriini Easconn. Voikon ja ruunivoikon yhdistelmä ei tunnetusti voi mennä vikaan ja aamulla karsinan oljilla makoilikin ihana tuplavoikko pieni tammavarsa! Sillä olen kiistaton väriekspertti, tunnistin värin heti isän ruunivoikosta vaalenneeksi perlinoksi cremellon sijaan. Sukupuoleltaan varsa on tamma. Sekä Emma että varsa voivat hyvin ja saivat ilman pienintäkään empimistä terveen paperit. Se oli varmistus sille, että lähdin kuuluttamaan tämän erikoisen värisen varsan syntymää kaikelle kansalle - sillä tuloksella, että minicobille napsahti saman tien koti Meowin luota Mewianista. Ihana saada tällainen hieman spesiaalimpi tapaus tuttuun kotiin. Nyt Emman tulevaisuuden suunnitelmiin ei vähään aikaan kuulukaan muuta, kuin varsansa kanssa hengailua. Mietitään tulevaisuutta tarkemmin sitten, kun nykyinen koipeliini muuttaa sinne Mewianiin..

05.06.2013, päiväkirjamerkintä
Iiiikk Emman onnistunut tiineys päättyi tänään parhaalla mahdollisella tavalla, kun se pyöräytti päivänvaloon esikoisensa, terveen orivarsan! Emman tiineys oli todella helppo, ensinnäkin se pamahti paksuksi kertalaakista ja koko tiineyden ajan se oli hyvin rauhallinen ja kiltillä päällä. Hoitovietti sillä oli hyvä ja korostunut jo varhaisesta alusta lähtien ja ensikertalainen pääsikin harjoittelemaan laitumella muiden tammojen varsojen kaitsemista jo kauan ennen omansa h-hetkeä. Tässä on siis todellinen kultakimpale siitostammaksi..! Ihan 10+ emä. Itse varsominen sujui tänään mallikkaasti, se oli todellinen oppikirjatason suoritus. Olin kovasti toivonut ruunivoikkoa varsaa, mutta sen verran tumma kaveri saatiin, että se taitaa olla isänsä tapaan ihan tavan ruunikko.. Mutta ei se mitään! Terve varsa ja tamma ovat kuitenkin ykkösprioriteetti.

10.05.2013, päiväkirjamerkintä
Emman kisaura on edennyt mukavan stressittömästi omalla painollaan. Rusetteja on ropissut ja sijoituksia tammalla on plakkarissa jo aika tavalla. Olenkin viime aikoina miettinyt, olisiko Emmalla jo aika tehdä jotakin muuta.. Se kun edustaa itselleni uutta sukua, jolle kyllä olisi käyttöä tässä tallissa. Viime aikoina olen suunnitellut paljon kesän varsoja ja pitänyt sen asian tiimoilta yhteyttä myös muihin kasvattajiin. Sain Eleniltä siunauksen lainata hänen orejaan ja siellähän oli joukossa yksi aika mukavasti Emmalle sopiva tyyppi.. Crialltilainen komea ruunikko Rheolwyr. Päätinkin, että nyt on Emman aika siirtyä pienelle kilpailubreikille ja pyöräyttää ensimmäinen varsansa maailmaan! Rheolwyr saapuu tänne meille Paraatiponeihin parin päivän kuluttua ja sitten ei muuta kun tavoitteita kohti..

10.03.2013, päiväkirjamerkintä
Emman kilpaura on lähtenyt rullaamaan mukavasti. Toistaiseksi kaikki on tietysti vielä uutta ja ihmeellistä, mutta kisapaikoilla ponilla pysyy hyvin järki päässä ja se hengailee hyvinkin rauhallisena ja luottavaisin mielin, kunhan tutut tyypit - hoitajat, kuski, meikäläinen ja muut paraatiponilaiset ponit - ovat lähettyvillä. Kilpailupaikoilla se on tietysti hieman normaalia uteliaampi ympäristöstään, muttei vedä mitään kiihdytyspultteja. Kummaa on, ettei sen lyhyelle kilpauralle mahdu yhtäkään epäonnistunutta kisaa! Tämä on tietysti aivan mahtavaa ja se optimaalisin tilanne, jota kaikkien hevosten kanssa tavoitellaan, mutta eipä se vaan aina onnistu.. Toistaiseksi ei ole vielä koskaan tarvinnut keskeyttää ja muiltakin katastrofeilta on vältytty. Tälle saatiin hyvä todiste, kun Emma tänään nappasi ensimmäisen sijoituksensa metrin esteiltä, sijoittuen 50 ratsukon luokassa seitsemänneksi. Vauhtia kun olisi lisää, olisi rusetin väri kirkkaampi, mutta tasaisen varma suorittaminenkin on tietysti hyvä strategia. Jee!

