otsikko
Etusivu      Talli ja tilat      Oriit      Tammat      Toiminta      Muuta

 

    Gwalch Farquhar VH11-026-0312

Kuollut 04.10.2014     

  Virallinen nimi   Gwalch Farquhar   Säkäkorkeus   151 cm
  Lempinimi   Faksi   Syntynyt   05.05.2011, VHKR
  Rotu   Welsh cob (sektio D)   Sukupuoli   Ori
  Väri   Tummanpunarautias   Kasvattaja   Gwalch Welsh
  Omistaja   dani VRL-03561   Painotus   Estepainotus

Koulutustaso: heB, 110 cm
Käyttö: Kisaponi

Saavutukset: VWY-II, 6,5 + 7,5 + 6,5 + 20 + 5 = 45,5p. 15.06.2014

    Taustaa

Faksi saapui Paraatiponeihin loppukesästä 2011 - vaikka se olikin iältään jo hieman vanhempi, paljon käsitelty, monenlaiseen varusteeseen tottunut ja heilui ratsukoulutuksen kynnyksellä, on se silti alun perin tilausvarsa. Talli vain oli turhan täynnä sen vieroituksen hetkellä, joten Juli lupasi pitää oria luonaan vielä jonkin aikaa. Se jonkin aikaa venyi muutamaksi vuodeksi, kunnes kasvattaja sai tarpeekseen oriin tuhoista ja Dani sai varsin tulikivenkatkuisen puhelun, jossa käskettiin tulla hakemaan poni pois joko sen päivän aikana kokonaisena pakettina tai myöhemmin sitten kilon paloina. Nössö allekirjoittanut lähti sitten siltä istumalta kiltisti ajelemaan kohti Gwalchia tyhjä traileri mukanaan..

Faksi edustaa suvultaan uusia Julin coblinjoja, eikä ennestään meillä ole yhtäkään sen sukulaista. Tähän vaikuttaa tietenkin myös sen suvun lyhyys, mutta silti, ja joka tapauksessa se on hyvä asia. Ori pääsee vaikuttamaan omaan kasvatukseeni varmasti jo ennen kilpailu-uransa alkua, sillä muutama meikäläisen tamma suorastaan huutaa varsoja. Mitäköhän tykkäävät kokemattomasta Faksista faijaksi kakaroilleen, hehheh. No, tällaisesta oriista on kuitenkin hyvä rakentaa sukuja pitemmälle!

    Luonnekuvaus

Faksi on ori, jonka kanssa ei pelata, jos pelätään. Se on yksi häikäilemättömästi röyhkeimmin käyttäytyviä, kovapäisiä ja kieroimpia hevosia tässä tallissa, eikä se maasta käsiteltynä kunnioita ketään eikä mitään. Sen ego on valtava ja sillä on superherkät tuntosarvet pienimmänkin epäröinnin, pelkäämisen, nopeutuvien sydämenlyöntien ja käsien vapisemisen suhteen - ja sellaista huomatessaan pönkittää se omaa olemustaan ja kohtelee käsittelijäänsä kuin märkää loskaa näyttäen miltei nauttivan ihmisen halventamisesta. Faksin kanssa ovat kovat otteet ja määrätietoisuus paikallaan, eikä turvallisuusasioita voi tarkastaa liian useasti tämän kaverin ollessa kyseessä.

Kuka tahansa ei esimerkiksi lähde tuosta vain taluttelemaan Faksia ympäriinsä, ei edes tallista tarhaan tai takaisin. Lyhyetkin matkat ori taittaa tiukasti kettingin päässä ja kuolaimet suussaan, ja hoitajan on parasta huokua jämptiä ja auktoriteettista olemusta. Varsinkin tallista ulos tullessa vaatii Faksin handlaaminen tarkkuutta, se kun törkeästi ravaa korkealle polviaan nostellen oviaukosta, kiljuu ja on valmiina pomppaamaan ja jäämään roikkumaan rännistä. Kettingistä saa pitää napakasti, ettei ukko hyppää pystyyn tai potki innoissaan mahdollisia ohikulkijoita tarhan ovea avatessa. Faksi on yksi niitä harvoja hevosia, jotka pidetään mieluiten pihatossakin riimu päässä, kiinniottaminenkaan ei ole nimittäin niitä helpoimpia tehtäviä.

