otsikko
Etusivu      Talli ja tilat      Oriit      Tammat      Toiminta      Muuta

 

    Blodeuyn Vienna VH04-025-1071

Kuollut 01.12.2013

  

  Virallinen nimi   Blodeuyn Vienna   Säkäkorkeus   134 cm
  Lempinimi   Venla   Syntynyt   28.01.2008, VHKR
  Rotu   Welsh cob -tyypin poni (C)   Sukupuoli   Tamma
  Väri   Rautias   Kasvattaja   Vienna
  Omistaja   dani VRL-03561   Painotus   Koulupainotus

Koulutustaso: vaB, 70 cm, vaativa ponivaljakko
Käyttö: Siitosponi

Saavutukset: KRJ-I, 98 pistettä, syyskuu 2008
                    KTK-III, 15 + 15 + 16 + 16 = 62 p. 15.03.2012
                    "Seisoo hieman huonosti, ej hyväasentoiset, takakorkea,
                    hyvät leimat, tyypikäs tamma, esitetty hyvässä kunnossa,
                    ej hyväasentoiset (parempi kuva toisi paremmat pisteet)"

                    VWY-II, 5 + 6,5 + 5 + 22 + 5 = 43,5p. 25.04.2012
                    YLA1, 38 - 44 - 25 - 35 = 142p. 05.03.2013
                    Tilaisuuden parhaat rakennepisteet

4-vuotias 28.04.08

    Taustaa

Venla oli harkittu ostos - ette voi uskoakaan, kuinka kauan pyörittelin mielessäni yksipolvisen C-tamman ostoa! Sukunsa ja painotuksensa puolesta Venla natsasi minulle paremmin kuin hyvin, koska sillä on palkitut, todella pitkälle koulu-urallaan yltäneet vanhemmat, ja Venla itsekin taitaa jotenkuten vaativan B:n ratoja: päästiin radasta sitten läpi säälistä tai ei, on tamma kuitenkin napsinut myös sijoituksia!
Valjakossa tamma on myös yllättänyt minut, mutta kouluratsastus oli loppujen lopuksi tamman mieleen enemmän, muutama valjakkostartti ehdittiin kuitenkin käydä. Venla tulee varmasti vaikuttamaan jonkin asteisena kantatammana minun tallissani - uskaltaako tätä ulkomaailmalle tarjotakaan, allekirjoittanutta kummittelee pahasti, sillä Venlalla on jo kaksi täyssisarusta (mikä huikea, pelottava ja karmiva määrä!) vaikuttamassa muualla.. Tamman esikoisen Tellun pidinkin itselläni, saas nähdä mitä siitä saa vielä leivottua :3

    Luonnekuvaus

Venla on mukava hevoskaveri niille, jotka pitävät hiukan luonteikkaista otuksista. Tälle tammalle saakin todella osoittaa, kuka määrää ja kuka tottelee, se kun pääsee poniparalta välillä hiukan unohtumaan. Jostakin tamma on oppinut irvistelemään ja uhkailemaan, ja näitä pelottelukeinoja se käyttää aina, kun joku on astumassa sen karsinaan. Tämä on tammaa kohtaa sinänsä sääli, sillä pohjimmiltaan se on oikein rakastettava ja hieno eläin, joka nauttii hoitotilanteista (no ei ehkä satuloimisesta kuitenkaan), mutta yleensä menettää ne uhkailevan ja määräilevän käytöksensä takia. Kun Venlan luottamuksen ja kunnioituksen sitten saa puolelleen, tammasta muuttuu oikein mukava kaveri niin hoitotilanteisiin kuin kisakentillekin.

Yleensä talliin astuessa Venla katselee suloisesti karsinassaan, mutta huomatessaan, että ihminen on tulossa tamman omalle karsinalle hoitotavaroiden kanssa, tamman korvat painuvat luimuun ja se peruuttaa peräseinään. Hoitaja saakin yleensä törmätä aluksi hyvin vihaiseen ja hulluun tammanrupukkaan, jonka hoitamisessa menettää henkensä. Venlaa täytyy vain uskaltaa komentaa ja torua, mutta myös kehua paljon.

