otsikko
Etusivu      Talli ja tilat      Oriit      Tammat      Toiminta      Muuta

 

    J'Fea VH02-024-3246

J'Fea 26.03.2007 - 16.04.2013.
Rakas, upea ystävä lepää omistajansa pihamaan ainoan vaahteran alla.

"Goodbyes are long"

  Virallinen nimi   J'Fea   Säkäkorkeus   122 cm
  Lempinimi   Fea   Syntynyt   26.03.2007, VHKR
  Rotu   Welsh mountainponi   Sukupuoli   Tamma
  Väri   Rautiaankimo   Kasvattaja   Jillian Ponies
  Omistaja   dani   Painotus   Koulupainotus

Koulutustaso: vaB, 70 cm
Käyttö: Siitosponi

Saavutukset: VIR MVA Ch (Champion myönnetty 03.07.07, VIR MVA myönnetty 10.09.07)
                    YLA2 119 pistettä, Lokakuu 2007
                    VWY-II, 7 + 8 + 6 + 23 + 5 = 49p. Tilaisuuden paras poni! 09.08.2010
                    VWY-AB, myönnetty 01.12.2011

    Taustaa

En itse asiassa muista Fean oston taustoja - tarjosin siitä kai enemmän tai vähemmän hetken mielijohteesta, ja saatuani tamman hellään (...) huomaani, siitä kehkeytyi selkeästi ensimmäinen kunnon welshponini, jonka olin koskaan omistanut - ainahan niitä on jokunen tallissa pyörinyt, mutta ovat sitten matkan varrella jonnekin unohtuneet. Fea on myös ensimmäinen näyttelyissä kierrättämäni otus ja vieläpä menestynyt sellainen! En todellakaan voinut uskoa, että joku kaunis päivä anoisin ponilleni champion-arvonimeä, ja pari kuukautta myöhemmin virtuaalisen muotovalion titteliä - ehei, ei se mahtunut ahtaaseen maailmankuvaani, sillä en ollut koskaan oikein perustanut näyttelyissä ravaamisesta, mutta Fea sytytti kipinän rakennekuvia kohtaan. Fea on myös huomattavan tappokisattu: tapani osoittaa kiintymystä on kilpailla useampi sijoitus kuin "maksimikrj:t" ja tätä tammaa kisatessani hevoslaumani oli huomattavasti pienempi. Huomaatko, kuinka tamman kalenterista löytyy myös valjakkokisoja, sekä niitä ah-niin-ihania näyttelyitä? Fea on startannut myös ponilaukoissa, maastoesteillä ja valjakossa, mutta jostain kumman syystä ne kisat olen tyhmyyksissäni karsinut sen kalenterista jo aikoja sitten.

Fean huomaa myös olevan vanhempi hevonen, sillä se omaa kovin epärealistisen koulutustason :D No, silloin olin tyhmempi ja kaikkien huippuponieni oli osattava mennä ponien maksimiluokkaa eli vaativaa B:tä. Ja miksi koulutustasoa turhaan laskemaan näin myöhemmin realistisemmaksi, kisat jäisivät kalenteriin kuitenkin, ja virtuaalihevonenhan Fea-täti vain on ^^

Fean on vuosien saatossa osoittautunut vallan mainioksi poniksi, jota harmittavasti olin käyttänyt hyvin vähän jalostuksessa - nyt harmittaa, kun silloin joskus suunnitteli käyttävänsä tamman jollain tietyllä oriilla, joka sitten ehti kuolla, ennen kuin kerkisin sivuille uudelleen eksyä. Nyttemmin Fea on kuitenkin varsonut aika tiuhaan tahtiin, ja se on jäämässä ansaitulle eläkkeelle. Erityisen tyytyväinen olen sen varsoihin kotiin jääneeseen Try Or Diehin, Florrieen, sekä C-sektiota edustavaan Caer Llioniin - nämä pitävät Fean hengissä ponien suvuissa jatkossakin!

    Luonnekuvaus

Fea, kasvattajaliitteen kera hienosti J'Fea, on lapsirakas ponineiti, joka tekee paljon miellyttääkseen omistajaansa/hoitajaansa. Feaa seurallisempaakin otusta saa jonkin aikaa hakea. Se nauttii aina täysillä harjauksesta ja hellimisestä, ja hermostuu helposti, jos joutuu olemaan liian kauan erossa kavereistaan, olivatpa kaverit sitten sillä hetkellä poneja tai ihmisiä. Fea on tosin välillä hieman liiankin herkkis, ja menee pois tolaltaan jo siitä, että kaverilla on uusi loimi. Silloin sen on pakko saada näköpiiriinsä, tai hajuetäisyydelle, se vanha loimi. Feaa hoitaessa ei myöskään voi ääntään paljoa korottaa. Uusiin tilanteisiin Fea suhtautuu aina hieman varauksella, muttei kumminkaan säiky paljoa. Neiti tarvitsee hieman aikaa ihmetellä, jonka jälkeen se omaksuu asiat nopeasti. Tamman täytyy saada itse oivaltaa.

