otsikko
Etusivu      Talli ja tilat      Oriit      Tammat      Toiminta      Muuta

 

    Poniniemen Betty Blue VH13-023-0049

Kuollut 03.08.2018     

  Virallinen nimi   Poniniemen Betty Blue   Säkäkorkeus   138 cm
  Lempinimi   Betty   Syntynyt   01.03.2013, VHKR*
  Rotu   WPB (75%)   Sukupuoli   Tamma
  Väri   Punarautias   Kasvattaja   Poniniemi
  Omistaja   dani VRL-03561   Painotus   Koulupainotus

Koulutustaso: vaB, 70 cm
Käyttö: Kisa- ja siitosponi

Saavutukset: VWY-II, 5,5 + 6,5 + 4 + 20 + 5 = 41p. 31.07.2016
                    KRJ-I, 6,5 + 40 + 10 + 20 + 15 = 91,5 p. 15.09.2016

* 4-vuotias 01.07.2013
* 8-vuotias 01.11.2013

    Luonnekuvaus

Betty on tomera tyttö - se ei juuri lupia pyytele eikä tekemisiään selittele, vaan auktoriteetteja kumartelematta tekee mitä tahtoo, milloin tahtoo, miten ja missä vaan. Se on hyvin omanarvonsa tunteva kipakka leidi, joka vaatii osakseen kunniakasta ja nöyrää kohtelua, kuitenkin huidellen itse omapäisesti täysin mielensä mukaan. Ja Bettyhän on myös niitä neitejä, joille ääntään ei juuri sovi korottaa, tai piru pääsee irti. Arki temperamenttisen ja rehellisesti sanoen varsin vaikealuonteisen tamman kanssa ei ole helppoa, eikä tosiaankaan sovi monille, mutta juuri se tekee Bettystä niin mahdottoman kiehtovan kaverin. Miten tytöt osaavatkin olla näin kieroja?

Tallin väen keskuudessa Betty jakaa kovasti mielipiteitä. Jotkut karttavat sen käsittelyä kuin ruttoa, toiset näkevät mahdottoman tamman haasteena. Se ei päästä välttämättä edes arkikäsittelyssä hoitajaansa helpolla, ellei tämä ole ansainnut sen luottamusta. Tarhasta tamma on vaikea napata, se peruuttelee mielellään riimua karkuun ja koettaa nostaa päätään riimunnarun ulottumattomiin; taluttaessa se tykkää steppailla vähän sinne tänne, pyrähdellä taluttajan ohi ja huiskia levottomasti hännällään. Narun päässä Betty tykkää muistuttaa tikittävää aikapommia, mutta ei se oikeasti hoitajansa päälle käy tai räjähdä edes yllättävissä tilanteissa. Tamma on oikeasti todella itsevarma ja rohkea, eikä hätkähdä edes traktorin puksuttaessa kovaa vauhtia ohi. Se vain tykkää testailla käsittelijäänsä nähdäkseen, voiko karsinassakin riekkua miten haluaa.

Betty onkin siitä palkitseva hoidokki, että jos sen kanssa osaa alusta lähtien toimia määrätietoisesti ja ottaa selkeästi johtajan roolin, antaa tamma jossain vaiheessa periksi. Sen luottamuksen saaminen on aikaa vievää puuhaa, mutta helpolla ei elämässä tulekaan päästä. Karsinassa Betty osaa olla todellinen irvistelijä, joka korvat luimussa ja naama näkkärillä murjottaa pimeimmässä nurkassa vilkuillen pahansuovasti käsittelijäänsä. Ulkoa tullessa tamma on helppo sitoa saman tien sisään päästyä, kun riimukin on valmiiksi päässä, mutta jos sen karsinaan noin vain sännätään esimerkiksi kaurojen jälkeen, ajaa Betty varmasti pelokkaammat pois hampaitaan väläytellen. Känkkäränkkäilystä ei kuitenkaan saa välittää. Hoitajan tulee olla reipas ja johdonmukainen, eikä kysellä tammalta lupaa, kun sekään ei turhia nöyristele. Suuttua ei saa - siitä herkkä neiti ottaa nokkiinsa ja muuttuu entistä hankalammaksi, mutta periksikään ei saa antaa. Kaksi kovanaamaa hitsautuu ajan myötä kyllä yhteen - kun kumpikaan ei anna toisen upota itseensä kuin kuuman veitsen voihin, syntyy vahva, joskin vähäistä rakkautta ulospäin osoittava suhde.