Venla puree ilmaan oikein ilkeän näköisenä, mutta ihmiseen se ei hampaillaan koskisi, vaikka maksettaisiin. Silti tammalle kannattaa laittaa riimu, sillä todetessaan irvistelyn tehottomaksi se voi alkaa tarjota takajalkojaan. Mutta sitoa sitä ei kannata, siitä tamma ei nimittäin pidä ja vetää helposti karsinan seinän mukanaan, jos sille päälle sattuu. Kun Venlan päätä saa vähän kontrolloitua riimun kanssa, on hoitaminen paljon mukavampaa, ja Venlakin rentoutuu. Se pitää kumisualla rapsuttelusta, eikä arista mitään kohtaa ruumiistaan. Kaviot tamma nostaa myös hienosti, tosin se voi aluksi yrittää kuopia etujaloillaan.
Ulkona harjaamisesta Venla pitää kaikista eniten, ja yleensä se on ensimmäinen hevonen, jonka kanssa uskaltaudutaan ulos puomeille; joskus jopa jo helmikuun loppupuolella!

Ratsastaessa Venla on superherkkä, tosin saattaa välistä kiukutella, kuten karsinassakin. Tamma kuuntelee täydellisesti painoapuja, jonka takia se saattaa seota varsinkin pidättäessä, sillä se on suustaan todella herkkä, eikä kestä vetämistä lainkaan. Ratsastajan täytyy hallinta ruumiinsa huolella, mikäli tahtoo Venlalla ratsastaa. Myös pohkeiden kanssa saa olla tarkkana, hiukankin liian roimasta pohkeesta tamma sinkoaa yleensä 360 kilometrin tuntivauhdilla eteenpäin. Venlan kanssa saakin aina aloittaa varovaisesti ja pehmeästi, jotta sinkoilu vältettäisiin.

Kouluratsuna Venla on miltei täydellinen poni. Sillä on irtonaiset ja elastiset liikkeet, sekä yllättävän pitkät askeleet noin yleisesti, joissa ratsastajan on helppo istua kunnolla. Tamma kokoaa itsensä myös hyvin, mutta kun se luonnostaan omaa pitkän askeleen, ovat lisäykset tamman selässä olevalle unelmaa. Pohkeenväistöt ja takaosakäännökset tamma taitaa myös upeasti, vaikkakaan ei aina pysy oikeassa kierroksessa suorana. Venla on myös mukava asettaa ja taivuttaa, ja ympyrätyöskentelyn jälkeen tamma alkaa yleensä hakea hiukan peräänantoon ja rentoutuu kunnolla.
Esteistä Venla haluisi yleensä juosta vain läpi, mutta päättäväinen ratsastaja saa sen hyppäämän kunnolla. Tamman hypyt tosin ovat melko raakoja, eikä se oikein osaa ponnistaa oikeassa kohdassa, mutta esteiden välissä tamma pysyy hyvin käsissä.

    Suku ja sen selvitys

 isä VIR MVA Ch NS Benetton
    KRJ-I, YLA2, ORI1, VWY-III, 136 cm, rn, wC
    VRL:n profiilisivu
 ii. Bentagona II
    wC, evm
 iii. Cemwen Ieldel
    wC, evm
 iie. Mairwen
    wC, evm
 ie. Lady Stormy
    wC, evm
 iei. Ercliwff
    wC, evm
 iee. Morwenna
    wC, evm
 emä VIR MVA Ch Carwenn Hayard
     KRJ-I, YLA2, VWY-II, KTK-II, 134 cm, trn, wC
    VRL:n profiilisivu
 ei. Carwenn Elity
      wC, evm
 eii. Gaelwynn Empire
    wC, evm
 eie. Merwyl Lawela
    wC, evm
 ee. Grawenad Ficity
    wC, evm
 eei. Monarcia
    wC, evm
 eee. Aerona
    wC, evm

Venlalla on kiva yksipolvinen welshponisuku, juuri sellainen, millaista welshponeiltani haluan. Tammalla on hyvärakenteiset, ja näin ollen kouluratsastuksen lisäksi myös näyttelyissä menestyneet vanhemmat, joten Venlan sukua kelpaa esitellä!

Venlan isä on vir mva ch-arvonimen ansainnut komea ruunikko-ori NS Benetton. Se on hieno Iso-Britannian tuonti, ja on näyttänyt kyntensä Suomen koulukentillä. Hyvästä menestyksestä kertovat oriin 33 sijoitusta. Toivon mukaan ori tulee näyttäytymään vielä laatuarvosteluissakin! Luonteeltaan Ben on harkitsevainen, ja kouluratsuna vaativammasta päästä. Oikealla ratsastajalla sillä on kuitenkin päästy hyviin tuloksiin!