20.02.2013, päiväkirjamerkintä
Jo nelivuotiaaksi tänään kääntynyt Emma on osoittautunut oikein kivaksi ja järkeväksi menopeliksi satulan alla! Se ei ole mikään ihan maailman helpoin heppa, vaan välillä aika työläs, koska sillä on isot liikkeet ja neljä pitkää jalkaa, jotka ovat helposti solmussa, mutta yritteliäisyyttä siltä ei puutu! Lisäksi Emma on hyvin luottavainen ja kuuntelee ja odottaa kiltisti kuskinsa ohjeita, ainakin silloin, kun allekirjoittanut heiluu selässä. Hyvin selväjärkinen nuori eikä todellakaan mikään pöllöpää. Esteilläkin tamma on osoittautunut varsin mukavaksi menijäksi ja olenkin tässä ajatellut, että kisauraa voisi kohta puoliin starttailla jossain matalan kynnyksen estekisoissa.. Kotioloissa ratsastus sujuu jo niin mallikkaasti, etten näe mitään estettä sille, etteikö kokemusta voisi lähteä keräämään jo muualtakin kuin tuttujen kotimaneesin seinien sisäpuolelta. Täytyykin pistää tallityöntekijät hommiin ja etsimään Emmalle sopivia startteja lähialueilta.

20.01.2013, päiväkirjamerkintä
Tänään vieteltiin Emman kolmevuotissynttäreitä. Tallin yksi kilteimmistä nuorikoista sai vuosipäivänsä kunniaksi oikein ison ämpärillisen porkkanoita ja kolme poneista innostunutta 12-vuotiasta tyttöä puunasi sitä tallin käytävällä monta tuntia! Voipi olla, että sen sangollisen lisäksi sai tamma niiltä tytöiltä pari extraporkkanaakin lisäksi.. Synttärien ohessa on aina hyvä suunnitella tulevaa. Ottaen huomioon miten hyvin kehittynyt ja hyväkäytöksinen neiti on kyseessä, tarkoittaa synttäreiden vietto sitä, että Emma pääsee kohta isojen heppojen puuhiin ja kouluttautumaan ratsuksi! Sen kanssa aion kuitenkin aloittaa ja ottaa muutenkin ihan rauhallisesti. Kiirettä tässä ei ole ja kiireestä ja turhasta sähellyksestä Emma vain hermostuu. Jos joskus nelivuotiaana tammalla pääsisi menemään ehjää raviohjelman rataa tai muuta vastaavaa easya, niin olen enemmän kuin tyytyväinen. Erittäin pitkän tähtäimen tavoite on siis kyseessä, joten turha hötkyillä. Hiljaa hyvä tulee!

20.12.2012, päiväkirjamerkintä
Emma kääntyi tänään kaksivuotiaaksi ja sille kuuluu oikein hyvää. Näin talveksi se on kasvattanut itselleen muhkeaa karvapeitettä ja Emman yleistä ulkomuotoa kuvaakin erittäin hyvin sana muhku! Kaksivuotiaaksi se on hyvin kypsän näköinen ja oloinen, ei todellakaan mikään hirvenvasaa muistuttava pööpöilijä, vaan sopivassa suhteessa lihasta ja läskiä omaava tamma. Tuohon kun vielä lisätään pörröinen kullanvärinen talvikarva.. Emma on kyllä niin fotogeeninen ja upea, että tekisi mieli kiillottaa se aivan viimeisen päälle, virittää tonttulakki päähän ja laittaa seisoa nököttämään koskemattomien lumihankien keskelle. Tosin näin neljä päivää ennen jouluaattoa saattaa olla hieman liian myöhäistä alkaa valokuvaamaan joulukortteja.. Vaan ehken olekaan myöhässä, vaan ensi joulua ajatellen sopivan ajoissa liikenteessä, hehe. Ei enää kauaa, ennen kuin Emma saa alkaa opetella isojen heppojen juttuja!

