otsikko
Etusivu      Talli ja tilat      Oriit      Tammat      Toiminta      Muuta

 

    Eryl Ceridwen VH11-022-0053

Kuollut 19.09.2013

           

  Virallinen nimi   Eryl Ceridwen   Säkäkorkeus   130 cm
  Lempinimi   Ceridwen   Syntynyt   27.12.2009, VHKR
  Rotu   Welshponi (sektio B)   Sukupuoli   Tamma
  Väri   Rautias   Kasvattaja   Brenn Ponies
  Omistaja   dani VRL-03561   Painotus   Yleispainotus

Koulutustaso: heA, 90 cm
Käyttö: Kisaponi

Saavutukset: VWY-II, 6,5 + 8 + 6 + 20 + 5 = 45,5p. 30.05.2013

    Taustaa

Ceridwenkin on allekirjoittaneen itse itselleen hommaama joululahja - tällä kertaa luottotalli Brenn Poniesista. Kuten useat muutkin joululahjat, myös tämä tyttö hoidettiin tilaamalla kotiin aivan uskomattomasta emästä, johon rakastuin kertalaakista sen ensi kerran nähdessäni - oli selvää, että tuosta hommaisin vielä joskus varsan talliini, vaikken silloin vielä B-sektion poneista sen kummemmin perustanutkaan. Isäksi valikoitui nätisti liikkuva Aron, vaikka samasta yhdistelmästä oli jo muutamia varsoja ennestään Ceridwenille täyssisaruksiksi - no, eipä se nyt maailmaa kaada, tämä tyttö on kuitenkin niin uniikki kaikkien virtuaalihevosten keskellä.

Pieni arkajalka aloittelee muiden ponieni muassa kilpauransa nyt keväällä, toivottavasti menestyksekkäästi pienistä vastoinkäymisistä huolimatta. Myöhemmin otus tulee olemaan korvaamaton lisä siinä minun toivottavasti hyvin alkavassa B-poniprojektissani, näillä lyhytsukuisilla on niin mukava aloitella ;)

    Luonnekuvaus

Ceridwen on pieni, lihava poni valkeilla sattumakarvoilla räiskittynä - mikään ei kuvaa sen luonnetta niin hyvin kuin allekirjoittaneelle silloin vielä piskuisesta varsasta tulleet ensimmäiset mielikuvat höpsöstä ja ihmisystävällisestä, mutta aavistuksen pelokkaasta tammasta. Myöhemmin ponilapsesta kasvoikin täysin omistajansa mielikuvia mukaillen intopinkeäksi poniksi, joka tosin pelkäsi pitkään omaa varjoaan, eikä tunnu vieläkään millään käsittämään turvallisiksi joitakin aivan arkisia asioita, jotka siksi pelottavat Ceridwen-paran yhä uudelleen ja uudelleen täysin suunniltaan. Älyä ei ole ponipoloinen emältään kauhakaupalla perinyt, mutta onpahan neiti värikäs persoona - ja meillähän näitä hulluja riittää.

Ponilaumassa Ceridwen kuuluu järkähtämättömämpien lajitovereidensa ovenkynnyksinä toimivaan kastiin - se on hieman sääli muutoin niin hyväuskoista ja rehtiä tammaa kohtaan, että se on arvojärjestyksessä niin alhaalla. Muiden ponien nokkava pompottaminen on saanut tammapoloisen luonnostaan hieman tavallista epäluuloisemmaksi ja sulkeutuneemmaksi, eikä se uskalla heittäytyä täysillä uusiin suhteisiin, puhuttiin sitten sen ja toisen hevosen tai ihmisen välisistä jutuista. Pitkäaikainen hoitaja saa kuitenkin houkuteltua Ceridwenistä sen rakastettavan ja iloisen puolen esiin, ja tämä vahvistaa myös pullukan tamman itsetuntoa - mikään ei ole parempaa, kuin yhteinen onnistuminen!