Ori harjataan ja hoidetaan aina tallissa sisällä molemmin puolin käytävälle kiinnitettynä, ja kunhan se on kerran saatu paikoilleen seisomaan, voi hoitaja huokaista helpotuksesta. Vaikka Faksi on väkivahva, se ei ole saanut kiskottua seiniä mukanaan, ja kunhan hoitaja pitää sopivaa turvaväliä, ei ori yllä näykkimäänkään. Sillä on kyllä paha tapa kuopia, lyödä kavioitaan äänekkäästi maahan ja hirnua jatkuvasti, mutta joskus näitä saa jopa kuriin käskemällä voimakkaasti tai muistuttamalla ihan fyysisestikin. Eikä me mitään poninhakkaajia tietenkään olla, mutta jos hoitaja on pitkä ja yltää nopeasti ja ennakkoluulottomasti nappaamaan Faksia korvasta, tietää se toimineensa väärin. Emätamma kuritti sitä samalla lailla.

Siinä kiinni möllöttäessään on Faksi suhteellisen näppärä hoitaa, se ei ole turhan kosketusherkkä, vaikkei kainaloiden harjaamisesta juuri perustakaan. Kengittäjä usein kiroaa silti, koska ori ei millään jaksaisi kannatella omia turkasen painavia kavioitaan ilmassa, vaan heiluttelee niitä suuntaan jos toiseenkin tai vetää koipensa kainaloihin. Asiaan ei ole toistaiseksi keksitty muuta ratkaisua kuin tappelemista ponin kanssa, heinäverkon se repii alas ja silppuaa jaloissaan, samoin kuten kottikärrytkin ja mikäli se maasta yltää syömään, yltää se myös puremaan kengittäjää..
Faksin varustaminen on kiinnisidottuna peruskauraa, ei se siitä iloitse, muttei voi muutakaan. Satulavyötä kiinnittäessä se voi väläytellä potkaisemisen mahdollisuutta, joten naama edellä ei sen mahan alle kannata sukeltaa.

Lastaaminen on aivan oma sirkuksensa. Faksi ei suostu tulemaan ramppia pitkin ylös, vaan vetää päänsä ylös, mulkoilee silmiään pyöritellen ja liimautuu aloilleen. Pahimmassa tapauksessa, hoitajien alkaessa työntää ja repiä sitä liikkeelle, se peruuttaa ja voi hypätä pystyynkin. Silmät sidottuina se tulee hieman helpommin kyytiin, mutta ei sitäkään noin vain huijata - jos sitä on jo kertaan koetettu saada traileriin huonolla menestyksellä ja paikalle tuodaan tyhjä kaurasäkki, ei Faksi anna sitä laittaa päälleen vaan peruuttaa vetopaniikin lailla pää ylhäällä kauhusta ilmaa haukkoen. Jos sen näkö taas peitetään jo tallissa, voi se alkaa hermoilla, mikäli se joutuu venailemaan yhtään ylimääräistä. Kultaisen keskitien löytäminen on Faksin kanssa mahdotonta.
Kilpailuissa ori tulee hoitaa nopeasti ja kiinnisidottuna, mahdollisimman syrjäisellä paikalla aktivoivan hälyn ulkopuolella. Sitä ei juurikaan kannata jäädä enää harjailemaan trailerille, vaan varustaa nopeasti ja kävelyttää sitä saman tien selästä käsin.

Ratsuna Faksi on nimittäin huomattavasti helpompi pitää hallinnassa. Jostain syystä sen luulot itsestään pienentyvät, kun ihminen ei olekaan enää pienenä ja sopivasti tallattavana sen vieressä, vaan selässä nakkelemassa sääntöjä kuulolla pitävät kannukset jalassa ja raippa kädessä. Ai että, eihän se auta jos maasta käsin joku sitä kyljelle läimii, onhan se tottunut jo pienenä varsana ottamaan iskuja vastaan hevoskavereiltaan, mutta kun kannuksilla kerran napauttaa, on meininki ihan eri. Ei siltikään mikään ajatusten lukija tai tuosta vain kaikkensa antava ole, kyllä se edelleen työtä vaatii, mutta kuskin on helpompi motivoitua, kun hommasta voi tulla jotain.