Silloin tamman kanssa on kiva toimia, sillä se antaa hoitajan hoitaa häiriöttä hommansa, keskittyen itse lähinnä paikoillaan seisomiseen. Betty ei ole mikään yltiösosiaalinen tai osoita minkäänlaista hempeyttä, mutta se seisoo aloillaan, eikä enää uhittele hoitajalleen tai härnää häntä esimerkiksi marttyyrimaisesti väistelemällä riimua. Toki tamma esimerkiksi satuloidessa osaa näyttää oikein kärsivältä ja vihaiselta, milloin ihan oikeasti purren ilmaa niin, että hampaat naksuvat, tai polkea uhmakkaasti jalkaansa, mutta ne eivät kohdistu varsinaisesti hoitajaan. Harjaaminen, kengittäminen, traileriin meneminen - mikään ei ole Bettylle este. Jos juttu jämähtää, kyseessä on vain kunnioituspula. Eikä tätä vikuripäätä muuten lahjota millään, vaan pattitilanteesta päästään vain tamman hyväksymän ihmisen avustuksella!

Toisaalta Bettyssä on myös suuria plussia - neiti on aikamoinen tekijä satulan alla! Se on erittäin osaava pieni vipeltäjä, jonka kapasiteetilla ei tunnu olevan rajoja. Tamman sulavaa, elastista ja tasapainoista liikehdintää on ilo katsoa ja myös ratsastaa, sillä koulukiemurat, puhtaat liikkeet ja rytmitaju ovat sillä verissä. Vaan kuten arvata saattaa, mitään Betty ei anna ilmaiseksi tai halvalla hinnalla. Tamman koulutuskin oli aikamoinen haaste, kun nuori kapinallinen kieltäytyi innostumasta yhteistyöstä ihmisten kanssa, vaikka sillä selkeästi sisäistä paloa touhua kohtaan olikin. Sen selässä on osattava tehdä kaikki oikein, kaikenlainen suurieleinen ja suurpiirteinen pohkeilla paukuttaminen tai ohjissa roikkuminen on täysin kiellettyä, tai Betty itsepäisesti kieltäytyy kulkemasta eteenpäin. Sen bravuuri protestoida on peruuttaa kiukkuisesti pää ylhäällä - eleettömyys, tiivis istunta ja kuskin herkkyys kunniaan, haloo!

Yhteisen sävelen löytyessä heittäytyy Betty täysin ratsastajansa hallintaan, mikä tekee siitä niin hyvän kouluratsun. Ei ole mitään, mitä se ei tekisi, jos kuski osaa asiallisesti ohjata ja ratsastaa tamman tehtävään. Lisäksi myrtsi tamma tuntuu kerrankin hehkuvan tyytyväisyyttä - sen koko olemus on oikein ratsastettuna todellista liikkeen runoutta. Ja diivamaisena leidinä Bettyhän antaa taitojensa näkyä! Varsinkin kilpailuissa tamma tuntuu heittävän vielä ylimääräisen keimailuvaihteen päälle, jota ei kotikentällä nähdä koskaan, ja antaa itsestään kaikkensa suuren yleisön edessä - verkka-alueella radan jälkeen tamma sitten kulkee täysin rentona ja hikisenä, tyytyväisyyttä puhkuen korvat hörössä ja pilke silmäkulmassa. Kovan ulkokuoren alla sykkii sittenkin tyytyväisen pienen ponin kultainen sydän!