Taluttaessa Fea seuraa taluttajaa kiltisti. Se haluaa aina suht löysän narun. Neiti on sellaista sorttia, (harvinaista tässä tallissa), ettei se maistele ruohikkoja kesken talutuksen. Muut tammat ja ruunat Fea ohittaa aina korvien höristyksellä tai hörähdyksen säestämänä. Mutta kun vastaan tuleekin ori, Fea alkaa hieman hössöttää ja kiirehtiä. Se tuntuu haluavan karkuun, juosta oriin luota pois. Sen saa kumminkin aina pidettyä ruodussa, ja taluttaja selviää parilla varpaan-talloutumisella.

Feaa täytyy pitää kuin kukkaa kämmenellä. Silti neiti kestää yllättävän hyvin mekastavia pikkulapsia, jotka vetävät sitä milloin mistäkin raajasta. Fean voi hyvin antaa pikkunaperoiden harjattavaksi, sillä tammuska oikein varoo astumasta heidän varpailleen, ja seisoo kiltisti paikallaan. Sitten päästäänkin siihen vaiheeseen, kuin joku ronskimpi tulee harjaamaan sitä. Fea on hieman yliherkkä mahan alta, joten valitsethan pakista pehmeän harjan. Fea nauttii harjauksesta todella, eikä voi ymmärtää ollenkaan, jos harjaaja sitten yhtäkkiä lähteekin pois, kesken harjauksen. Se alkaa pyöriä hermostuneena ja hirnua rauhattomasti. Kun harjaaja sitten palaa, on Fea hypätä harjaajansa syliin.

Tämä neiti ei pidä yhtään kännyköistä, ei ainakaan silloin, kun ne rupeavat kesken harjauksen pirisemään. Fea voi tulla myös hieman mustasukkaiseksi, kun huomaa, että sen "oma hoitaja" onkin harjaamassa jotain toista hevosta. Jos nuo seikat unohdetaan, tamma on todella mukava hoitaa. Se antaa koskea minne tahansa, mitä nyt vähän voi mahaa harjatessa painaa korviaan niskaan. Pään harjaaminen sujuu täysin ongelmitta, mutta sieraimien pyyhkiminen sienellä voi välillä olla ongelmallista. Kaviot se nostaa myös kivasti, ja pitää kauan ylhäällä. Satuloitaessa Fea saattaa aluksi väistää karsinan nurkkaan piiloon, ikään kuin se säästyisi siten satulalta. Se kumminkin antaa laittaa satulan selkäänsä, satulavyön kiristäminenkin sujuu täysin ongelmitta. Kuolaimet se ottaa kivasti suuhunsa, muttei avaa ollenkaan suutaan, ellei työnnä sormia hammaslomaan.

Fea on mukava ratsastaa. Se hakee itsestään kuolaimelle ja kulkee rennosti pitkällä askeleella. Kentällä se kuuntelee pitkin ohjin kävellessä kaikenlaisia ääniä ja voi pysähtyä välillä melko pitkäksikin aikaa kuuntelemaan jotain erikoista. Silloin sitä ei sovi hoputtaa, tai se menee ihan sekaisin ja singahtaa kiitoravissa eteenpäin. Tamma on todella herkkä pohjeavuille. Pienestäkin pohkeen painalluksesta se siirtyy nopeampaan askellajiin tai lisää. Painoapujakin Fea kuuntelee tarkasti, ja todellakin kääntyy "katseen voimalla".

Neidillä on kiva ravi. Sillä on kivat liikkeet, joissa on mukava istua. Melko huonollakin istunnalla siellä pysyy hyvin, ja useimmiten myös paljoa pomppimatta. Fean kaikista askellajeista laukkaa voisi kutsua ongelmallisimmaksi sillä se laukkaa yleensä hieman hitaasti, eikä niin pontevasti. Neiti tuntuu ajattelevan että "en mä reippaasti mee, mut laukkaan hei kuiteski." Päättäväinen ratsastaja saa toki irti ne lennokkaat, lisätyt laukka-askeleet, ei siinä mitään. Pohkeenväistöt Fea taitaa niin käynnissä kuin ravissakin. Takaosakäännös sujuu ongelmitta, kuin myös etuosakäännös. Fea asettuu kivasti, eikä leiki ympyrällä banaania.

Fea tykkää hypätä silloin tällöin pikkuesteitä (40 senttisiä ristikoita) joita se hyppää kovaa ja korkealta. Hieman suuremman esteen edessä neiti tuntuu menevät ihan sekaisin, ja yleensä juoksee esteen ohi, eihän se tohdi äkkipysähdyksellä ratsastajaansa pudottaa.
Vaikka tamma onkin painotettu kouluratsastukseen eikä se hyppää hyvin rataesteitä, siitä saa myös kivan kaverin myös kiitämään pitkin maastoesterataa, jos esteet ovat tarpeeksi pieniä. Vaikka neiti kiertääkin mutalammikot kaukaa, kunnon vauhdissa se rymistää läpi piikkipuskien ja ojien, ilman että se vaikuttaa vauhtiin mitenkään. Ja se on vieläpä tästä neidistä hauskaa.

