otsikko
Etusivu      Talli ja tilat      Oriit      Tammat      Toiminta      Muuta

 

    Lumivuon Ëarion VH13-023-0051

Kuollut 28.07.2015           

  Virallinen nimi   Lumivuon Ëarion   Säkäkorkeus   135 cm
  Lempinimi   Eero   Syntynyt   02.08.2012*
  Rotu   WPB (93,75%)   Sukupuoli   Ori
  Väri   Punarautias   Kasvattaja   Lumivuo
  Omistaja   dani VRL-03561   Painotus   Estepainotus

Koulutustaso: heB, 100 cm
Käyttö: Kisa- ja siitosponi

Saavutukset: ERJ-II, 7 + 40 + 20 + 11 + 15 = 93 p. 30.06.2015
                    VWY-II, 7 + 7,5 + 5 + 21 + 5 = 45,5p. 30.06.2015

*Oma ikääntyminen, 3-vuotias 02.10.2012, 8-vuotias 02.03.2013

    Luonnekuvaus

Eero on yleisesti hyväntuulinen pieni viipottaja. Vauhtia siinä piisaa vaikka pienelle kylälle, eikä se tosiaan kaikessa hyörimisessään ja pyörimisessään ole penaalin terävin kynä, mutta kuitenkin hyväntahtoinen ja ihmisten seurassa mieluusti viihtyvä kaveri.
Sen käsittely on suhteellisen mutkatonta, mikäli oriille on asettanut selvät rajat ja niistä määrätietoisesti pitää myös kiinni. Välillä se kieltämättä on hieman rasittava kaikessa höseltämisessään, eikä esimerkiksi sen harjaamisesta karsinassa tule mitään, kun se vain kiertää ympyrää ja heittelee heiniään pitkin poikin lattioita. Kun pelleilyyn ei lähde mukaan, vaan nappaa poitsun heti käytävälle kiinnisidottuna, ei mitään ongelmaa ole. Siinä se sitten aloillaan tapittaa, mitä nyt välillä innokkaasti kiljahtelee tallin muille poneille, tai hirnuu niin, että koko poni pörisee turvasta hännänpäähän.

Arkiset hoitotoimenpiteet sujuvat helposti, vaikka liiasta energisyydestä aiheutuu joskus myös päänvaivaa. Kengittäessä ori nyppii herkästi jalkaansa pois, mutta onneksi sen kavion laatu on sen verran hyvä, että kilpailukauden jälkeen sitä on voinut pitää myös kengättä, eikä se ainakaan vielä ole jalattomaksi muuttunut. Taluttaessa oriilla on joskus tapana olla vähän tuulella käyvä, ja se voi oikeastaan mistä tahansa syystä keksiä lähteä loikkimaan sivuhyppyjä tai vetämään kunniakierrosta narun päässä. Tällöin tulee hoitajan auktoriteetin olla kohdillaan ja pistää ori ruotuun - silloin se ei ainakaan enää sen tarhasta haku- tai tuloreissun aikana pelleile. Toistaiseksi Eero ei ole kuitenkaan ole koskaan tullut päälle, joten vaikka sen loikkiminen voi vaikuttaa päättömältä ja arvaamattomalta, osaa se kuitenkin hieman katsoa, minne päin ruhoaan heittelee. Traileriin meno ja sieltä tulo on myös aina varsin vauhdikasta, mutta ori matkustaa kyllä mielellään ja osaa olla trailerissa aloillaan.

Ratsuna Eero on ennen kaikkea vauhdikas. Intoa piisaa, ja ori on hyvin sisäistänyt sen, että ratsastaja selässä liikutaan eteenpäin. Tämä poni ei kauaa odottele, että kuski kipuaa kyytiin ja yleensä siinä vaiheessa, kun ratsastaja saa hanurinsa penkkiin viiletetään jo puolessa välissä kenttää. Eero on siinä mielessä kiva ratsu, että se reagoi apuihin nopeasti, muttei hämmenny pienestä sähellyksestäkään. Se toteuttaa parhaan tulkintansa mukaan, jos ei täysin ymmärrä, mitä kuski haluaa. Ori on itsekin sellainen sählääjä, ettei ota itseensä ratsastajan sekoilusta vaan tyytyväisesti sekoilee mukana. Siinä mielessä se on siis hyvin miellyttämisenhaluinen, eikä suinkaan mikään itsepäinen jyrä. Jarruista saa ja pitääkin silti muistutella, sillä Eero on mestari kipittämään selkä notkolla vailla minkäänlaista rotia liikkumisessaan. Puolipidätteitä ei voi tällä kaverilla liikaa tehdä ja varsinkin esteillä jarrua on hyvä testailla säännöllisesti.