    Suku

 isä Cairnhill Blue Kestrel
    KRJ-I, rtkm, 134 cm, wB
 ii. Birchmoor Crown Cruel
    rtkm, 132 cm, wB, evm
 iii. Charleston II
    rnkm, 132 cm, wB, evm
 iie. Birchmoor Crown Jewel
    rt, 128 cm, wB, evm
 ie. Cairnhill Abella
    rnkm, 133 cm, wB, evm
 iei. Kildare Wildnight
    rn, 130 cm, wB, evm
 iee. Blackwood Amabel
    mkm, 136 cm, wB, evm
 emä Prescilla
     rt, 143 cm, WPB (NWR, 50%)
 ei. Rheiner Dennis
      rt, 145 cm, WPB (NWR, 50%), evm
 eii. Rheiner Diablo Star
    prt, 136 cm, WPB (50%)*, evm
 eie. Rheiner Mermaid
    rt, 148 cm, WPB (50%)**, evm
 ee. Pietronella
    prt, 133 cm, WPB (50%), evm
 eei. Stukeh al Bhahi ox
    rtkm, 150 cm, ox, evm
 eee. Glyncewn Nighlight
    m, 121 cm, wm, evm

* xx x wB
** xx x wB

    Jälkeläiset

Betty on tarjolla welshponijalostukseen!

28.07.2013 o. Avalon Blues (i. Aviator ANW), omistaja: Paraatiponit
15.02.2014 o. Colorado Blues (i. Eryl Coron), omistaja: Elsie, Bridegroom
28.06.2016 o. Fall Blau (i. Snowden PB), omistaja: Ada

    Valmennukset ja päiväkirjan poikanen

15.02.2014, päiväkirjamerkintä
Tänään syntyikin sitten Bettyn toinen varsa! Betty teki meille jälleen pienen rautiaan, mutta hyvin reippaan orivarsan! Varsominen sujui tällä kertaa ensimmäistä kertaa rauhallisemmin, sillä tamma selvästi tuntui oppineen edelliskerrasta kupletin juonen, eikä se enää hullun lailla stressannut ja hermoillut. Ei se nyt mikään itse tyyneyskään ollut, kyllähän Betty vähemmästäkin kiukustuu kuin mahassa myllertävästä varsasta, joka pitäisi millä hetkellä hyvänsä puskea ulos. Tällä kerralla kuitenkaan en kokenut tarvetta mennä katsomaan tamman vointia, vaan seurailin varsan ulostuloon asti kamerasta tapahtumia. Tallille päästyäni sain todeta varsan kaikin puolin normaaliksi ja terveeksi. Aivan mahtava homma! Koska Bettyn ensimmäinen rautias orivarsa Avalon on jäänyt meille Paraatiponeihin asumaan, päätyy uusi tulokas myytävien pöydälle. Eiköhän sille löydy nopeasti hyvä koti, sillä kukapa tällaista pientä ponivauvaa voisi vastustaa?

05.02.2014, päiväkirjamerkintä
Bettyn elämässä tapahtuu jälleen! Ensinnäkin tamma on tehnyt aivan huikean kilpauran tässä viimeisen syksyn ja talven aikana. Kukapa olisi uskonut, että pieni kiukkupöksy lopulta syttyisi kilpailemiseen ja todella olisi kouluaitojen sisäpuolella parhaimmillaan? Myönnän, että meinasin itsekin välillä luopua toivosta, mutta onneksi kaikki kääntyi lopulta parhain päin. Kilpailemisen lisäksi Betty astutettiin vähän aikaa sitten Disan hienolla B-oriilla Eryl Coronilla, ja varsaa voikin piakkoin odotella syntyväksi. Niinpä päätin, että nyt alkaa Bettyn mammaloma ja se jää eläkkeelle kilpailuista! Tässä vaiheessa en enää sitä halua kisahärdellillä stressata ja kyllähän sillä alkaa olla jo niin uskomattomia tuloksia plakkarissa, ettei sellaiselle ole enää edes tarvetta. Nyt Betty saa ottaa kevyesti varsan syntymään asti ja sen jälkeen katsellaan sitten uusia tuulia - kevyttä liikuntaa ja siitostamman leppoisaa elämää!