Hoitaessa tamma pyörittelee uuden tuttavuuden kanssa vähän silmiään ja pälyilee mieluusti hieman sivullisen roolissa karsinansa varjoista hoitajansa toimia. Ceridwen pysyy aina hieman varpaillaan uusien tuttavuuksien seurassa, sillä se ei halua joutua mahdollisesti yhtäkkiä vampyyriksi muuttuvan ihmispirulaisen kynsiin - varovaisesti tamma nuuskii hoitajaansa, kun tämä kääntyy noukkimaan uutta harjaa laatikosta.
Kenellekään tulee tuskin yllätyksenä, että tamma on aavistuksen herkkä - sitä ei sovi kuoria kuorimaveitsellä tai raaputtaa haravalla, ei, ei! Varsinkin korvien, kainaloiden ja mahan alusen kanssa saa hoitaja olla tarkkana, vaikkei Ceridwen nyt tuskasta huutaisikaan - huomaamattomuuteensa tottunut poni ilmaisee tukalan olonsa pienellä hännänhuiskautuksella.

Kaviot Ceridwen nostaa kiltisti, joskin se tuppaa vetämään etujalkansa aivan kainaloihin asti ja takajalatkin se nostaa aivan mielettömän korkealla ja suppuun takapuolensa alle. Hoitajan homma ei kavioita putsatessa ole aina helppo, mutta pahemminkin voisi olla. Kengittäjän luokse tamma suostuu ainoastaan heinäkasan ja oman tutun hoitajan turvin, Kenkä-Erkki on pelottavimpia ihmisiä, joita tämä poniparka tietää ja se mielellään hyppäisi kesken naulojen lyönnin tallin katon läpi avaruuteen, mikäli vain pystyisi. Eläinlääkärin luona Ceridwen ei ole yhtään sen rauhallisempi, se seuraa hoitajaansa kiltisti kyllä aina lekurin kätten ulottuville asti, mutta siinä tulee sitten hyvänkäytöksen seinä vastaan. Lääkekuurejaan tamma ei ole tainnut koskaan syödä kunnolla loppuun, ja se luulee jokaisen piikin pudottavan sen kuoppaan - vaikka eihän moiseen ole aihetta vielä vuosiin!

Pesuboksissa on sielläkin Ceridwenin mielestä melko karmivaa, ahdasta, märkää ja jokseenkin tunkkaista. Se kävelee liioitellun korkein askelin silmät lautasina pyörien, ja tekee yleensä tavanomaisen stopin kumilattian reunalle. Takapuolesta työntäminen saa sen nostamaan päänsä kauhusta kankeana ylös, mutta ei se vetämälläkään tule. Tamma on helpompi suihkutella puhtaaksi pihamaalla auringon lämmittäessä mukavasti.
Varustaessa Ceridwen seisoo yleensä rauhallisesti tutussa ja turvallisessa karsinassaan, mutta remmien veto liian kireälle äkkinäisesti saa sen liikuskelemaan rauhattomasti. Myös satulaa se koettaa yleensä jonkin verran väistellä, liian monta kertaa on joku paha pirulainen vain mäiskännyt sen sopimattomasti noin suurin piirtein paikoilleen.

Selästä käsin Ceridwen on paljon varmempi olemukseltaan kuin maasta käsin - sen kouluttamiseen on käytetty paljon aikaa ja vaivannäköä, ja tamma tuo sen edukseen julki toimimalla osaavan ratsastajan alla todella hyvin. Pelokkuus vaivaa sitä silti jonkin verran, ja esimerkiksi muovituolit se kiertää sieraimet mustan aukon kokoisina kaukaa niskavillat pystyssä - ei sitä patistaminen auta, on helpompi siirtää mokoma muovituoli kuin kantaa parisataakiloinen poni sylissään ohi.

Tamma on useimmiten alkutunnista asti reipas ja notkea, mutta se tuppaa usein kulkemaan optimaalista itseään raamittomampana ja tietyllä tavalla hiihtäen - vauhti on kova, mutta liikettä ei ole yhtään. Ratsastaja saa usein työskennellä jonkin aikaa oikeasti ahkerasti ja ajatuksen kanssa, ennen kuin Ceridwen myöntyy ja käynnistyy moottoristaan paljastaen oikeat, laadukkaat liikkeensä. Tamma on myös pirun herkkä, joten kuskilta vaaditaan suunnitelmallisuutta, kun pitää tarkkailla tamman puolesta ympäristöäkin koko ajan - tämä neiti opettaa nopeaa ongelmaratkaisua.
Kouluponina Ceridwen on varsin hyvä ja osaava, ja se hallitsee hyvin toimiessaan sataprosenttisesti kerran oppimansa asiat. Sillä on hyvä muisti, ja se valitettavasti muistaa myös huonot asiat - mikäli jokin menee kerran mönkään, ei sitä vähään aikaan saadakaan helposti korjattua.