Faksi vaatii jämerää ratsastusta. Kuskin täytyy pitää selkeä, napakka tuntuma ja saada ori tukevasti ja varman tuntuisesti ohjan ja pohkeen väliin. Tunne siitä, että nyt ori hakee sitä oikeaa moodia, ei riitä, vaan se on saatava varmasti ennen muihin asioihin siirtymistä. Se ei ole kovin osaava kouluratsu eikä jaksaisi aina mitenkään keskittyä, mutta tomeran ratsastajan kanssa se liikkuu kyllä tarpeeksi hyvin.
Esteillä taas sen mielenkiinto pysyy paremmin yllä ja siihen se onkin vanhempiensa tapaan painottunut - sen sutjakan sporttinen ulkonäkökin pääsee vähän paremmin oikeuksiinsa esteitä ylittäessä. Kuskin tulee pitää hyvä huoli siitä, että jarrut menevät tarvittaessa läpi, eikä sitä tukea ja tuntumaa sovi hypätessäkään unohtaa, mutta Faksille voi antaa hieman vapaammin ohjaa lähestymisissä ja se pysyy esteväleissäkin vähän kevyempänä kädelle. Sillä on suuri ja menevä laukka, mutta radat tulee suunnitella huolella, sillä ori ei mahdu ihan pienimpään mutkaan, mutta muuten se on varma ja tasainen esteponi. Paitsi mikäli kuski esimerkiksi kilpailuissa kiitokseksi heittää oriille pitkät ohjat heti viimeisen hypyn jälkeen, voit olla varma siitä, että Faksi pukittelee vielä innosta!

    Suku

 isä VIR MVA Ch Crefwrd Fflewdwr
    KTK-II, wD
 ii. Bryniforn Ffowc
    wD, evm
 iii. Bryniforn Garanhon
    wD, evm
 iie. Bryniforn Welsh Ffanci
    wD, evm
 ie. Crefwrd Miraine
    wD, evm
 iei. Husellt Griffeth
    wD, evm
 iee. Crefwrd Mia
    wD, evm
 emä Smokescreen
     VWY-II, wD
 ei. Mwyfwy Slices
      wD, evm
 eii. Anglicanaidd Dicllon
    wD, evm
 eie. Cyflwr Dienw
    wD, evm
 ee. Didaroscreen
    wD, evm
 eei. Parlys Mud
    wD, evm
 eee. Arenscreen
    wD, evm

Faksi on perinyt ihastuttavalla tavalla isänsä ja emänsä värin: sillä on isänsä valkoiset roiskeet, läsi ja korkeat sukat, mutta emänsä tummanpunertava karva muuten. Ja eipä tuo suku muutenkaan kehnompi ole.

    Jälkeläiset

Faksi on tarjolla welshponijalostukseen!

12.09.2011 o. Gwalch Fflergant (e. Gwalch Pelydru) omistaja: Paraatiponit
01.03.2012 t. Llawnwych Dawn (e. Moniet Llewelydd) omistaja: Lilla, Ricilla Gård
03.07.2012 t. Darachah Dawn (e. Criallt Daere) omistaja: Christa W.
01.10.2014 t. Edeinad Ffair Dawn (e. Lai'e Gwen Einrí) omistaja: Sen

    Valmennukset ja päiväkirjan poikanen

03.07.2012, päiväkirjamerkintä
Faksin viime tammavarsasta innostuneena astutin toisen tamman, Daeren, sillä jokin aika takaperin. Tänään Daere sitten varsoi ja jälleen tammavarsan - hyvä, sille niiden suhteen näkyy olevan jotain toivoakin, mitä tulee varsojen yhteiskuntakelvollisiksi kasvamiseen! Terve, pienikokoinen tammavarsa on tällä kertaa kovin isänsä näköinen! Punertava, tummaruskea ja suuret valkoiset roiskeet turvalla, rungolla ja jaloissa! Tuosta tytöstä ei voi erehtyä, se on Faksin jälkikasvua! Tosin toivottavasti mahdolliset ostajaehdokkaat erehtyvät luulemaan sitä vaikka toisen rautiaan sabino-oriini, Drystanin jälkeläiseksi, saattaisivat nimittäin kaupat sujua hieman sutjakammin..