    Suku

 isä Blenn Yjei
    wm
 ii. Ifan Dhans
    wm, evm
 iii. Ifaj Zorro
    wm, evm
 iie. Ifaj Iren
    wm, evm
 ie. Undhjei
    wm, evm
 iei. Rayhdf
    wm, evm
 iee. Ordnad
    wm, evm
 emä d'Thandra
     YLA2, wm
 ei. d'Thunder
      wm, evm
 eii. Jjamans
    wm, evm
 eie. Gamil
    wm, evm
 ee. d'Felicsia
    wm, evm
 eei. d'Daniel
    wm, evm
 eee. Cesiliah
    wm, evm

Fean suvusta löytyy monenlaisia welshponeja. Isän puolelta ponit ovat vanhaa koululinjaa Walesin vuoristoista, kun taas emän puolella ponit kuuluvat vanhaan, saksalaiseen kartanosukuun. Fean suku on varsinkin ulkomailla hyvin tunnettua, sekä melko tasaisesti menestynyttäkin.

Fean isä on pitkän linjan kouluratsu, jolla on kilpailtu paljon. Tämä läsipäinen ori kantaa ylpeänä nimeä Blenn Yjei. Kotitilallaan Tanskassa oria kutsutaan tosin vain Lenniksi. Luonteeltaan Lenni on valloittava persoona, jota se on kumminkin varsin köykäisesti periyttänyt neitimäiselle Fealle. Fean hyvät linjat ovat kuitenkin varmasti isän puolelta. Tähän mennessä Lenni on kiertänyt jo 172 kilpailut, ja silti ori tuntuu vasta pääsevän vauhtiin. Fean lisäksi oriilla on toinenkin varsa, J'Bond.

Fean isänisä, Ifan Dhans, tosin kotonaan Walesissa vain Hansiksi kutsuttu, on pienehkö, mutta sitäkin sitkeämpi, upeasti kouluradoilla sekä näyttelykehissä menestynyt puhdasverinen poni. Hans tunnettiin myös leikkimielisesti nimellä rusettihai, sillä Hansilla oli niin paljon kokemusta kouluradoista ja kilpailuista, ettei se voinut välttyä palkinnoilta.

Hansin oivat vanhemmat mahdollistivat sen hienon menestymisen - isä Ifaj Zorro on luonnoltaan temperamenttisempi, villimpi ja tulisempi voimanpesä, joka omaa kuitenkin todella upeat liikkeet. Oikeanlaisen ratsastajan alla Zorro on todellinen koulutykki, joka myös hyppää ihan kohtalaisesti. Jälkeläisilleen ori on periyttänyt kilpailuviettiä ja periksi antamattomuutta.

Emä Ifaj Iren taas tasoittaa hyvin Zorron räjähtävyyttä olemalla itse todella suloinen, fiksu ja kiltti poni, joka toimii hyvin myös ihan pikkulasten ratsuna. Iren on kilpaillut jonkin verran kouluratsastuksessa ja saanut muutaman hyvin menestyneen varsan, mutta muutoin se on melko tavallinen pieni poni.

Fean isänemä, Undhjei on sekin hienosti menestynyt kouluratojen kasvatti, joka hurmasi tuomarit hienoilla liikkeillään, joita Feakin on luultavasti perinyt. Tamma oli myös hyvin älykäs ja vahva, neljän varsan emä, joille kaikille se periytti upeat liikkeet ja hienon luonteen. Tammaa käytettiin välillä myös pienissä työhevosten hommissa, jotka se hoiti poneille ominaisella sinnikkyydellä.

Vahvuutensa ja varmajalkaisuutensa kärryjen ja aurankin eteen tamma oli perinyt vanhemmiltaan, jotka asuivat samalla siittolalla kuin varsansakin. Isä Rayhdf on erittäin voimakas ja sinnikäs rautias ori, jolla oli suuret valkeat merkit lisäämässä komeuden määrää. Ori menestyi enimmäkseen siitoksessa ja tilan töissä, mutta voitti myös silloin tällöin muutaman ratsastusluokankin.

Emä Ordnad menestyi Rayhdfia paremmin ratsastusluokissa ketteryytensä ja miellyttämisen tahtonsa ansiosta. Kimo tamma on luonteeltaan erittäin ystävällinen ja yritteliäs, ja jaksoi puurtaa väsymättä ratsastajan asettamien tavoitteiden eteen. Tamma on kuitenkin todella seurankaipuinen, eikä yksinkertaisesti tule toimeen ilman ratsastajan, hoitajan tai laumansa tukea.

Fean emänpuoleinen ei ole niin tarkkaan koulupainotteista, mutta koulutykkejä löytyy sieltäkin. Fean emä d'Thandra on kaunis yleispainotteinen, 122-senttinen kimo welshponi. Tuttujen kesken Tanskassa ponia kutsuttaan vain Sandraksi. Se asuu samalla tilalla Fean isän, Lennin kanssa. Kouluratsuna Sandra on erinomainen. Se keskittyy täysillä siihen, mitä tehdään, eikä pelleile omiaan. Esteillä tamma on hieman omapäisempi vintiö, vaikkei mikään rasavilli nuori enää olekaan. Sandra on myös kilpailuissa melkoisen hienosti sijoittunut. Tamma on myös palkittu YLA2-palkinnolla, 124 pisteellä.