Esteitä Ceridwen hyppää silti mieluummin, vaikkei mikään maailman varmin esteiden yli loikkaaja olekaan. Sillä on aivan uskomaton kyky ponnistaa, mutta se ei ole koskaan oppinut arvioimaan etäisyyksiä kunnolla - siksi tamman meno esteradalla tuokin mieleen villisti syöksähtelevän kumipallon oppikirjamaisen täydellisyyden sijaan. Ceridwen nostaa myös jalkojaan oikein nätisti aina hypätessään selkäänsä käyttäen, mutta se yleensä tuijottelee joko estettä tai omia jalkojaan hypyn aikana - ratsastaja saa pysyä kahta kertaa valppaampana, mikäli ei tahdo mennä nurin tämän otuksen kanssa. Esteiden välissä tamma on yleensä kiltisti kuulolla ja menee pyydettäessä hyvinkin kovaa, mutta vikkelänä saa olla, jos tamma yhtäkkiä tuntuukin kyttäävän estettä pelko mielessään - kun Ceridwen kieltää, se kieltää rodeohevosen lailla tyylikkäästi slaidaamalla ratsastajan lentäessä kauas satulasta.

    Suku

 isä Aron BBS
    wb
 ii. Carwed Chilo
    wb, evm
 iii. Hever Occassion
    wb, evm
 iie. Florence
    wb, evm
 ie. Tanlan Pettra
    wb, evm
 iei. Weston Caradus
    wb, evm
 iee. Solway Isabella
    wb, evm
 emä Ebonywith Kiara
     wb
 ei. Wahler
      wb, evm
 eii. Dyrfword Jonathan
    wb, evm
 eie. Snowhof's Belinda
    wb, evm
 ee. Ebonywith Sirah
    wb, evm
 eei. Eldon
    wb, evm
 eee. Josephine of Lowyerth
    wb, evm

Voi sinä pullukka, edes emälläsi ei ole tuollaista mahaa! Ceridwenillä on erittäin nätti emä, eikä sen isäkään kehnompi ole - yhdistelmä taitaa kuitenkin olla melko yleinen welshponien keskuudessa, joten allekirjoittanut saa pitää silmät tarkkana tamman myöhemmän jalostuskäytön kanssa.

    Jälkeläiset

Ceridwen on tarjolla welshponijalostukseen!

03.03.2012 o. Caoimhin Dawn (i. Anfarwol Chorwynt), omistaja: Meow
30.08.2012 t. Carina Dawn (i. Gwalch Lloyd), omistaja: Sen

    Valmennukset ja päiväkirjan poikanen

30.08.2012, päiväkirjamerkintä
Ceridwen varsoi tänään toisen varsansa, tällä kertaa ihanan pikkuprinsessan! Tammavarsa on kuin ilmetty kopio vanhemmistaan, eli rautiaiden sabinokuvioisten B-ponien linja saa edelleen jatkua. Isäksi Ceridwenin toiselle varsalle valikoitui Julin kasvattama ja omistama Lloyd, hienosti näyttelykehissä pärjännyt pikkutarkka kehäkettu. Emä ja varsa ovat kummatkin terveitä ja pikkuneidille on jo ostajakin - se pääsee Senin luo Pencalowiin, kunhan se tuosta hieman varttuu!

03.03.2012, päiväkirjamerkintä
Iik, Ceridwen varsoi tänään esikoisensa! Varsan isäksi oli valikoitunut oma voikkopohjainen kimo-oriini Chorwynt, jonka väritystä pieni, pirteä orivarsa ei kuitenkaan perinyt - ei, se on emänsä tapaan suurimerkkinen rautias, toki voihan se vielä kimoutua. Varsominen sujui ensikertalaiselta hyvin, mutta täytyy sanoa, että Ceridweniä ei ole kyllä liiemmin äidinvaistoilla pilattu. Se tuntuu olevan kovin ymmällään ja tietämättömänä, mutta pitää ainakin pikkuisestaan hyvin huolta. Kyllä sillä on aikaa oppia! Sen pikkumiehelle on jo nimi varattuna, Caoimhin, ja kasvettuaan se muuttaa Meown luo Mewian Welshiin.