Sileällä Eerolla voi harjoitella kuka tahansa, mutta esteille, maastoon ja kilpailuihin selkään tarvitaan kylmähermoinen ja osaava kuski. Innostuessaan ori kerää herkästi kierroksia, ja silloin se on osattava pitää lapasessa, tai ukko voi ampaista kuin tykin suusta. Hypätessä varsinkin se kiihtyy helposti nollasta sataan ja ratsastajan on oltava tottunut käsittelemään tällaista dynamiittia. Eero on välillä jopa tyhmänrohkea hyppääjä, joten silmiä saa todellakin pitää auki selässä ja ratsastaa. Ori hyppää kyllä ihan mitä tahansa mistä vain, mutta koska siltä tuntuu puuttuvan itsesuojeluvaisto, saa kuski pysytellä reitin ja vauhdin suunnittelussa askeleen edellä. Jos kuski siinä onnistuu, on nopea ja puhdas rata taattu. Maastoesteilläkin poitsussa riittää puhtia eikä se tunnu väsyvän mistään. Vaikka takana olisi kuinka rankka treeniviikko ja kahden päivän kilpailut, löytyy siitä aina vauhtia ja pinnistystä loppukiriin.

Kilpailuissa Eeron heikoin lenkki on ehdottomasti kouluratsastus. Kotona se on huomattavasti helpompi ja rentoutuu nopeammin, sillä kotimaneesi on tuttu ja suhteellisen häiriötön ympäristö. Kilpailuissa taas uusia jänniä ärsykkeitä tuppaa joka tuutista, jolloin sen keskittymien joutuu koetukselle. Mikäli Eerosta ei saa kaikkea sen keräämää energiaa purettua ennen rataa, ei voi kuin toivoa muiden ratsukoiden epäonnistuvan niin pahasti, että ilman takajalkoja viipottava notkoselkäinen kuolaimelta karkaaja pääsisi säälistä pistesijoille.. Kouluradalla on tapahtunut myös se ainoa kerta, kun muuten paljon sietävä Eero on liiasta suusta nyppimisestä loikannut takajaloilleen loikkimaan. Jarrujen tulee todella olla testattuina ennen rataa, sillä jatkuva nyppiminen yhdistettynä kisapaikan hälinään voi olla joskus näinkin kiltille ponille liikaa.

    Suku

 isä Canllaith Breandran
    rnkm, 132 cm, wb
 ii. Canllaith Brynmor
    rnkm, 130 cm, wb, evm
 iii. Rubhcor Berastian
    km, 133 cm, wb, evm
 iie. Lilje's Charm Dela
    rtn, 129 cm, wb, evm
 ie. Canllaith Glendower
    km, 132 cm, wb, evm
 iei. Gwawr Sir Emrys
    m, 135 cm, wb, evm
 iee. Canllaith Gelinda
    km, 130 cm, wb, evm
 emä She Sells Seashells GER
     prt, 142 cm, WPB 87,5%
 ei. Seattle GER
      prt, 144 cm, WPB 75%, evm
 eii. Seamus GBR
    prt, 148 cm, WPB 50%
    (xx x wb), evm
 eie. Traeth Coch
    prt, 136 cm, wb, evm
 ee. Niwlog Tân Blodau
    prt, 136 cm, wb, evm
 eei. Niwlog Tân
    km, 136 cm, wb, evm
 eee. Niwlog Blodau
    prt, 134 cm, wb, evm

    Jälkeläiset

Eero on tarjolla welshponijalostukseen!

05.10.2012 o. Eyarr Dawn (e. Gwalch Wyn Llessar), omistaja: Paraatiponit
26.06.2013 t. Círeth Dawn (e. Gwalch Cinderella), omistaja: farga, Skyfallen Ponies
12.07.2013 o. Hartwig's Frodo (e. Falcequetta krum), omistaja: Hartwig Ponies
02.09.2013 t. Hudson Raspberry (e. Fame's Blueberry), omistaja: Sen
16.01.2015 t. Gwalch Eärwen (e. Gwalch Fairytale), omistaja: Mariella
20.05.2015 o. Lowlands Erynion (e. Lowlands Heart Of Gold), omistaja: indy