Fean emänisä d'Thunder on sekin hyvin menestynyt welshponi Saksasta. Oriin alku oli kuitenkin karu, sillä varsana se oli hintelä, heikkorakenteinen ja jopa ruma, ja sitä halveksittiin. Osaavan omistajan huomaan päästessään ori alkoi pikkuhiljaa puhjeta kukkaan; se pyöristyi, sai lihaksia ja varmuutta askellajeihinsa. Ori menestyi niin näyttelykehissä, kuin esteradoillakin. Ori hyppäsi aina varmasti ja suuren ilmavaran jättäen.

Hyppykykynsä ori selkeästi peri isältään Jjamansilta, joka ostettiin juuri hyppykykynsä ja hienojen suoritustensa perusteella d'-poneja kasvattavaan siittolaan. Rautias ori on myös erittäin komea rakenteeltaan, mutta sen kanssa painotettiin silti ratsastukseen - tuohon aikaan siittolan taipale oli uudessa alussa uusin sukulinjoin, joista haluttiin kehittää alansa parhaita käyttöponeja. Pirteä ja reipas Jjamans menestyi hienosti ja on ollut kysytty myös jalostuksessa.

Thunderin huolehtiva ja sitä kannustanut kimo emä Gamil taas lukeutuu hienoimpiin valjakkoponeihin ja polveutuu täysin valjakkopainotteisesta suvusta. Tammalla on aivan uskomattomat, erittäin irtonaiset liikkeet ja se liikkuu todella suurin askelin. Välillä sen omistaja päivitteli sitä, että rauhallinen ja kiltti tamma ei olisi omannut tarpeeksi suurta voitontahtoa, mutta toisaalta se yritti aina parhaansa ja menestyikin. Gamilista kehkeytyi myöhemmin erittäin rakastava ja varsojaan hoitava siitostamma.

Fean emänemä d'Felicsia on aina hienosti menestynyt saksalaistamma. Jo tamman ollessa pieni varsa, sen omistaja lupaili sille suurta tulevaisuutta, eikä hän erehtynyt. Kaikki pitivät suloisesta tammasta, joka menestyi nuorena esteradoilla. Siltä vaadittiin kuitenkin liian nuorena liian paljon. Sen selkä kipeytyi, eikä sillä voinut enää ratsastaa. Sen rakenne oli kumminkin niin hieno, ettei tamman ura tyssännyt siihen, vaan jatkui näyttelypuolella. Tamma on saattanut maailmaan monta hienoa varsaa, jotka ovat menestyneet eri lajeissa.

Felicsia polveutuu hienosta isälinjasta. Sen isä d'Daniel on malliesimerkki kasvattajansa onnistuneesta yrityksestä risteyttää vanha- ja uusilinjainen suku - ruunikossa oriissa yhdistyy sen oman isänsä rohkeus ja hyppylahjat, sekä emänsä hienot liikkeet ja kouluratojen kuuliaisuus, jolloin Danielista itsestään muodostui todellinen moniosaaja! Supersuuren rohkeutensa ansiosta ori päätyi lopulta kenttäponin alalle rakastaen erityisesti maastoesteosuutta - nyt vanhempana siitosoriina poni rakastaa vieläkin metsässä käyskentelyä.

Tosin ei Felicsian emässäkään mitään vikaa ole, päinvastoin! Sen emä on todella kaunis kärpäskimo tamma Cesiliah, joka on menestynyt kadehdittavasti näyttelykehissä suurenmoisen rakenteensa ansiosta. Se on myös kantakirjattu ensimmäiselle palkinnolle ja kantakirjauksen jälkeen se siirtyi aikalailla suoraan siitoskäyttöön - vaikka Cesiliah omaa hyvät liikkeet ja rauhallisen luonteen, ei siitä koskaan ole kehittynyt sen kummempaa ratsua, vaan sen kutsumus on toimia rauhallisena äitinä ja pikkulasten fiksuna sunnuntairatsuna.

    Jälkeläiset

Fea ei ole tarjolla welshponijalostukseen!

02.03.2008 t. Try Or Die (i. Missway's Cefin), omistaja: dani
10.02.2009 t. Daerwyn Dawn (i. Nybergs Fleshjack), omistaja: Maija A.
24.11.2009 o. Caer Llion Dawn (i. Champion's Duldsam), omistaja: Tessa
24.12.2009 t. Florrie Dawn (i. Duciaid Diffaith), omistaja: daivive
15.03.2013 o. Faramir Dawn (i. Moana's Eadweard), omistaja: dani