01.03.2012, päiväkirjamerkintä
Faksille on siunaantunut jälkikasvua. Yksi riiviöhän siitä mulla on jo kotona, ikään kuin testinä nähdäkseni, kuinka vahvasti hevosten kaksisuuntainen mielialahäiriö periytyy.. Mutta nyt Faksille syntyi ihan yleiseen myyntiin päätyvä varsa! Kyllä jännittää! Emä on kyllä luonnoltaan sangen tyyni tapaus, sellainen iloinen ja leikkisä veitikka, ja toivon sen todella opettavan tänään syntyneen tammavarsansa samankaltaisille tavoille! Terve varsa ainakin on ja vanhempiensa tapaan rautias. Saa nähdä, mitä tapahtuu!

Yksityinen estevalmennus Hawin opetuksessa 08.11.2011
"Faksi ei tänään päästänyt ratsastajaansa kovinkaan helpolla, jo alkuverkassa se näytti orimaiset temppunsa ja itsepäisyytensä hyvin selkeästi. Mikään vauhtihirmu ori ei tuntunut olevan, sillä Dani sai jatkuvasti pyytää sitä liikkumaan reippaasti eteenpäin topakoin ottein. Alkuverkassa lähdimme menemään pientä ristikkosarjaa, jota Faksi ylitti itseassa suhteellisen nätisti. Sen sijaan se, kuinka sinne esteelle aina päästiin, oli täysin eri asia. Jokaisen esteen jälkeen Faksi oli lähdössä täysin eri suuntaan ravailemaan ja puuhailemaan omiaan, ja siten ratsastajalla oli hommaa saada poika keskittymään hyppäämiseen. Orin ollessa kutakuinkin vetreä ja valmis hieman isommille esteille, siirryimme hyppäämään esterataa jonka esteet olivat 80-110cm korkuisia. Esteet olivat tietenkin erilaisia, oli vaihtelun vuoksi oksereita, trippeleitä, sarjoja, muureja, vesiesteitä, kaikkea mitä kentälle vain kerkesimme rakentamaan. Alkuun Faksi osoitti hieman mieltään matelemalla esteiden ylitse, jolloin saatiin tietenkin mukavasti nostella puomeja ylös, mutta hiljalleen päästessä hyppäämisen makuun pääsimme viimein tositoimiin. Dani oli hyvin huolellinen lähestymisten kanssa niin kuin pitikin, hän selkeästi pyrki pitämään radat helppona ratsulleen, joka ei ollutkaan niin helppo. Muutaman kerran Faksi päätti lähteä Danin käsistä puskemaan esteelle hirmuista vauhtia, jolloin poika tietenkin itse sotkeutui jalkoihinsa ja joutui kieltämään esteen. Sen suuremmilta ongelmilta onneksemme vältyttiin ja loppua kohden Faksin käytös ja hypyt vain paranivat kerta toisensa jälkeen. Korkeilla sarjaesteillä Faksi sovitti askeleensa esteiden välissä melko hyvin, ja siten korkeammatkin esteet ylittyivät hyvin kunhan vain tarpeeksi ori malttoi ponnistaa. Puhtaiden suoritusten jälkeen aloimme lopettelemaan vielä kunnon hikisellä loppuverkalla."

25.10.2011, päiväkirjamerkintä
Edistystä on tapahtunut! Faksi on ollut viime viikkoina todellisessa tehotreenissä. Muiden ponien kanssa se voisi tarkoittaa monipuolista, tavoitteellista treeniä, jossa tavoitteita kohti edetään vauhdilla ja suunnitelmien mukaisesti, mutta Faksin kohdalla se tarkoittaa lähinnä sitä, että joka päivä sille on väännetty ratakiskoista, että joko jumalauta tottelet tai menet teuraaksi. Ratsastaminen on ollut yksinkertaista, reilusti oriin oikean tason alapuolella olevaa vaatimatonta humputtelua, jonka ohessa on tehty pari minuuttia jotain ihan fiksuakin. Sitä vastoin monia pitkällisiä keskusteluita johtajuudesta on käyty. Ja se tuntuu vihdoin tuoneen tuloksia! Sekä minä että Keke, oikea käteni ja tallin korvaamaton apulainen, voimme nyt ratsastaa Faksilla suht luottavaisin mielin. Ei ori varmastikaan tee, mitä haluamme, mutta ainakaan se ei yritä tappaa meitä. Kumpikaan ei ole tullut tai edes meinannut tulla alas vastentahtoisesti satulasta melko pitkään aikaan. Hieno homma!