    Valmennukset ja päiväkirjan poikanen

02.08.2014, päiväkirjamerkintä
Kävin jälleen Eeron kanssa maastolenkillä tänään. Tarkoitus oli vähän kiipeillä mäkiä ja jumpata selkää, mutta ori oli sitä mieltä, että mäethän laukataan ylös! Siinä saatiin vähän aikaa keskustella asiasta, kun ori halusi yllättäen lähteä ja loikkasi yllättäen yhden laukka-askeleen, nappasin sitä kiinni ja sehän alkoi valmiiksi jo loivassa ylämäessä ollessaan tarjota takajaloille loikkimista, kun etupää oli muutenkin takapäätä ylempänä. Voi kun kiva! Tästä kun lennettäisiin vielä selällemme ja kierittäisiin mäki alas! Siinä sitten aluksi pyörittiin mäen juurella ja kun ori tuntui vihdoin rauhoittuneen, pääsimme kapuamaan mäkeä käynnissä. Ja muutaman kerran mäen ylös ähellettyään alkoi Eerostakin kaikota ylimääräiset menohalut. Kuumana kesäpäivänä ei paljoa mäkitreenin ohessa loikitakaan. Palkinnoksi hyvästä työskentelystä palasimme kotiin pellon kautta, ja ori sai päästellä ihan kunnolla, venyttää askeleitaan ja selkäänsä. Kyllä se kiitolaukkaa jaksaa aina vetää, vaikka mäki vähän painaisikin jaloissa!

01.07.2014, päiväkirjamerkintä
Tänään kävimme Eeron kanssa pitkästä aikaa hyppäämässä maastoesteitä! Tai maastoesteitä ja maastoesteitä, jos meidän lähimetsässä olevia polvenkorkuisia tukkiräpellyksiä voi maastoesteiksi kutsua.. Mutta silti! Onhan se nyt parempi kuin ei mitään ja tällainen superpallo kyllä pomppaa 20 sentin ristikonkin kuin kyseessä olisi puolentoista metrin okseri. Tallilta lähdimme liikkeelle rennosti kävellen ja tiellä matkalla ”radan” otin vähän ravia ja verryttelin Eeroa avoilla ja suluilla tehden siksakkia tien puolelta toiselle. Ori oli menevällä päällä, mutta koska kyseessä oli aluksi ihan rutiini maastoreitti, ei se hypännyt housuistaan kuitenkaan. Kun sitten ohjasin oriin tieltä pois polulle, josta radalle pääsi, heräsi se ja yllättäen menohalut kasvoivat. Kummasti ravi alkoi tikittää ja poni pörhistyi silmissä. Se pysyi kuitenkin handussa, vaikka innostuksissaan vaihteli laukkaa omaan tahtiin radalla esteiden välissä ilman mitään syytä. Pöllö poni! Minimaalisia esteitä se hyppi valtavalla ilmavaralla ja selvästi esiintyi, aivan kuin joku olisi muka ollut katsomassa. No ehkä joku orava puussa.. Siinä aikamme hypättyä oli aika lähteä takaisin talliin ja sinne Eero jolkottelikin rennon tyytyväisenä, kun oli saanut näin mukavalla tavalla energiaa purettua!

02.09.2013, päiväkirjamerkintä
Mistä Eeron kohdalla olen tyytyväinen, niin siitä, että se on onnistunut tunkeutumaan myös tamman omistajien sydämiin. Mä olen itse niin surkea mainostelemaan omia orejani, pitämään niistä suurta ääntä jossain ponikasvattajien foorumeilla, kun mulla on aina tsiljoona rautaa tulessa ja muita poneja hoidettavana. En mä mitenkään jaksa enkä ehdi! Kilpailuissa tulee lähinnä oreja näytettyä, ja Eero on aina mahdollisuuden saadessaan onnistunut hurmaamaan jonkun. Sen ulkonäkö kiinnittää huomiota, ja vaikka se hyörii ja pyörii, on se kyllä selvästi ennemmin hyväntuulinen kuin mikään ilkeä ihmissyöjä. Siksi se kai on tammoille kelvannut! Eero on saanut mukavasti jälkikasvua ja tänään sille syntyi uusi ratsuponivarsa Senin luona. Myös oriin ensimmäinen varsa Eyarr on saavuttanut mukavasti menestystä lajissa kuin lajissa. Hyvä periyttäjä tämä on!