    Valmennukset ja päiväkirjan poikanen

24.12.2009, päiväkirjamerkintä
Onnistuneen, Caer Llioniksi nimetyn orivarsan syntymän jälkeen astutettiin Fea melko pian uudelleen ja näin tasan vuoden päästä se varsoi jälleen terveen varsan.. Joka on TAAS tamma! Ilmeisesti Fealle on mahdottomuus tuottaa muita kuin tammapuolisia mountainvarsoja, mutta muuten varsassa ei ole kyllä mitään vikaa! Isäksi valittiin todella komea kimo ori Duciaid Diffaith, joka on aikaisemmille varsoilleen periyttänyt hienosti omaa komeaa ulkomuotoaan, mutta tämä tammarääpäle on kyllä kuin ilmetty emänsä ystävällisen katseensa ja olemuksensa puolesta. ;)
Jo nyt Florrieksi nimetylle kakaralle on löytynyt ostaja Daivive-nimisestä henkilöstä, ja odottelen mielenkiinnolla, mitä tulevaisuudessa tulee varsan kohdalla tapahtumaan. Fea-äiti itse otetaan varmaan nyt takaisin kevyeen liikutukseen vaikkapa maasta takaapäin ajettuna, jottei sen kunto aivan rapistuisi - tahdon kuitenkin varsottaa sen vielä ainakin kerran joskus hamassa tulevaisuudessa!

24.11.2009, päiväkirjamerkintä
Fean kolmas, ja ensimmäinen miespuolinen varsa syntyi tänään allekirjoittaneen omasta mustasta oriista Duldsamista - mikä tästä tekee erikoista, on se, että niin isä että juuri syntynyt poikakin ovat C-sektion edustajia. Siksi tällä kertaa tiineyttä pidettiin erityisen tarkkaan silmällä ja Fean kuntoa kohotettiin ihan peruspohjalta sekä myös kuuriluontoisesti ennen astutusta - kun kakara tulee olemaan mahdollisesti melkoisen iso, on tärkeää, että varsova ja vanhempi tamma on hyvässä kunnossa. Maha totta kai tulee tammalla venymään alaspäin ja selkä varmaan sentillä sen mukana, mutta mikään varsa ei ole Fean terveyden uhraamisen arvoinen.
Fea ei ole kuitenkaan tottunut elämänsä aikana tuottamaan pettymyksiä, eikä linjaan tullut taaskaan muutosta - vaikka yöllä tapahtunut varsominen oli varmasti aikaisempia työläämpi, ovat sekä emä että varsa tällä hetkellä hyvässä voinnissa, ja voi millainen rääpäleen tamma onnistuikaan taas tuottamaan! Isänsä tapaan mustalle oripojalle on jo ostaja Tessasta ja tomeralle varsalle on tiedossa valoisa ja emänsä tapaan tavoitteellinen tulevaisuus.

11.02.2009, päiväkirjamerkintä
Fea on vetänyt aivan luvattoman kauan lonkkaa, mutta se vihdoin astutettiin uudestaan tuossa syksyllä omasta komeasta Fleshjack-oriistani ja nyt tamman toinen jälkeläinen on syntynyt - tamma sekin, ja erittäin viehättävä sellainen! Sille on jo ilmoittautunut ostajakin Gwen Poniesin omistajasta Milbusta, joten nyt ei muuta kuin odotellaan tammavarsan vieroitusta. Tosin se voi ja varmasti tulee venymään, sillä Fea pitää melko lailla kiinni jälkeläisistään - poloinen on niin suojelevainen ja hoivaava, ettei tohtinut raaskia päästää edellisestä varsastaankaan irti, tamma kun niin nauttii kakaroidensa seurasta ja esittelee niitä oikein ylpeänä laumassa ja katsomaan tulleille ihmisille.
Varsomisen ohella Fealle kuuluu kyllä oikein hyvää, se on vähän päässyt pyöristymään ja kasvattamaan ehkä vähän liiaksikin mahaansa.. Toki siitostammassa saa olla vähän ylimääräistä varsojen takia, mutta toisaalta ne varsat tuovat lisäpainoa varsinkin jaloille ja vatsaan, että ihan liikaa ylimääräisiä kiloja ei saisi olla. Hmh, ehkä tammaa pitäisi nyt laihduttaa?

02.03.2008, päiväkirjamerkintä
Varsa! Se kauan puhuttu, jankutettu ja toivottu varsa on vihdoin sattunut myös Fean kohdalle, joka tänä aamuna pyöräytti yhden maailman suloisimmista tammavarsoista! Varsalla ei ole vielä nimeä, mutta se on osoittautunut jo puolenpäivän ikäisenä hyvin yritteliääksi testaillen ahkerasti koipiaan ja hypähdellen iloisen emänsä vierellä - Fea-mamma näyttää oikeasti tyytyväisemmältä kuin koskaan, synnytys sujui siltä ensikertalaisena kivuttomasti ja nopeasti, eikä tiineydenkään aikana mitään ongelmia ilmennyt.
Valitettavasti en voi varmaankaan pitää varsaa itselläni, mutta en usko sen myymisen olevan ongelma - valitsin isäksi nimittäin erittäin hienon oriin Missway's Cefinin, joka taas polveutuu näyttelyreissuilta itselleni tutuiksi tulleista hienoista ja hyvärakenteisista poneista. Tästä alkaa Fea-siitostamman maailmanvalloitus!