28.07.2011, kouluvalmennus
Tämä päivä ei todellakaan ollut paras koulutuuppaukselle - oli aivan tuskastuttavan kuuma, ja se näkyi myös Ceridwenissä. Valmennusta ei voinut siirtää maneesiinkaan, sillä sitä maalattiin juuri uusiksi. Olin suunnitellut alun perin kunnon tehotuntia, mutta suunnitelmia oli pakko muuttaa ja päädyimme ottamaan hieman rennommin - ei armotonta vääntöä, vaan rentoa askellajeihin keskittymistä sekä pohkeenväistöjä, avoja ja sulkuja käynnissä. Keskittymistä vaativat jutut hoidettiin heti alkutunnista pois alta, ja Ceridwenkin jaksoi hienosti vääntää takaosakäännöstä. Ensimmäiset yritykset eivät onnistuneet, mutta valmentajan avulla pystyimme hiomaan suorituksia entistä paremmiksi. Keskivaiheilla aloitimme rennon laukkatyöskentelyn ympyrällä, jossa haettiin nimenomaan laatua ja raamia laukkaan. Kun tamma alkoi pukkaa hikeä, siirryttiin kuskilta tarkkuutta vaativiin istuntaharjoitteisiin. Ceridwen jaksoi koko tunnin hyvin, mutta oli selkeästi helpottunut päästessään varjoisaan talliin vesisangon äärelle!

16.06.2011, kouluvalmennus
Tämänpäiväisessä kouluvalmennuksessa keskityttiin ihan peruskauraan, peruutuksiin ja tarkkoihin siirtymisiin - Ceridwenillä varsinkin on tapana välillä hieman hätiköidä, kun pitäisi lähteä pysähdyksestä tai peruutuksesta suoraan raviin, ja ne hätäiset käyntiaskeleet piti tällä kertaa karsia lopullisesti pois. Tarkkuutta se vaati, eikä valmentaja päästänyt meitä helpolla - sukset meinasivat kertaalleen mennä pahemman kerran ristiin, kun tamma protestiksi heittäytyi melko laiskaksi takaa, mikä merkitsi heti terävän siirtymisen loppua. Valtataistelu päättyi kuitenkin meikäläisen voitoksi, ja työvoittona lopputunnin suoritukset olivat kuin suoraan oppikirjasta! Varsinkin peruutuksissa tutuksi tullut häsläys katosi ja Ceridwen tuntui olevan paljon tukevammin avuilla kuin alkutunnista. Hienoa!

13.02.2011, estevalmennus
Näin keskitalven kunniaksi piti taas päästä vähän hyppelemään ponien kanssa. Ceridwen oli selvästi innoissaan päästessään pitkästä aikaa kunnolla treenaamaan ja se näkyi sen vauhdikkuudessa. Tamma oli pieni elävä tykinkuula, joka alkutunnista tuntui räjähtävän ennen estettä ja lentävän vain sirpaleina esteen yli, samalla kun joku osa sinkoutui aivan jonnekin muualle. Paketti tuntui olevan kaikkea muuta kuin kasassa, joten lämmittelyhyppyjen jälkeen keskityimme ensin ihan perusjumppailuun puomeilla ja kavaleteilla ennen haastavammalle radalle siirtymistä. Kun Ceridwen hieman tasoittui, muuttuivat sen hypyt tasapainoisemmiksi ja järkevimmiksi - tamma ei ponnistanut enää mistä sattuu kaikella voimallaan, vaan malttoi odottaa meikäläisen ohjeita ja oli muutenkin hyvin kuulolla, vaikkakin vauhdikkaalla tempolla. Lopputunti sujui hyvin erilaisten tehtävien parissa ja päivän pomppukiintiö tuli todellakin täyteen!

12.12.2010, estevalmennus
Ceridwen ei tänään ollut lainkaan hyppytuulella - se muistutti enemmän sukellusvenettä, kuin asiansa osaavaa esteponia, mikä huomattavasti vaikeutti tunnin kulkua. Se oli suorituksissaan hyvin epätasainen, ponnisti räjähtävästi, mutta jäi matalaksi ja tuntui tuijottelevan omien polviensa välistä puomia vielä laskeutuessa esteeltä. Asiaa korjailtiin ponnistuspuomeilla sekä ennen että jälkeen esteen, mikä ryhditti menoa jonkin verran - oppikirjasuoritukset jäivät kuitenkin kauaksi tämän päivän sukellustreeneistä. Allekirjoittanut myös kieltämättä turhautui hieman selässä, joten loppuverryttely suoritettiin hermoja viilentävästi ulkona keskipäivän aurinkoisessa pakkasessa. Ei tarvinnut ponille sen jälkeen enää kiukutella!