04.04.2013, päiväkirjamerkintä
Eero on tehnyt varsin pitkän ja menestyksekkään kilpailu-uran, jossa aletaan pikkuhiljaa viimeistä viedä. Se saa vielä startata suunnitellut startit, mutta uusiin en aio sitä enää ilmoittaa. Tämän vuoden puolella ori on saanut startata enemmän rataesteillä, sillä maastoesteiden harjoittelemisen järjestäminen on ollut hankalaa kotopuolessa, sillä ei meillä ole mitään täyspitkää maastoesterataa rakennettuna, kun meillä ei yksikään poni ole siinä aiemmin kilpaillut. Rataesteitä taas on ollut helppo ja kiva harjoitella, ja siinä myös tunnen, että minulla on silmää valmentaa omaa ponia. Maastoesteillä taas olen enemmän turisti. Eerolle kenttäkilpailuiden vähenemisellä ei näytä olleen mitään merkitystä. Kunhan hypätään, se tuntuu olevan tärkeintä! Oli kyseessä sitten rata tai maasto, Eero kyllä viipottaa menemään ja loikkaa vaikka kerrostalon yli. Ilmankos sen kilpaura onkin sujunut niin mallikkaasti! Ja meno jatkuu taatusti yhtä laadukkaana loppuun asti.

14.12.2012, päiväkirjamerkintä
Eero on siitä mukava, että vaikka se innostuukin herkästi uusista asioista ja tuntuu helposti vieraissa paikassa viritetyltä viulunkieleltä, kun se koettaa seurata kaikkia uusia ja ihmeellisiä asioita ympärillään, ei se kuitenkaan stressaannu helposti, vaan on oma letkeä itsensä. Tänään sen sai taas huomata, kun ori yhden yön vieraassa tallissa vietettyään oli kuin uudesti syntynyt. Eilen se oli ruokahaluton, sitä sai vetää perässä ja se oli selvästi maailman väsynein poni, mutta nyt se taas puhisi aamuvarhain innoissaan karsinassaan ja oli selvästi valmiina päivän kilpailuihin! Tänään oli vuorossa kouluratsastus ja starttasimme päivän ensimmäisessä luokassa, mikä sopi oriin innostuksen ajankohtaan paremmin kuin hyvin. Mikäli startti olisi ollut myöhemmin päivällä, olisi ori saattanut kerätä liikaa kierroksia, mikä kostautuu helposti kouluradalla. Verryttelyssä ori tuntui hyvältä ja sama draivi jatkui myös radalla. Kouluosuuden jälkeen olimme oman luokkamme ykkösinä rankingissa! Jos tämä tahti jatkuu myös huomenna ja ylihuomenna, olemme lyömättömästi ykkösiä.

13.12.2012, päiväkirjamerkintä
Kenttäkilpailu-uramme ei ainakaan vielä ole päättynyt kamalaan katastrofiin! Toistaiseksi laji on tuntunut helposti omaksuttavalta ja sen parissa olemme päässeet kiertelemään aivan uusiin maailmankolkkiin! Tänäänkin alkoivat monipäiväiset kenttäkarkelot Bellamyssa, Unkarissa. Onneksi tajusimme lähteä matkaan ajoissa, sillä matka oli hyvin pitkä ja uuvuttava, ja ensimmäistä kertaa näin Eeronkin siinä tilassa, että se olisi hetkenä minä hyvänsä voinut romahtaa maahan sikeään uneen. Tästä poitsusta ei nimittäin helposti tiristetä mehuja pois, mutta nyt se oli kyllä niin loppu kaikesta uudesta, laivasta ja lentokoneesta, että taisi pienen ponin ymmärrys ylittyä. Alussa se pyöri ja hyöri väkkäränä, mutta loppumatkasta väsy vei selvästi voiton. Taisi ori itse stressata vaan hirmuisesti. Voi poloista! Onneksi se saa nyt päivän levätä ennen omaa starttiamme.