10.11.2007, päiväkirjamerkintä
Fealle kuuluu oikein hyvää, se on palkittu virtuaalisen muotovalio championin tittelillä ja itse asiassa ilmoitin sen yleislaatuarvosteluunkin arvosteltavaksi.. Ja itse asiassa sieltä saatiin vihdoin tuloksia! Fea on siis nykyään palkittu myös yleislaatuarvostelun toisella palkinnolla ja olen ponista todella ylpeä! Kommenteiksi tuomari sanoi, että jälkeläisistä olisi saanut roimasti lisäpisteitä, mutta pahuksen pahus kun en ole vielä löytänyt kultatammalleni arvolle sopivaa oria. Kakkonen kuitenkin riittää Fealle ihan hyvin, joten en varmaan aio viedä sitä enää uusinta-arvosteluun. Nyt voisin pitää silmäni auki niiden orimarkkinoiden takia, tämä ponityttö on tehnyt, kokenut ja nähnyt jo oikeastaan kaiken, mitä sen kilpauralle olen ajatellut ja asettanut tavoitteeksi, joten nyt olisi sopiva aika siirtää se siitoskäyttöön. En kuitenkaan tahdo kiirehtiä.

Kouluvalmennus 13.10.07, Untuva, valmentaja Laura A.
Kommentit: Astelitte Fean kanssa kentälle tosi yhteistyöhaluisena parina ja olitte molemmat positiivisen ja reippaan oloisia. Valmennuksen alussa siis käynnisteltiin hevosten takaosan moottorit siirtymisillä. Fean harjoitusravi oli sopivan tarmokasta ja siitä oli siis helppo ponnistaa keskiraviin. Fea venytti askelta hyvin keskiravissa ja tempo säilyi hyvänä. Takaisin harjoitusraviin siirryttäessä se vastasi siististi kokoaviin apuihin ja säilytti hyvän muodon temponvaihteluista huolimatta. Vastalaukka tuotti teille hieman ongelmia sen takia, että oikeakin laukka oli melko nihkeää ja hidastempoista. Fea nosti vastalaukan hyvin, mutta kaarteeseen tullessaan ratsastajalla oli kova työ pitää Fea vastalaukassa. Lopputunnista kuitenkin skarppasitte ja tempon parannuttua alkoi vastalaukkakin säilyä. Takaosakäännökset onnistuivat teidän osaltanne kokonaisuudessaan siististi. Ratsastaja käytti pieniä, huomaamattomia apuja, ja Fea vastasi todella kuuliaisesti ja nätisti. Tosin takajalat meinasivat käännöksissä jäädä vähän "paikalleen" joten niiden poljenta olisi voinut olla tehokkaampaakin...

Viikonloppuleiri 30.09.07, Dimma- valmentaja: miia.
Kommentit: Lauantai: Ratsusi toimi alkuverryttelyssä mallikkaasti ja verryttelynne sujuikin näin ollen varsin hyvin. Varsinaisiin harjoituksiin siirryttäessä luotit liikaa siihen, että ponisi on herkkä ja tottelee apuja "ajatuksen voimalla". Kiemuraurat sujuivat suhteellisen hyvin, mutta asetukset tuntuivat jäävän hieman näennäisiksi, eikä poni taipunut kulmiin ja kaarroksiin kunnolla. Uskallettuasi lopulta alkaa käyttämään pohje-, paino- ja ohjasapuja kunnolla, alkoi poniin tulla aivan uutta ryhtiä. Siitä huomasi, ettei se välttämättä pitänyt niin selkeistä avuista eikä ollut tottunut siihen, että pohkeita käytetään voimallisemmin muuhunkin kuin pelkkään eteenpäin kehottamiseen. Poni kuitenkin nöyrtyi hetkessä ja alkoi toimia kulkea todella hienosti.

Siirtymiset ja pysähdykset eivät tuottaneet minkäänlaisia ongelmia teille. Lisätty ravikin irtosi upeasti muutaman harjoittelukerran jälkeen. Jälleen kerran, rohkeammin tukemaan ponia pohkeilla ja painoavuilla.
Laukkasiirtymiset olivat aluksi hieman epätarkkoja, ja tahti rikkoutui useasti. Muista panostaa kotikentälläkin tällaisiin peruasioihin säännöllisesti!

Sunnuntai: Lauantain tapaan alkuverryttelynne sujui hyvin samoin kuin lauantain asioiden kertaaminenkin. Sunnuntain harjoituksiin, voltteihin, siirryttäessä sain jälleen hieman muistuttaa pohjeapujen tärkeydestä herkälläkin hevosella ratsastaessa. Poni hieman oikaisi voltteja aluksi, mutta lopulta ne sujuivat varsin mallikkaasti kumpaankin suuntaan. Asetuksissa ja taipumisessakaan ei ollut enää mitään ongelmia.
Laukkatyöskentelynne oli hienoa katseltavaa. Poni säilytti tahdin hienosti harjoitusten läpi ja radalla vaadittavat pääty-ympyrät eivät tuottaneet ongelmia teille. Ensimmäiset laukka – käynti -siirtymiset tulivat aluksi hieman viiveellä muutaman raviaskeleen kautta, mutta tämä ongelma saatiin korjattua hieman tarkemmilla pidätteillä.

Lopuksi ratsastetulla radalla sijoituitte kolmanneksi. Poni keskittyi hieman liikaa ympärillä tapahtuviin asioihin, minkä vuoksi siirtymisistä tuli epätarkkoja ja voltit sekä ympyrät jäivät hieman soikeiksi. Kokonaisuutena kuitenkin mallikas rata ja hienosti sujunut viikonloppu!