Venlan isänisä on musta Briteissä vaikuttanut ori Bentagona II. Aivan kuten poikansa Ben, Bentagona on upearakenteinen yksilö, ja se on kantakirjattu Englannissa toiselle palkinnolle. Pienoinen kovapäisyys tuntuu kulkevan suvussa, sillä Bentagonakin aiheutti välistä päänvaivaa hoitajilleen käytöksellään. Mutta kouluratsuna, siinä ori oli lyömätön. Sillä kilpailtiin parhaimmillaan vaativa B-tason luokissa, ja se on kerännyt sijoituksia jopa ulkomailta!

Venlan isänemä on englantilainen siitostamma Lady Stormy, joka teki hyvän kilpauran kasvattajansa tyttären ratsuna. Suurimmaksi osaksi tamma toimi kouluponina, mutta esteetkään eivät olleet sille ongelma; päättäväisen ratsastajansa kanssa ratsukko valloitti kilpakenttiä molemmissa lajeissa, ja sijoituksia napsahtelikin runsaasti. Myöhemmin tamma jäi vain siitoskäyttöön, ja varsoi seitsemän kertaa.

Venlan emä on myös kaunisrakenteinen, väritykseltään ruunikko tamma Carwenn Hayard. Hyvästä rakenteesta kielivät useat irtosertit, ja tammalle onkin myönnetty vir mva ch-arvonimi. Raviliikkeet ovat tammalla myös upeat. Yleispainotteisella Hanilla on sijoituksia niin esteiltä kuin koulustakin, Venlan koulupainotuksen onneksi tammalla on hitusen enemmän koulusijoituksia, 12 kappaletta. Yhteensä kaikkia sijoituksia tammalla on 22. Luonteeltaan Hani on hyvin selväpäinen, tosin hiukan pidättyväinen uusia henkilöitä kohtaan

Venlan emänisä on oikea huippuori, jota jaksan aina tamman suvussa mainostaa, Carwenn Elity, Briteissä vahvasti vaikuttavan Stall Carwennin jalostusori. Elityn jälkeläisiä on viety paljon myös ulkomaille, sillä ori on periyttänyt vahvasti hyvää rakennettaan ja ratsastettavuuttaan. Onhan ori toki itse kantakirjattu toiselle palkinnolle, ja sijoittunut kenttäratsastuksessa 43 startissaan kahdeksassatoista!

Venlan emänemä on jo eläkepäiviään viettävä musta tamma Grawenad Ficity. Tamma ei ole kovin tunnettu, sillä ponilla ei kilpailtu kovin paljoa, mutta kun sillä kilpailtiin, oli sijoittuminen melko varmaa. Estepainotteinen tamma sijoittui parhaimmillaan 90-sentin luokissa, vaikka potentiaalia olisi varmasti ollut korkeammallekin; tamman tasapainoiset hypyt ja upea selän ja jalkojen käyttö olisi taannut sen.

    Jälkeläiset

Venla on tarjolla welshponijalostukseen!

13.07.2008 t. Tywyllwch Delwi (i. Moniet Tyrant), omistaja: dani
01.01.2010 t. Bloeddfawr Viana Dawn (i. Rheibes Defod), omistaja: dani
06.03.2012 o. Badwr Artagan Dawn (i. Chwilfriw Anghelf Dawn), omistaja: Christa W., Lai'e Welsh

    Valmennukset ja päiväkirjan poikanen

15.03.2012, päiväkirjamerkintä
Meikäläinenhän repäisi ja vei vanhan Venla-muorin vielä kantakirjattavaksi ennen kuin se rapistuisi liikaa siitostamman toimessa! Vielä kun se on vetreä ja virkeä, eikä surkeiden polvien piinaama ja notkoselän nujertama, olisi sopiva sauma käydä esittelemässä sitä kantakirjatuomaristolle. Päivä sujui pääpiirteittäin hyvin, vaikka Excaliburilla ja Venlalla taisi kuljetuskopissa pieniä erimielisyyksiä ollakin - paikan päällä tamma oli kuin puulla päähän lyöty, hämmentynyt ja siihen päälle vielä jostain kovin tuohtuneen oloinen, eikä meinannut seistä lainkaan aloillaan! Tuomariston edessä sen olisi pitänyt esittää sitä parempaa, rauhallisen ja järkähtämättömän lempeän siitostamman puoltaan, mutta se veuhtoi ja venkoili, viskoi päätään ja sai jalkansakin täydelliseen solmuun! Siinä se sitten seisoi koivet ristissä ja könkkäsi omituisesti askellajeja arvioidessa. No, tamma pääsi kuitenkin hienosti kirjoihin kolmannelle palkinnolle ja sitä kehuttiin oikein kauniiksi ja tyypikkääksi ilmestykseksi - kuulemma esitettiin poni priimassa kunnossa, eli eipä tuo Venla nyt mitenkään liian vanhentuneen oloinen homekorva ole!