22.11.2012, päiväkirjamerkintä
Eeron kilpailukausi on pyörähtänyt käyntiin varsin mukavissa merkeissä ja se on kerennyt napsimaan jo joitain sijoituksiakin. Sillä kasvattajan toive olisi, että ori pääsisi mammansa jalanjäljissä kokeilemaan myös kenttäkisoja, on allekirjoittanut joutunut taas suuren tuntemattoman äärelle ja joutunut pänttäämään kilpailusääntöjä uudesta lajista sekä suunnittelemaan treenejä niin, että poni pärjäisi tutun ja turvallisen sileän ja rataesteiden lisäksi myös maastoesteillä. Ja treenien suunnittelu se vasta hauskaa onkin, kun ei oikeastaan ole mitään käsitystä lajista. Paitsi, että se on vaarallista.. Toistaiseksi en ole kuitenkaan vuorannut meitä kilpailuissakaan kokovartalopanssariin, mutta sen verran varman päälle halusin pelata, että ennen ensimmäisiä kisoja napsaistiin Eerolta häntä lyhyeksi. Olen kuullut vähän liikaa kauhutarinoita siitä, kun häntä takertuu kiinni johonkin maasto-osuudella. En kyllä tiedä, miten yleistä se on ponien luokissa, mutta better safe than sorry! Ehkä mustakin lopulta kuoriutuu kenttähirmu, ken tietää. Eero ainakin on jo.

02.10.2012, päiväkirjamerkintä
Eero on kasvanut viime aikoina hurjasti ja tänään vietettiinkin sen kolmevuotissynttäreitä. Sen kunniaksi tämä loputtomalla energialla siunattu poikanen pääsi hyppäämään esteitä! Toki vielä ilman ratsastajaa, eli irtohypytettäväksi maneesiin. Ja voi kun oli pieni poni innoissaan. Tämä kaveri selvästi nauttii hyppäämisestä, ja sitä onkin aika ahkerasti hyppyytetty verrattuna muihin nuorikoihimme. Eero vain ei tunnu pääsevän purkamaan energiaansa riittävästi pelkässä pihatossa ja normaalissa arkikäsittelyssä ja -koulutuksessa, joten hypelkööt sitten sielunsa kyllyydestä. Ainakin se pääsee toteuttamaan itseään hyvin. On ollut myös kiva seurata sen kehittymistä, nyt, kun hypyttäminen on ollut säännöllistä. Se ei arkaile kyllä mitään ja välillä on jopa hieman tyhmä hyppyjensä kanssa. Vaan kyllä omistaja huolehtii, ettei vaaratilanteita synny! Täytyy varmaan kohta vuorata joko poni tai puomit pumpuliin.

01.09.2012, päiväkirjamerkintä
Lumivuon Ëarioniksi nimetty poni haettiin tänään kotiin. Ja on tässä meillä todella suloinen poni! Toki se on vielä vähän keskenkasvuinen, etu- ja takapää ovat aivan eri paria ja viipottaessaan se muistuttaa hieman hiekassa vaivaantuneesti kömpivää kamelia, mutta se on niin kaunis! Väritys on aivan ihana vaaleanpunarautias, kuten emällä, ja nyt on pojalla sen verran ikää, että kimoutuminen olisi jo alkanut näkyä, jos sellaista olisi tulossa. Poitsukalla on myös oikein hauska päämerkki, jolla tiedän sen ainakin hurmaavan oikean käteni, talliapulaisen Keken. Mitä kummallisempia läskiä päässä, sitä varmemmin Keken suosiossa! Ëarion jännitti aluksi hieman traileriin menoa, mutta lopulta porkkanoiden ja maanittelun avulla se kipusi rohkeasti sisään eikä saanut pakokauhukohtausta, kun puomi pistettiin takaa kiinni ja ovet säppiin. Matkan sen otti rauhallisesti, vaikka kamerasta näki, että silmät sillä kyllä pyörivät hedelmäpeliä päässä. No, kunhan fyysisiltä ja suurimmilta henkisiltä traumoilta vältyttäisiin.. Kotitallillakin se oli vielä hieman ihmeissään, mutta ei pieni poni voi heti kaikkea sisäistää! Kyllä se tästä vielä kotiutuu.

08.08.2012, päiväkirjamerkintä
Vihdoin ja viimein olen saanut hommattua meille talliin ensimmäisen lumivuolaisen! Pienen, sievän oripojan! Kauan siinä kesti, mutta toisaalta, kyllä tätä yksilöä sieti odottaakin. Olen aina pitänyt Lumivuosta ja olisin halunnut varsan heti, kun kuulin tallin palanneen toimintaan. Harmikseni sopivia varsoja ei oikein ollut, sillä meillehän kelpaavat vain jalosukuiset welsh-yksilöt, eivätkä mitkä tahansa ratsuponimoukat. Vihdoin ja viimein löytyi kuitenkin meille sopiva varsa, ja millaisesta suvusta! Emän She Sells Seashellsin näin ensimmäisen kerran kilpailuissa ja tykästyin vaaleanpunarautiaaseen läsipäähän heti. Eipä tuo ole luonnoltaankaan hassumpi! Kun varsan isäksi vielä paljastui Assin lupaava estetykki, puhdas B-ori Canllaith Breandran, en jäänyt aikailemaan ostotarjouksen kanssa vaan varmuuden vuoksi tarjosin vähän ekstraakin. Mutta hei, suuriprossainen vaalea ori, josta luultavasti tulee isona kaunis kuin karamelli! Kyllä tästä kelpaa maksaa.