06.10.2011, päiväkirjamerkintä
Kertaus on opintojen äiti ja varsinkin, jos aivot sattuvat olemaan betonista tehdyt, täytyy samaa kohtaa kaivertaa aika monta kertaa, ennen kuin pysyvää, pois pyyhkiytymätöntä jälkeä jää. Suuntasimme taas tänään Faksin kanssa maneesille samoille pikkuesteille kuin eilenkin. Faksi oli tavalliseen tapaansa alkuverkassa aivan solmussa, ei suostunut taipumaan eikä myötäämään yhtään mihinkään suuntaan ja luimisteli allekirjoittaneelle peilin kautta, mutta - uskomatonta, mutta totta - tällä kertaa Faksi tuntui tulevan kuulolle hieman helpommin. Alkuverryttelyjen jälkeen en jättänyt sille neuvotteluvaraa mistään ja pienimmästäkin niskottelusta pistin heti täyden vaihteen silmään raivoamisessa. Toivottavasti en kärähdä ja saa ikuista kilpailukieltoa, mutta väitän, että tarpeeseen tuleva kurinpalautus ei suurissakaan määrin ole eettisesti epäilyttävämpää kuin hevosen hengitysteiden tukkiminen rollkurilla tai barraus.. Mutta toivottavasti nyt löytyi sopiva tapa toimia tämän älykääpiön kanssa!

05.10.2011, päiväkirjamerkintä
Faksin ratsastamisesta ei meinaa kotioloissa tulla yhtään mitään! Tekisi mieli keskeyttää hyvin alkanut kilpailukausi ja pistää poni pikajunalla makkaratehtaalle, kun se ei edelleenkään voi olla edes tutussa ja turvallisessa kotimaneesissa yhtä ainoata harjoituskertaa sikailematta. Tänään revin totaalisesti pelihousuni, kun Faksi alkoi kilaroimaan jostain pikkuesteistä, joita se on hyppinyt miljoona kertaa ennenkin ja yleensä vielä noin metrin verran korkeampina. Silmät pyörivät sillä päässä hedelmäpeliä, pää viipotti taivaissa, etupää keveni muutenkin siihen malliin, että kohta lähdetään lennolle, jotain pikkuhyppyjä se jo tarjosikin, mutta eniten hajotti se sen päätön sinkoilu, että juuri ennen estettä lyödään jarrut pohjaan, peruutetaan takapakkia ja käännytään äkkikäännöksellä laukalla karkuun. Siinä oli allekirjoittaneen hevoskäsittelytaitojen eettisyys kyseenalaistettavissa, kun pistin oriin hyppäämään ne %[email protected]*n esteet keinolla millä hyvänsä! Mutta kyllä kannatti, sillä Faksin herneenaivoihin tuntui iskostuvan vihdoin ja viimein se, ettei allekirjoittaneen kanssa pelleillä.

20.09.2011, päiväkirjamerkintä
Neljä- ja puolivuotias Faksi mitattiin tänään virallisesti pysyvää kilpailulupaa varten. Ja herranjumala, pojalla on pituutta enemmän kuin allekirjoittaneen joskus omistaneilla pienehköillä puoliverisillä, 151 senttiä! Itse asiassa jopa pari milliä tuohon päälle, mutta rekisterissä ja kisaluvissa mennään tasaluvuilla, eli pyöritettiin kuitenkin vielä alaspäin. Kyllähän sitä huomaa olevansa korkealla Faksin satulassa, mutta että noin korkealla! Kuskin päähän heiluu yli kahdessa metrissä! Ja sieltä on tultu monet kerrat vauhdilla alas, kamalaa.. Neliraajahalvausta odotellessa.