Estevalmennus marraskuussa 2010, valmentajana Lilla
"Ratsukolta haettiin tänään kuntoa: iso esterata ja pieni poni. Maneesissa oli runsaasti tilaa laukata esteiden välillä. Kuitenkin rata sisälsi muutamia teknisesti vaikeita lähestymisiä ja vaati ratsukolta 100% keskittymisen.
Ennen radan hyppäämistä hypättiin muutamaa yksittäistä estettä ja haettiin tuntumaa. dani olisi saanut hieman enemmän ratsastaa esteille, välillä meno jäi matkustamiseksi. Onneksi esteet olivat tässä vaiheessa melko matalia ja tamma tajusi mennä yli.

Radalla menitte pää viidentenä jalkana esteeltä toiselle. Mielenkiintoista. Kontrollin löytyessä ja keskittymisen maksimoitua alkoi tammastakin jotain lahjoja löytyä ja hypyt paranivat huomattavasti. Vauhtia oli sopivasti ja herätessään tammasta löytyi ihan kiva laukka!
Ceridwen tarvitsee vielä paljon apua hypyssä ja pienellä hiomisella siitä tulee varmasti aivan kelpo esteponi. Nyt selvästi kokeneella ratsastajalla se toimii vaihtelevasti hyvän ja välttävän välimaastossa, mutta sillä on ihan varmasti mahdollisuus päästä kiitettävään! Keskittykää kotona paljon puomeihin ja kavaletteihin sekä (jumppa)sarjoihin, jolloin tammaan on helpompi saada kontrollia."

28.05.2010, päiväkirjamerkintä
Osallistuin tänään Ceridwenin, luotettavimman ralliponini kanssa aivan testaus- ja hauskanpitomielessä eräisiin gymkhanakilpailuihin ja herranjumala, sieltähän tuli voitto kotiin! En ole ennen koko lajia kokeillut, saati sitten Ceridwen, mutta ilmeisesti tämä lihapullaa muistuttava nelijalkainen onkin sitten ketterämpi, kuin mitä se antaa esimerkiksi esteradalla olettaa - toki se kääntyy melko tiukkaankin mutkaan, mutta että se pystyisi kokonaisen radan pujotteleman tötsiä nopeammin kuin kukaan muu.. Huh! Itsellä oli kova työ pysyä kyydissä ja ohjata, joten kunnia hommasta kuuluu Ceridwenille - ehkä sillä on salaisia karjahevosen ominaisuuksia..? Mitäköhän Jenkkilän rehua Rops on näille varsoina syöttänyt.

13.05.2010, kouluvalmennus
Tämänpäiväisessä kouluvalmennuksessa nuoren Ceridwenin innokkuus pääsi todellakin oikeuksiinsa! Tamma oli jo alkutunnista aivan täpinöissään valmentajan särisevästä mikistä ja hienoista, vastamaalatuista tötsistä, mikä viritti sen lähes kilpailunomaiseen positiivisesti väreilevään tunnelmaan. Nuori poni ylitti itsensä yhden tunnin aikana lukemattomia kertoja - sitä ei tarvinnut juuri patistella etsimään takajalkojaan, vaan moottori kehräsi jo alkutunnista ja tamma etsi itselleen sopivaa työskentelymuotoa pallomaisen pää edellä -tuuppauksen sijaan. Kehuja sateli aivan hirmuisesti, ja mikäs sen paremmin hivelisi varsinkaan kuskin egoa. Ceridwenistä tulee vielä super!