    Kilpailut

Eerolla kilpaillaan pääpainoisesti este- ja kenttäratsastuskilpailuissa. Huomaathan, että kalenteriin merkitään vain sijoitukset ja voitot?

Sijoituksia: 64 kpl (49 este, 15 kenttä)

01.12.12, ERJ, 90 cm : 05/40
03.12.12, ERJ, 90 cm : 05/40
06.11.12, ERJ, 100 cm : 03/40
04.11.12, ERJ, 90 cm : 04/50
02.12.12, ERJ, 90 cm : 04/19
20.11.12, ERJ, 100 cm : 03/50
18.12.12, ERJ, 100 cm : 01/50
02.01.13, ERJ, 100 cm : 03/50
05.01.13, ERJ, 100 cm : 06/50
04.01.13, ERJ, 100 cm : 02/50
04.01.13, ERJ, 100 cm : 06/50
05.01.13, ERJ, 100 cm : 07/50
12.01.13, ERJ, 100 cm : 04/40
13.01.13, ERJ, 100 cm : 04/40
13.01.13, ERJ, 100 cm : 03/40
06.02.13, ERJ, 100 cm : 02/30

25.11.12, KERJ, helppo luokka : 05/30
29.11.12, KERJ, helppo luokka : 05/30
22.11.12, KERJ, helppo luokka : 01/40
06.12.12, KERJ, helppo luokka : 02/30
07.12.12, KERJ, helppo luokka : 04/30
15.12.12, KERJ, helppo luokka : 05/30
12.12.12, KERJ, helppo luokka : 07/50
13.12.12, KERJ, helppo luokka : 06/50
14.12.12, KERJ, helppo luokka : 06/40
30.12.12, KERJ, helppo luokka : 02/34
04.01.13, KERJ, helppo luokka : 01/29
05.03.13, KERJ, helppo luokka : 04/30
13.03.13, KERJ, helppo luokka : 05/50
15.03.13, KERJ, helppo luokka : 01/50
04.04.13, KERJ, helppo luokka : 04/30
07.02.13, ERJ, 100 cm : 04/30
31.01.13, ERJ, 100 cm : 02/40
18.02.13, ERJ, 100 cm : 03/50
20.02.13, ERJ, 100 cm : 05/50
10.02.13, ERJ, 100 cm : 02/30
25.02.13, ERJ, 90 cm : 03/40
27.02.13, ERJ, 100 cm : 03/40
23.02.13, ERJ, 100 cm : 02/40
25.02.13, ERJ, 100 cm : 02/40
01.03.13, ERJ, 100 cm : 01/40
02.03.13, ERJ, 100 cm : 02/40
03.03.13, ERJ, 100 cm : 02/40
02.03.13, ERJ, 100 cm : 06/40
25.02.13, ERJ, 100 cm : 03/50
26.02.13, ERJ, 100 cm : 07/50
02.03.13, ERJ, 100 cm : 03/50
06.03.13, ERJ, 100 cm : 03/50
03.03.13, ERJ, 100 cm : 05/40
22.03.13, ERJ, 100 cm : 01/40
24.03.13, ERJ, 100 cm : 01/40
30.03.13, ERJ, 100 cm : 03/40
12.03.13, ERJ, 90 cm : 05/40
14.03.13, ERJ, 90 cm : 06/40
16.03.13, ERJ, 90 cm : 01/40
10.04.13, ERJ, 100 cm : 01/30
11.04.13, ERJ, 100 cm : 05/30
10.03.13, ERJ, 90 cm : 03/50
14.03.13, ERJ, 100 cm : 03/50
17.03.13, ERJ, 90 cm : 01/50
18.03.13, ERJ, 100 cm : 02/50
10.04.13, ERJ, 100 cm : 05/30
07.04.13, ERJ, 100 cm : 01/30
08.04.13, ERJ, 100 cm : 04/30

 

Lumivuon Ëarion on virtuaalihevonen.
Kaiken materiaalin © dani 2015, ellei toisin ole mainittu. Kopiointi kielletty!