30.08.2011, päiväkirjamerkintä
Faksi se vaan kasvaa ja kasvaa. Pitäisi varata sille virallinen mittaus, ponimitoissa se ei enää taatusti ole. Pitäisi kohta viettää tämän väkivahvan vatipään nelivuotissynttäreitä, ja no, enpä voi sanoa, että minkään sortin juhlallisuutta olisi havaittavissa. Tänäänkin aamulla kun hain sitä tarhasta talliin aamukauroille, meinasi mokoma norsun kokoinen reikäpää juosta päältäni portilla ja lähteä lentoon taluttaessa. Ei tarvitse enää kuntosalitreenin perään haikailla, kun joutuu pitelemään tätä tarmonpesää narun varressa.. Tallissa se sitten meinasi lytätä Keken liiskaksi seinää vasten kuin kärpäsen, epäonnistuen kuitenkin täpärästi aikeessaan eli törmäten itse päin puoliavonaista karsinan ovea. Olisi kiva päästä ratsastamaankin tätä jossain vaiheessa, mutta sen korvien välistä ei taida löytyä mitään, mikä mahdollistaisi asioiden oppimisen.

20.08.2011, päiväkirjamerkintä
Faksin sopeutuminen uuteen kotiinsa on ollut varsin nihkeää. Suurikokoinen ja voimatasoiltaan vähän suurempaakin kylää vastaava ori on suoraan sanottuna liian täynnä itseään tullakseen toimeen 1) muiden ponien, 2) ihmisten kanssa. Tarhassa se on myllyttänyt muita poneja, jopa itseään vanhempia ja hierarkiassa korkeammalla olevia oreja ihan sata-nolla. Faksi ei pelkää kaivaa verta nenästään, koska se tietää, ettei pienemmillä poneilla ole mitään mahdollisuuksia sitä vastaan. Arvoasteikossa ei öykkäri tietenkään ole tällä toiminnalla noussut, eli eipä sillä ole kavereitakaan. Muut ponit kiertävät sen kaukaa korvat luimussa, joten viime päivät Faksi on saanut tarhata ihan yksinään eräässä kaukana tallipihasta sijaitsevassa metsätarhassa. Sieltä se huutelee päivät pitkät vastauksia saamatta. Melkein käy Faksia sääliksi, ellei se kävisi meikäläisenkin päälle.

07.08.2011, päiväkirjamerkintä
Paraatiponeissa on jälleen uusi ori, vastikään kolmivuotiaaksi kääntynyt Faksi, joka viettää pitkittyneen teini-ikänsä hurjimpia vuosia. Ei mikään ihme, että poitsun kasvattaja Juli oli siitä niin innoissaan luopumassa ja jopa todella sopuisaan hintaan! Päivä alkoi kaaoksella, kun kävin hakemassa riiviön kasvattajalta kotiin - lastaamisesta ei meinannut tulla mitään, kun Gwalchissa oli kengittäjä paikalla ja suuri lauma nuoria poneja oli otettu talliin tai pihan tarhoihin odottamaan kenkiä tai vuolua. Koeta siinä sitten lastata raisusti, jopa aggressiivisesti käyttäytyvää oria, kun kymmenkunta kivoja poikamieskavereita tai tulevia tyttöystäviä huutelee yllyttäen perään. Kaartaessani sitten tallipihalta pois ja huikatessani viimeiset sanat Julille avonaisesta auton ikkunasta, kuului Faksin emätamman sydäntä raastava kiljaisu jostain tallin uumenista, kun sen esikoinen ja ainokainen lähti maailmalle.