Kouluvalmennus joulukuussa 2010, valmentajana Juli
"Valmennuksessa tänään jatkoimme sitten siitä, mihin viimeksi jäimme - eli jatkoimme pohkeenväistön harjoittelua, mutta tämän lisäksi myös avo - ja sulkutaivutuksia, sekä takaosankäännöksiä. Venla tuntui tänään vielä normaalia herkemmältä, se säpsähti erityisesti jokaisesta pohjeavusta, mikä tuotti hieman ratsastajalle hankaluuksia. Kun kuitenkin hommiin ryhdyttiin, eli avotaivutuksista lähtien, Venla alkoi keskittyä työhön enemmän ja enemmän. Se teki kaikkensa miellyttääkseen ratsastajaansa ja näytti jopa ulospäin mahtavalta. Tamma oli todella taitava ja kokenut kouluratsu, eivätkä harjoitukset tuottaneet sille juurikaan minkäänlaisia hankaluuksia. Takaosankäännöksissä Venla hieman laittoi hanttiin, erityisesti myötäpäivään kääntyessä, mutta dani pysyi tomerana, vaati tammalta työtä ja näinollen sekin onnistui ongelmitta. Hienoa yhteistyötä molemmilta koko valmennuksen ajan."

Kouluvalmennus joulukuussa 2010, valmentajana Juli
"Alkulämmittelyiden aikana Venla näytti jo tismalleen kouluratsulta - se liikkui sulavasti ja pehmeästi eteenpäin kaula kaarella, jalkojaan kauniisti nostellen, pitkin ja liidokkain askelin. Pyysin tekemään hieman ympyröitä ja suunnanvaihdoksia, jotta tamma myös asettuisi enemmän sisäänpäin ja taivuttelisi hieman kaulaansa. Se kuunteli jokaista apua hyvin tarkasti reagoiden niihin välittömästi, vaikka ulkopuolisen silmille danin avut olivat miltei huomaamattomat. Näiden jälkeen tamma hakeutuikin jo peräänantoon ja päätimme kokeilla vähän pohkeenväistöä vielä loppuun. Venla oli todella näyttävä väistäessään pitkillä sivuilla, se kulki todella kauniisti, eikä kyseenalaistanut danin apuja ollenkaan. Mahtava parivaljakko kertakaikkiaan!"

01.01.2010, päiväkirjamerkintä
Olin jo pitkään suunnitellut Venlan astuttamista omalla kasvatillani, Rheibes Defodilla, josta Ropsin hellässä huomassa on kasvanut todella komea poika. Eräänä päivänä sain sitten itseni potkittua Brenn Poniesiin kyläilemään ja Venla lähti kyytiläiseksi - jäädäkseen muutamaksi viikoksi tekemään lähempää tuttavuutta tuon komean Defodin kanssa.. Eikä tuon ajanjakson jälkeen tarvinnut tyhjää tammaa pois hakea! Tiineysaika sujui helposti kuten ensimmäisenkin varsan kanssa, mutta vauva tuntui viihtyvän epätavallisen pitkään mammansa suojissa. Odottelin sitä syntyväksi jo jouluna, mutta Venla päätti järjestää tallille uuden vuoden yllätyksen - vuoden ensimmäisenä päivänä talliporukkaan liittyi uusi, pieni ja mahdottoman suloinen tammavarsa! Se on jo nyt kuin ilmetty emänsä sukkineen ja läseineen, mutta tulevaisuus näyttää, kummalta se perii käytöksensä.