20.11.2012, päiväkirjamerkintä
Gwen Einrí on viime ajat lähinnä kotiutunut Paraatiponeihin ja kaikki on sujunut mainiosti. Tänään vieteltiin myös tamman yksivuotissynttäreitä ja niiden kunniaksi se ristittiin uudelleen virallisesti Emmaksi.. Oli vähän hankala arkikäyttöön tuo aiempi. Saapuessaan Emma oli aika hoikassa kunnossa, mutta tuo nyt varmasti meni jännityksen, stressin ja yleisen muun sähellyksen piikkiin. Ponillahan meni kotitalli ja koko kotimaa uusiksi, niin kai sitä vähemmästäkin menee pieneltä ponilta ruokahalu. Lisäksi kun miettii millaisia porsaita minullakin oli talli entuudestaan täynnä, nuori neiti joutuu 150 muun ponin tutkittavaksi ja arvioitavaksi ja pahimmillaan vielä vanhat itseään täynnä olevat lyylit ovat juoksuttaneet sitä pitkin laidunta ihan vaan testaillakseen tulokasta.. Kulutus nousi Emmalla väliaikaisesti varmaan miljoonaan kaloriin päivässä. Nyt tilanne on kuitenkin normalisoitunut ja tamma on lyhyessä ajassa saanut mukavasti massaa ympärilleen. Vuotiaaksi se on jo varsin mallikkaan näköinen, ei enää ihan riuku. Tästä tulee isompana vielä todella komea tamma. Kelpaisikohan tätä esitellä kohta jo näyttelyissäkin..

15.11.2012, päiväkirjamerkintä
En käynyt kertaakaan katsomassa Lai’e Gwen Einríksi nimettyä uutta ostostani, ennen kuin se kääntyi jo vieroitusikäiseksi ja sai luvan matkustaa ja muuttaa luokseni. Oli tuo välimatka Havaijille vaan kuitenkin liian pitkä. Christa lähetteli säännöllisen epäsäännöllisesti sen kuulumisia ja hoiti myös kuljetuksen. Hän kun paremmin tuntee paikalliset toimijat, jotka suostuvat näitä isoja nelijalkaisiakin kuljettamaan.. Minun ei tarvinnut kuin mennä lentokentälle vastaan ja pakata Gwen Einrí siellä omaan traileriini. Siellä odottelin sitten jännittyneenä ponieni saapumista. Koppi oli parkissa tarkasti ennallaan sovitussa paikassa, enkä oikeastaan nähnyt ponejani kuin vilaukselta, kun ammattilaiset kuljettajajampat vain taluttivat ne pikavauhtia sinne suoraan sisään ja sulkivat oven. Siinä sitten köröteltiin kotiin ja ihmeteltiin poneista sitä vähää, mikä kamerasta näkyi auton puolelle.. Kotitallilla saatiin väsyneet matkustajat viimein ulos kopista ja silti, kaiken tämän hirveän härdellin jälkeen, jaksoi hämmentynyt pieni tamma kurotella tallipihalla ympärilleen ja hirnua varovaisen tervehdyksen muille poneille. On se vaan reipas! Ihan huippuponi, tiedän sen vaan jo nyt.