Melkein säälin Faksia ja sen mammaa hetken ajan, kunnes tuli aika ottaa ori ulos kopista ja antaa sen tutustua uuteen kotiinsa. Ponin sisäänrakennettu ympäristöntuhojärjestelmä oli aktivoitunut ennätysajassa ja riekkuminen alkoi heti, kun sain trailerista ovet auki. Poitsu huitoi aivan ennätysnopeudella kaikilla neljällä jalallaan, oli kompastua ja heittää kuperkeikan, kunnes korjasi tasapainonsa ja pukitti kiukkuisesti tarhasta möllöttävien muiden ponien suuntaan. Että sellainen tervehdys tuleville tarhakavereille. En uskaltanut Faksia vielä laittaa muiden kanssa samaan laumaan, joten pistimme sen pienempään tarhaan pihaton viereen - se aitaus ei todellakaan ole tarkoitettu riehumiseen, mutta kovasti Faksi purki energiaansa ryntäilemällä päin aitoja ja hyppimällä. Toivottavasti se ottaisi vähän kontaktia tuohon laumaan muutaman metrin päässä, eikä flippaisi sitten täysillä, kun pääsee liittymään poikaporukkaan..

    Kilpailut

Faksilla kilpaillaan pääpainoisesti esteratsastuskilpailuissa. Huomaathan, että kalenteriin merkitään vain sijoitukset ja voitot?

Sijoituksia: 50 kpl (39 este, 11 showajo), taso: II-taso (driving, 14.01.2012)

01.09.11, ERJ, 100 cm : 06/50
01.09.11, ERJ, 100 cm : 06/50
02.09.11, ERJ, 100 cm : 03/50
02.09.11, ERJ, 100 cm : 01/50
04.09.11, ERJ, 100 cm : 03/50
14.09.11, ERJ, 110 cm : 01/30
15.09.11, ERJ, 110 cm : 04/30
17.09.11, ERJ, 110 cm : 02/30
10.09.11, ERJ, 100 cm : 04/60
12.09.11, ERJ, 100 cm : 01/60
19.09.11, ERJ, 100 cm : 04/30
14.09.11, ERJ, 100 cm : 05/50
16.09.11, ERJ, 100 cm : 04/50
17.09.11, ERJ, 110 cm : 02/50
15.09.11, ERJ, 110 cm : 05/40
16.09.11, ERJ, 110 cm : 06/40
17.09.11, ERJ, 90 cm : 05/40
25.09.11, ERJ, 110 cm : 05/30
27.09.11, ERJ, 100 cm : 05/30
21.09.11, ERJ, 100 cm : 05/30
18.09.11, ERJ, 100 cm : 03/50
21.09.11, ERJ, 100 cm : 04/50
09.09.11, ERJ, 110 cm : 01/44
10.09.11, ERJ, 100 cm : 06/50
12.09.11, ERJ, 100 cm : 04/50
14.09.11, ERJ, 100 cm : 03/50
30.09.11, ERJ, 100 cm : 03/30
01.10.11, ERJ, 100 cm : 04/30

19.08.11, villit estekilpailut, 110 cm : 03/14
23.08.11, villit estekilpailut, 110 cm : 02/14
24.08.11, villit estekilpailut, 100 cm : 03/19
25.08.11, villit estekilpailut, 100 cm : 04/19
26.08.11, villit estekilpailut, 90 cm : 02/16
26.08.11, villit estekilpailut, 100 cm : 01/19
06.09.11, villit estekilpailut, 100 cm : 01/21
06.09.11, villit estekilpailut, 110 cm : 02/21
09.09.11, villit estekilpailut, 90 cm : 04/26
09.09.11, villit estekilpailut, 100 cm : 03/21
10.09.11, villit estekilpailut, 90 cm : 02/26

26.08.2011 Paraatiponit, Driving Class I - Driven Champion I + Overall Supreme Champion
10.09.2011 Paraatiponit, Driving Class - Driven Champion I
31.10.2011 Paraatiponit, Driving Class I - Driven Champion I + Overall Supreme Driven Champion
25.12.2011 Welsh Pony Riders Club, Driving Class I - Driven Champion I
09.01.2012 Criallt Welsh Cobs, Driving Class I - Driven Champion I
09.01.2012 Criallt Welsh Cobs, Driving Class I - Reserve Driven Champion I
12.01.2012 Paraatiponit, Driving Class I - Reserve Driven Champion I
14.01.2012 Criallt Welsh Cobs, Driving Class I - Driven Champion I + Overall Supreme Driven Champion I

 

Gwalch Farquhar on virtuaalihevonen.
Kuvat © A. Booth
Kaiken muun materiaalin © dani 2014, ellei toisin ole mainittu. Kopiointi kielletty!