Kouluvalmennus 20.12.08 Wincare, valmentaja tallinpitäjä
Valmentajan mielipide tunnista: "Venla oli alun alkaen se parhaiten käyttäytyvin ryhmäläinen. Tamma katsoi silmät pyöreänä joidenkin sikailuja, ja tepsutteli ohi nokka pystyssä. Alkuveryttelyssä Venla taipui mukavasti ja hakikin pehmeään peräänantoon ympyröillä. Varsinaiseen työhön päästessään se keskittyi todella paljon, ja onnistui luomaan varsin näyttävät liikkeet verrattuna siihen, että se on poni. Kaikki sujui hyvin, liikkeet lähtivät hyvin liikkeelle takaosasta, kuolaintuntuma pysyi pehmeänä ja askellajin vaihdokset olivat täsmällisiä. Kaikki harjoittelemamme koulukiemurat ja ties mitkä laukanvaihdokset menivät loistavasti. Kaarevilla urilla asetus oli joskus jopa liian suuri, mutta muuten te suorititte upeita liikkeitä. Lopputunnista taisit ottaa liian kovaa Venlan suusta, nimittäin tamma löi pakit päälle ja pomppasi pystyyn. Tästä huolimatta jatkoit huoletonta ratsastusta ja samalla varoit kättäsi, jolloin Venla meni takaisin pyöreään muotoon. Kaikenkaikkiaan siis hieno tunti!"

Kouluvalmennus 09.12.08 Tuhkamariini, valmentaja Meleni
Palautetta saimme seuraavasti: "Venla veti muutaman kerran oikein kunnolla kiukunpurkauksia laukanvaihdoissa joka askeleessa turhan reippaiden pidätteiden ansiosta, mutta sitä ennen vastalaukkapätkät menivät erittäin hyvin. Laukanvaihdot eivät lopultakaan sujuneet niin hienosti, kuin ponin muut liikkeet, mutta ratsastaja piti päänsä ihailtavan kylmänä ja jaksoi ratsastaa koko ajan Venlaa täsmällisesti. Temponmuutoksissa Venla yllättäen loisti ja olitte selvästi löytäneet yhteisen sävelen. Jokainen apu oli miltei näkymätön ja näytitte kasvaneen yhteen. Laukanvaihdoissa Venla kaipaa hieman parantamista, mutta upea ratsu tamma todellakin on."

Kouluvalmennus 25.07.08 Tropica, valmentajana heidi
Näin valmennus sujui: "Venlalla oli tänään oma neiti-päivänsä: tamma kiukutteli minkä ehti pienistäkin avuistasi, eikä olisi suostunut yhteistyöhön sitten millään. Laita tamma tiukasti ruotuun heti alusta alkaen ja käske sitä töihin kiukuttelun sijaan, jotta tämänpäiväinen koko tunnin jatkunut taistelu ei saataisiin nopeasti loppumaan. Lähes puolet valmennuksesta meni siihen, että Venla tahtoi tehä mitä halusi ja sinä pistit vastaan: älä pelkää käyttää kepakkoa, sillä SINÄ olet pomo - jollei näin ole, kuinka ajattelit saada mitään tehtyä? ;)

Lämmittelynne aikana oli kaikesta huolimatta muutamia hyviä hetkiä, jolloin tamma tukeutui nätisti kuolaimeen ja taipui hyvin rungostaan. Suosittelen lisäämään alkuun myös kiemurauria, temponmuutoksia ja pysähdyksiä sekä peruutuksia ympyrällä tekemienne taivutusten lisäksi, sillä monipuolisuus on ehdottomasti hyvästä! Loppuvaiheessa lämmittelyä tappelut oli jätetty hetkeksi taka-alalle ja työskentely näytti kaikinpuolin mallikkaalta.

Kun aloitimme ensimmäisen tehtävän, avotaivutusharjoitukset pitkillä sivuilla sekä pääty-ympyrät laukassa, Venla päätti jälleen kokeilla, mitä se saa tehdä ja mitä ei. Ole tiukkana ensimmäisestäkin uhittelusta, äläkä päästä tammaasi niskan päälle, niin tappelu katkennee heti alkuunsa. Nyt Venla sai mennä mielensä mukaan monta kierrosta, ts. juosta pikajunan ja spagetin risteytyksenä eteenpäin. Vaikka alla on herkkä poni, raippaa saa edelleen käyttää muistuttajana, jotta työskentelystäkin tulee jotain - luulisi Venlankin pitävän enemmän selkeästä huomautuksesta kuin jatkuvasta nipottamisesta. Avot olivat pinnan alla hyvin hallussa ja kun, krhm, hieman ärähdin tammasi niskottelusta, sait sen paremmin ruotuun, eikä itse tehtävien suorittamisesta hirveästi moitittavaa ollut. Valmistele kuitenkin laukannostot huolellisemmin, vaikka se helpohko juttu teille onkin: muutaman kerran Venla lähti vain karmeaa kiitoravia eteenpäin. Taisitte kumpikin päästä hiljalleen työn makuun, sillä käynti-laukka-käynti - siirtymiset olivat lähestulkoon loistavia jokaisella kerralla. Silloin kun sujui vähän huonommin, muista pysyä itse rauhallisena ja tehdä uusi yritys pian, mutta huolellisella valmistelulla - ponisi on niin herkkä, ettei varmastikaan laukkaa mikäli vain paukautat pohkeet sen kylkiin tai hidasta mielettömällä suusta repimisellä. Käytä istuntaa siirtymisissä!