03.01.2010, päiväkirjamerkintä
Allekirjoittaneen itse itselleen hankkimiin joululahjoihin lukeutuva ihana pieni B-tyttönen Ceridwen saapui tänään kasvattajaltaan Ropsilta uuteen kotiinsa! Ceridwen on juuri vieroitettu ja todella hentoinen ja ihana keijukaistyttö - toivottavasti se pysyy tuollaisena solakkana prinsessana, niin sitä kehtaisi vanhemmiten käyttää vaikka näyttelyissäkin! Se polveutuu hienoista vanhemmista ja on takuuvarmasti tulevaisuuden kirkkain tähti ihan mihin lajiin vain - brenniläiset B-ponit ovat tunnetusti mitä monipuolisimpia taskuraketteja, joten olihan sitä oma saatava ja katsottava, mihin asti rahkeet riittävät! Alkuun Ceridwen saa kuitenkin kotiutua rauhassa ja tutustua laumaan yhdessä muiden uusimpien, nuorien B-ponihankintojeni kanssa. Kun nuoret saavat hieman tukea ja turvaa toisistaan, voi ne laskea yhdessä samaan pihattoon noiden vanhojen raakkujenkin kanssa. Olen kuitenkin varma, että Ceridwen on yksi niistä, joka osaa pitää puolensa!

    Kilpailut

Ceridwenillä kilpaillaan pääpainoisesti villeissä kilpailuissa. Huomaathan, että kalenteriin merkitään vain sijoitukset ja voitot?

Sijoituksia: 46 kpl (34 este, 11 koulu, 1 gymkhana)

12.05.10, villit estekilpailut, 80 cm : 03/18
14.05.10, villit estekilpailut, 70 cm : 01/17
15.05.10, villit estekilpailut, 70 cm : 02/17
17.05.10, villit estekilpailut, 70 cm : 03/17
18.05.10, villit estekilpailut, 80 cm : 02/18
20.05.10, villit estekilpailut, 70 cm : 01/17
30.05.10, villit estekilpailut, 80 cm : 01/39
21.05.10, villit estekilpailut, 80 cm : 02/29
26.05.10, villit estekilpailut, 90 cm : 03/15
28.05.10, villit estekilpailut, 90 cm : 02/15
01.06.10, villit estekilpailut, 90 cm : 03/15
02.06.10, villit estekilpailut, 90 cm : 01/15
03.06.10, villit estekilpailut, 90 cm : 03/15
30.05.10, villit estekilpailut, 70 cm : 02/31
12.06.10, villit estekilpailut, 90 cm : 05/52
05.06.10, villit estekilpailut, 90 cm : 06/38
11.06.10, villit estekilpailut, 90 cm : 04/17
13.06.10, villit estekilpailut, 90 cm : 03/17
21.06.10, villit estekilpailut, 80 cm : 06/60
27.06.10, villit estekilpailut, 60 cm : 01/21
27.06.10, villit estekilpailut, 80 cm : 01/39
28.06.10, villit estekilpailut, 90 cm : 01/24
29.06.10, villit estekilpailut, 90 cm : 04/24
30.06.10, villit estekilpailut, 80 cm : 01/26
01.07.10, villit estekilpailut, 90 cm : 02/24
04.07.10, villit estekilpailut, 90 cm : 02/24
08.07.10, villit estekilpailut, 60 cm : 04/34
08.07.10, villit estekilpailut, 90 cm : 03/40
09.07.10, villit estekilpailut, 60 cm : 04/34
02.07.10, villit estekilpailut, 90 cm : 05/51
05.07.10, villit estekilpailut, 90 cm : 04/51
02.07.10, villit estekilpailut, 80 cm : 04/48
14.07.10, villit estekilpailut, 70 cm : 07/63
12.07.10, villit estekilpailut, 90 cm : 01/11

27.05.10, villit koulukilpailut, heA : 03/15
30.05.10, villit koulukilpailut, heA : 03/15
01.06.10, villit koulukilpailut, heA : 02/15
12.06.10, villit koulukilpailut, heA : 02/58
30.06.10, villit koulukilpailut, heC : 06/45
27.06.10, villit koulukilpailut, heB : 05/48
27.06.10, villit koulukilpailut, heA : 03/52
26.06.10, villit koulukilpailut, heC : 05/45
26.06.10, villit koulukilpailut, heA : 04/52
26.06.10, villit koulukilpailut, heA : 01/18
01.07.10, villit koulukilpailut, heA : 02/18

28.05.10, Gymkhana, Tötterö : 01/06

 

Eryl Ceridwen on virtuaalihevonen.
Kuvat © kataö
Kaiken muun materiaalin © dani 2013, ellei toisin ole mainittu. Kopiointi kielletty!