Arvostelu: arvostelija Mitja K., 17.6.07
Yleisvaikutelmaltaan todella kaunis, siro ja sopusuhtainen tamma. Erittäin hyvä rotu- ja sukupuolileima. Kaunis ponimainen pää. Hyvä pään ja kaulan liittymä. Kaunis, kaarevalinjainen kaula. Kaulan ja rungon liittymä EVA. Hyvä, pyöreä selkä ja säkä. Hyvin muotoutunut takapää. Hieman matalalle kiinnittynyt häntä. Hyväasentoiset takajalat (kaviot EVA). Hyvä rungon syvyys. Hyväasentoiset etujalat (kaviot EVA).

Arvostelu: arvostelija Ruusu (VRL-3302, BRT) 14.6.07
Fea on kaunis, lihaksikas ja hyvin hoidettu tamma. Fean harja ja häntä oikean laiset, hyvin hoidetut ja kauniit. Katse on valpas, korvat kiinnostuneen näköiset ja kaikin puolin todella ihana neitonen. Feaa on vaikea kuvailla, koska minun mielestäni se on todella lähellä täydellista ponia.

Arvostelu: arvostelija Kerppa, 13.6.07
Hyvin kaunis, pienikorvainen tamma. Sukupuolileima kunnossa, rotuleimakin ok. Pää saisi olla hienopiirteisempi, kuitenkin koko hyvä.Kaulan pituus hyvä, lihaksisto hyvä ja kaunis ylälinja vaikka tammasta onkin kyse, pään ja kaulan liittymä voisi olla hieman avarampi. Lapa ilmeisesti ihan hyväasentoinen, etujalat suorat, mutta havaittavissa pientä supistumista etusääressä. Runko sopusuhtainen, hyvänpituinen ja syvyys hyvä, takaosa kaunis, häntä hyvin kiinnittynyt, suorat takajalat. Oikein kaunisrakenteinen tamma, hyvä lihavuuskunto ja lihaksia ihan riittävästi.

Arvostelu: arvostelija Jevina, 31.5.07
Todella suloinen tamma, jolla oikein nätti pää. Kauniit, tummat, suuret silmät, joissa rehellinen ilme. Kauniin muotoinen, hyvin kaartuva kaula. Melko pieni säkä, lyhyehkä, welshille tyypillinen selkä, ei ylikorkeutta. Ponimaisen pyöreä takamus, hyväasentoiset jalat. Todella upea häntä. Kaikin puolin todella nätti ja hyvinhoidetun oloinen poni.

20.04.2007, päiväkirjamerkintä
Tänään Fealla onkin sitten jo heti perään toiset näyttelyt, tällä kertaa ne järjestetään Greenwichissä. Tyttö oli reissusta jonkin verran väsynyt, sillä mätsäreissä sillä oli yleensä mukanaan seurana puoliomistuksessani oleva Sopukan Burberry tai russioriini Hessu, mutta näyttelyihin se joutuu toistaiseksi matkustamaan yksin.
Paikan päällä harjailin Feaa melko kauan ja annoin sen vain rauhoittua, mutustella leppoisasti heinää ja kuunnella juttujani. Otimme ihan rauhallisesti enkä juoksuttanut tammaa yhtään, muuta kuin vain aivan lyhyen matkan nähdäkseni, liikkuiko se oikein ja aristelematta pitkän matkan jälkeen. Kehässä Fea loisti jälleen kerran - se jopa voitti oman luokkansa ja pääsi jatkoon BIS-kehään, jossa se valittiin koko näyttelyn parhaaksi poniksi ja palkittiin BIS-ykkösellä!! Kohta sille voikin jo anoa arvonimeä.. Tämä tamma on oikeasti paras <3

19.04.2007, päiväkirjamerkintä
Fean kanssa on harjoiteltu tosi paljon viime aikoina mätsäreissä hyvällä menestyksellä - kehässä seisominen on hanskassa kuten myös esitettynä liikkuminen. Tänään kävimmekin ensi kerran ihan oikeissa NJ:n alaisissa näyttelyissä ja ette uskokaan, kuinka hyvin tamma taas toimi! Saapuessamme Liedlenbergiin, jossa näyttelyt pidettiin, Fea tutkaili ympärilleen hieman huolestuneen oloisena, tosin aivan rennosti. Syy huoleen oli varmasti se, että nämä olivat ihan viralliset näyttelyt ja paikalla oli todella paljon väkeä - ei vain ponit esittäjineen, vaan katsojia, kannustajia, valokuvaajia ja vaikka ketä! Harjaillessani ja putsaillessani Feaa vielä viimeisen kerran se kuitenkin rauhoittui ja loisti kehässä! Se palkittiin luokan toisiksi parhaana ja sai kotiin viemisiksi virallisen irtosertin! Pahuksen pahus, että Fea on vaan hieno!