Viimeisenä käsittelyyn otettiin laukanvaihdot, jotka toteutettiin isolla kahdeksikolla ensin siirtymismenetelmällä - välissä oli muutama askel käyntiä. Vaikka keskittyminen tuntuikin olevan vaihdoissa, muista silti asettaa ja taivuttaa kahdeksikoilla, eikä sitä huolellista valmistelua saa unohtaa! Itse vaihdot ilman mitään käyntipätkiä olivatkin sitten ihan helppo nakki, kunhan muistit itse ilmoittaa myös istunnalla tammalle haluamasi laukan - pelkillä pohkeillä tämän neidin kanssa ei näköjään saa mitään aikaan. :D Laukanvaihdonkin jälkeen muista ratsastaa, sillä Venla puski aika reippaasti pohkeistasi läpi ja toisinaan kahdeksikonpuolikas venyikin pääty-ympyrän kokoiseksi. Laukassa ei vielä löytynyt mitenkään kummoisempaa muotoa, mutta lopussa tamma kuunteli hyvin apujasi.

Loppuverryttelyssä Venlalta nähtiin hyvää eteen-alas venytystä - muista tarkkailla, että tamma käyttää takasiaan, sillä se tuntui hetkittäin laskeutuvan etupainoiseksi möhkäleeksi. Venla näytti olevan vallan rento ja todennäköisesti mukava ratsastaa (vai miksi sitten virnistelit kuin typerä pelle?), joten loppujenlopuksi työskentelysi selässä oli ihan onnistunutta. Muista käyttää tammasi kanssa paljon istuntaa ja vähemmän pohkeita sekä käsiä, niin saat sen paljon rennommaksi. Huolellinen valmistelu tämän ruutitynnyrin kanssa tuottaa hyviä tuloksia - pienellä hiomisella saatte hyvän yhteistyönne vieläkin paremmaksi! :)"

Kouluvalmennus 14.07.08 Syrjäseutu, valmentaja Ireth
Kommentit: "Ponillasi on upeat liikkeet ja ne korvasivat välillä muuten vaatimatonta ratsastusta. Muutaman kerran teitte syöksyjä, kun otit liian kovasti kiinni ravissa. Hienot pidennykset! Muista pitää myös laukassa pehmeämpi käsi, jolloin Venla hakeutuu paremmin kuolaimelle. Teillä oli tunnin parhaat pohkeenväistöt, hienoa."

13.07.2008, päiväkirjamerkintä
Tänään Venla sitten varsoi hienosta Moniet Tyrant -oriista! Varsa on emänsä tapaan reipas tamma, oikea pikkuprinsessa mammansa seuraajaksi ja väriltään yllättävän tumma. Kokoisekseen se on myös melko romuluinen, kompakti paketti, eli tästä voinee odottaa melko laatikkomallista menijää tulevaisuudessa - no, eipä se mitään ballerinan tikkujaloilla tekisikään, kun kumpikin vanhemmista on koulutuuppaajia! Ainakin toistaiseksi nimetön varsa saa jäädä pitämään emälleen seuraa. Ties vaikka tästä tulisi Venlalle näppärä seuraaja, tytöstähän polvi paranee, eikös?

15.06.2008, päiväkirjamerkintä
Iki-ihana Venlani on tehnyt todella upean kilpauran KRJ:n alaisissa kilpailuissa ja lyhyen, mutta hyvin tiiviin kisakauden jälkeen se saa jäädä ansaitulle kilpailueläkkeelle. Se on ensimmäinen Fean jälkeinen ponini, joka on päässyt nousemaan yhtä menestyksekkäästi vaativa B -tasolle ja napsimaan sijoituksia reilulla kädellä. Kyllähän Venlan kisakaveri Tegwenkin on vaativaa startannut, mutta vahvimmillaan se on kuitenkin ollut helpoissa luokissa. Kun tähän koulupuoleen löytyy synnynnäistä lahjakkuutta, olen ajatellut ilmoittaa tamman myös KRJ:n laatuarvosteluun. Sitä ennen se kaipailee tosin jälkeläisnäyttöä, mutta yksi hyvä ori mulla on jo mielessä..