25.10.2012, päiväkirjamerkintä
Welshien pelikentällä on jo pitempään pyörinyt uusi pelaaja, nimittäin Christa Lai’e-tallinsa kanssa. Oma tallini on ratkeillut liitoksistaan poninpaljouden vuoksi ja siksi uuteen kasvattajaan tutustuminen on vienyt aikansa, mutta vihdoin päätin korjata tilanteen. Parille omalle aiemmalle ponille etsittiin uudet kodit ja suuntasin kurssini kohti Havaijia, legenda nimittäin kertoi, että Lai’essa olisi kasvattimyynti juuri käynnissä. Jos sieltä saisi vähän täytettä niihin muutamaan väkisin tyhjennettyyn karsinaan.. Lai’essa olikin tarjolla jos jonkinmoista kopukkaa, mutta huomioni kiinnitti erityisesti parin päivän ikäinen voikko cobtammavarsa itselleni tuntemattomista vanhemmista. Uutta verta olen nimittäin aina vailla eikä voikko todellakaan ole itselleni mikään inhokkiväri.. Kauaa ei tarvinnut harkita, ennen kuin tein päätöksen ostaa tuon pienen tammavarsan. Kaveriksi sille löytyi myös nuori, muutaman viikon vanhempi musta C-orivarsa. Kunhan ne kasvaisivat, pääsisivät ne yhdessä pitkälle matkalle uuteen kotiinsa.. Ei ihan optimaalisin sijainti tuo Havaiji ainakaan näin meikäläisen näkökulmasta.

    Kilpailut

Emmalla kilpaillaan pääpainoisesti esteratsastuskilpailuissa. Huomaathan, että kalenteriin merkitään vain sijoitukset ja voitot?

Sijoituksia: 49 kpl

12.03.13, ERJ, 100 cm : 06/40
15.03.13, ERJ, 100 cm : 02/40
13.03.13, ERJ, 100 cm : 02/30
16.03.13, ERJ, 100 cm : 02/30
22.03.13, ERJ, 100 cm : 03/30
23.03.13, ERJ, 100 cm : 01/30
24.03.13, ERJ, 100 cm : 04/30
11.04.13, ERJ, 100 cm : 01/30
10.03.13, ERJ, 100 cm : 07/50
14.03.13, ERJ, 100 cm : 02/50
17.03.13, ERJ, 100 cm : 02/50
11.04.13, ERJ, 100 cm : 05/30
12.04.13, ERJ, 100 cm : 05/30
15.04.13, ERJ, 100 cm : 05/30
16.04.13, ERJ, 100 cm : 02/30
17.04.13, ERJ, 100 cm : 04/30
18.04.13, ERJ, 100 cm : 04/50
22.04.13, ERJ, 100 cm : 07/50
24.04.13, ERJ, 90 cm : 03/50
27.04.13, ERJ, 90 cm : 02/50
02.05.13, ERJ, 90 cm : 03/30
04.05.13, ERJ, 90 cm : 01/30
25.05.13, ERJ, 90 cm : 04/50
15.06.13, ERJ, 100 cm : 01/40
16.06.13, ERJ, 100 cm : 02/30
06.06.13, ERJ, 90 cm : 07/50
12.06.13, ERJ, 100 cm : 06/40
18.06.13, ERJ, 100 cm : 03/40
09.06.13, ERJ, 90 cm : 06/50
12.06.13, ERJ, 90 cm : 07/50
09.06.13, ERJ, 100 cm : 07/60
20.06.13, ERJ, 90 cm : 01/30
22.06.13, ERJ, 100 cm : 05/30
23.06.13, ERJ, 100 cm : 02/30
28.06.13, ERJ, 100 cm : 01/30
20.06.13, ERJ, 100 cm : 02/40
01.07.13, ERJ, 100 cm : 05/30
02.07.13, ERJ, 100 cm : 01/50
08.07.13, ERJ, 100 cm : 03/32
30.06.13, ERJ Cup, 100 cm : 19/260
29.06.13, ERJ, 100 cm : 01/25
07.07.13, ERJ, 100 cm : 01/20
24.07.13, ERJ, 100 cm : 03/30
27.07.13, ERJ, 100 cm : 04/30
01.08.13, ERJ, 90 cm : 06/50
03.08.13, ERJ, 90 cm : 05/50
05.08.13, ERJ, 100 cm : 06/50
09.08.13, ERJ, 80 cm : 04/50
03.08.13, ERJ, 100 cm : 06/40

 

Lai'e Gwen Einrí on virtuaalihevonen.
Kuvat © A. Booth
Kaiken muun materiaalin © dani 2017, ellei toisin ole mainittu. Kopiointi kielletty!