14.04.2007, päiväkirjamerkintä
Tänään kävimme kuvankauniin Fea-tytön kanssa ensi kerran mätsäreissä vähän harjoittelemassa tulevaa näyttelyuraa varten, ettekä muuten ikinä arvaa, mitä tapahtui! Tamma päihitti keposesti parinaan toimineen connemararuunan, joka oli vieläpä rentukkalainen - eli todella luulin Fean kohdanneen kovan vastuksen, mutta ei! Fea oli punaisten paras ja jatkoi koko mätsäreiden parhaiden kehään vieden lopulta nimiinsä BIS-kolmosen! Lisäksi se valittiin tuomarin suosikkitammaksi kommentilla ”ihastuttava!”. Jep, sitä Fea todellakin on <3 Lisäksi tamma käyttäytyi todella mallikkaasti, ensiksi se tuntui vähän pelokkaalta, mutta varmistui vähän ajan päästä. Tästä tammasta on tulossa aivan ylihieno, vielä se nähdään!

    Kilpailut

Fealla kilpaillaan pääpainoisesti KRJn alaisissa kilpailuissa. Huomaathan, että kalenteriin merkitään vain sijoitukset ja voitot?

Sijoituksia: 63 sijoitusta, (60 krj, joista kaksi krj-Cupista, kolme valj)

30.05.07, KRJ, KN Special : 07/53
08.06.07, KRJ, heB : 01/47
08.06.07, KRJ, KN Special : 06/50
24.06.07, KRJ, KN Special : 04/107
30.06.07, KRJ, heB : 03/55
09.07.07, KRJ, KN Special : 03/50
25.07.07, KRJ, heB : 07/149
30.07.07, KRJ, heB : 05/40
29.08.07, KRJ, heB : 01/13
18.08.07, KRJ, heA : 01/05
24.08.07, KRJ, vaB : 04/30
26.08.07, KRJ, heA : 08/171
24.08.07, KRJ, KN Special : 04/60
31.08.07, KRJ, heB : 04/30
31.08.07, KRJ, heA : 03/45
20.09.07, KRJ, heB : 01/171
15.09.07, KRJ, heB : 01/109
15.09.07, KRJ, heA : 07/149
26.09.07, KRJ, heB : 08/70
25.09.07, KRJ CUP, heA : 06/255
28.09.07, KRJ, KN Special : 03/51
06.10.07, KRJ, heA : 03/18
15.10.07, KRJ, KN Special : 02/40
10.10.07, KRJ, heC : 06/36
11.10.07, KRJ, heC : 05/36
16.10.07, KRJ, heC : 01/30
04.10.07, KRJ, heC : 04/109
06.10.07, KRJ, heC : 05/109
20.10.07, KRJ, heB : 04/40
15.10.07, KRJ CUP, heB : 01/331

14.04.07, MSY, luokka 2 : BIS3
15.04.07, MSY, luokka 3 : PUN
20.04.07, MSY, luokka 3 : PUN2
13.06.07, MSY, luokka 3 : PUN
13.06.07, MSY, luokka 2 : PUN1, BIS2
19.04.07, NJ, luokka 3 : LKV2, irtoSERT, JS
20.04.07, NJ, luokka 2 : LKV3, irtoSERT, JS
20.04.07, NJ, luokka 2 : BIS1, LKV1, irtoSERT, JS
25.05.07, NJ, luokka 2 : LKV5, KuMa, JS
17.06.07, NJ, luokka 2 : LKV2, irtoSERT, JS
16.10.07, KRJ, heB : 02/23
17.10.07, KRJ, heC : 04/30
01.11.07, KRJ, KN Special : 01/20
01.11.07, KRJ, heA : 03/16
28.10.07, KRJ, heA : 05/60
31.10.07, KRJ, heB : 07/50
27.10.07, KRJ, heC : 07/50
31.10.07, KRJ, heB : 07/178
29.10.07, KRJ, heA : 04/35
28.10.07, KRJ, KN Special : 04/32
03.11.07, KRJ, heA : 03/50
01.11.07, KRJ, heC : 02/30
04.11.07, KRJ, heB : 01/33
25.11.07, KRJ, heB : 01/41
25.11.07, KRJ, heA : 04/40
13.11.07, KRJ, heC : 04/120
14.11.07, KRJ, heA : 05/30
14.11.07, KRJ, heA : 05/30
17.11.07, KRJ, heB : 03/20
18.11.07, KRJ, heA : 05/50
24.11.07, KRJ, heB : 03/50
28.11.07, KRJ, heA : 04/96
01.12.07, KRJ, heA : 05/42
01.12.07, KRJ, heA : 02/35
29.11.07, KRJ, heA : 05/314
02.12.07, KRJ, vaB : 01/70
18.12.07, KRJ, heA : 06/50
19.12.07, KRJ, KN Special : 05/141
10.12.07, KRJ, heA : 02/20
12.12.07, KRJ, vaB : 03/40

28.05.07, VALJ, luokka 3 : 01/04
30.05.07, VALJ, luokka 3 : 03/11
30.06.07, VALJ, luokka 3 : 02/10

 

J'Fea on virtuaalihevonen.
Kuva käytössä kuvaajan luvalla - ei toivonut nimeään mainittavan!
Kaiken muun materiaalin © dani 2013, ellei toisin ole mainittu. Kopiointi kielletty!