    Kilpailut

Venlalla kilpaillaan pääpainoisesti VRLn jaosten alaisissa kilpailuissa. Huomaathan, että kalenteriin merkitään vain sijoitukset ja voitot?

Sijoituksia: 70 kpl (67 krj, 3 vvj)

31.01.08, KRJ, heC : 08/100
04.02.08, KRJ, heB : 04/50
08.02.08, KRJ, heB : 09/100
11.02.08, KRJ, heC : 01/40
19.03.08, KRJ, vaB : 02/100
17.03.08, KRJ, heA : 02/35
17.03.08, KRJ, heA : 02/35
17.03.08, KRJ, heA : 09/100
17.03.08, KRJ, heC : 09/100
31.03.08, KRJ, heA : 02/30
01.04.08, KRJ, vaB : 10/135
02.04.08, KRJ, heA : 07/119
11.04.08, KRJ, heB : 06/78
19.04.08, KRJ, heB : 01/60
19.04.08, KRJ, heA : 04/60
13.04.08, KRJ, heA : 04/37
25.04.08, KRJ, heB : 10/100
20.04.08, KRJ, heA Kür : 01/30
20.04.08, KRJ, heB : 03/30
20.04.08, KRJ, heA : 05/30
24.05.08, KRJ, heB : 03/18
12.05.08, KRJ, vaB : 04/40
12.05.08, KRJ, vaB : 05/30
15.05.08, KRJ, KNS : 04/40
15.05.08, KRJ, heA : 01/40
15.05.08, KRJ, heA : 05/40
15.05.08, KRJ, vaB : 05/40
15.05.08, KRJ, heA : 05/40
15.05.08, KRJ, heA : 05/40
25.05.08, KRJ, KNS : 03/40
31.05.08, KRJ, heB : 05/71
01.06.08, KRJ, heC : 04/28
11.06.08, KRJ, heA : 02/50
11.06.08, KRJ, vaB : 05/50

02.03.08, VVJ, vaativa yhdistetty poneille : 01/10
07.02.08, VVJ, vaativa yhdistetty poneille : 04/22
08.02.08, VVJ, noviisi yhdistetty poneille : 02/31
19.03.08, KRJ, vaB : 07/100
28.03.08, KRJ, heA : 04/30
28.03.08, KRJ, heA : 05/30
20.03.08, KRJ, KNS : 01/45
30.03.08, KRJ, heB : 06/100
30.03.08, KRJ, heA : 04/100
28.03.08, KRJ, heB : 07/145
28.03.08, KRJ, heA : 06/60
01.04.08, KRJ, heB : 05/60
25.03.08, KRJ, heB : 03/433
02.04.08, KRJ, heA : 09/100
20.04.08, KRJ, heB : 05/30
23.04.08, KRJ, vaB : 05/40
30.04.08, KRJ, vaB : 05/100
11.05.08, KRJ, vaB : 05/25
05.05.08, KRJ, vaB : 04/40
05.05.08, KRJ, vaB : 05/40
06.05.08, KRJ, vaB : 05/45
06.05.08, KRJ, vaB : 04/45
01.06.08, KRJ, heA : 03/59
24.05.08, KRJ, heB : 03/18
12.05.08, KRJ, vaB : 04/40
12.05.08, KRJ, vaB : 05/30
15.05.08, KRJ, KNS : 04/40
15.05.08, KRJ, heA : 01/40
15.05.08, KRJ, heA : 05/40
15.05.08, KRJ, vaB : 05/40
15.05.08, KRJ, heA : 05/40
15.05.08, KRJ, heA : 05/40
25.05.08, KRJ, KNS : 03/40
31.05.08, KRJ, heB : 05/71
01.06.08, KRJ, heC : 04/28
01.06.08, KRJ, heA : 03/59

 

Blodeuyn Vienna on virtuaalihevonen.
Kaiken materiaalin © dani 2013, ellei toisin ole mainittu. Kopiointi kielletty!