02.08.2013, päiväkirjamerkintä
Betty on palautunut varsomisesta mainiosti ja kiitos ahkeran treenaamisen tiineysaikana, pääsi tamma tänään osallistumaan lähellä järjestettyihin koulukilpailuihin! Orivarsa kulki tietysti mukana ja Bettyn radalla olon aikana se sai nauttia monien sijaismammojen hellästä hoivasta. Betty oli hieman kireän oloinen kisapaikalle saavuttaessa ja se tuntui olevan hieman liiankin tietoinen ympäristöstään. Päätin tehdä sille ennen rataa pitkän ja huolellisen verryttelyn - ei mitään rääkkiä tietenkään, mutta keskinäistä luottamusta oli tarpeen vahvistaa ja muistutella ponia pohkeiden ja pidätteiden tarkoituksista. Alkuun Betty tepsutteli minimaalisella askeleella ja tuntui vetävän herneitä nenäänsä liian läheltä tulevista muista ratsukoista, mutta loputtomalla kärsivällisyydellä ja kaiken mahdollisen ajan hyväksikäyttämisellä sain sitä rennommaksi ja enemmän omaksi itsekseen. Radalle päästyämme Betty tuntui huokaisevan helpotuksesta (vihdoinkin tilaa ja omaa rauhaa!) ja rata sujuikin ihan mallikkaasti. Pieniä virheitä sattui, mutta sellaista se on näiden nuorten kanssa! Radan jälkeen äkkiä oman varsan luokse ja kotia kohti. Tästä jatketaan sitten taas!

28.07.2013, päiväkirjamerkintä
Betty varsoi tänään esikoisensa! Sitä on jo muutama yö pidetty tallissa, kun varsaa on odotettu syntyväksi. Sanottakoon tässä sellainen knoppitieto, että näin tiineyden loppuvaiheilla tamma on ollut helpompi saada kiinni tarhasta! Ei se tuollaisena pullerona jaksa enää karkuun juosta, kun vauhdikkaampi eteneminen on selvästi jo jollain asteella varsin tukalaa. Tähän onneksi tuli muutos tänään, ja Betty pääsee pian kirmailemaan kevyempänä, vieläpä varsansa kanssa! Synnytystä seurattiin alkuun karsinaan asennetun kameran kautta, mutta tamma tuntui olevan niin hermona ja sekaisin, että päätin mennä talliin tarkastamaan tilanteen. Odotettavissa tietysti oli, että Bettyn kaltainen venkoilija imaisi varsan saman tien synnytyskanavasta takaisin, kun tallin ovi narahti. Toin sille hieman herkkuja syötäväksi ja otin pari vanhempaa tammaa lähemmäs sen karsinaa. Tilanne rauhoittui ja parin tunnin päästä syntyikin terve orivarsa ongelmitta. Rautias, sukilla varustettu läsipää, juuri sellainen, jollaista toivoin!

15.07.2013, päiväkirjamerkintä
Bettyn varsottaminen sujui hyvin ja heti ensiyrityksellä tärppäsi. Assilta tosiaan saa hyviä siitosponeja ;) Tiineys on tähän asti sujunut hyvin, eikä Betty ole paisunut mitenkään mielettömän muodottomaksi. Koska sopivia satuloita pienille ja alati pyöristyville poneille löytyy tallista kattava valikoima, on tässä tiineyden aikana ehditty hyvin harjoittelemaan myös ratsastuksen alkeita. Eteneminen sillä saralla on ollut hidasta, mutta kuitenkin varmaa.. Bettyllä on hyvin selkeät omat mielipiteet, eikä se arastele protestoida epäilyttäviä tai epämiellyttäviä asioita esimerkiksi sekopäisesti pukittelemalla.. Nuoreksi poniksi sillä on upeat liikkeet, mutta haasteena on saada ne kanavoitua oikeanlaiseen tekemiseen. Nykykouluradoilla ei niin juuri tuota levadea enää arvosteta, kiinnostus on siirtynyt dramaattisesta loikkimisesta muihin, hieman hillitympiin asioihin. Tämän kun Betty jonain päivänä hyväksyy, niin siitä tulee vielä upea kouluponi vanhempiensa tapaan.

01.07.2013, päiväkirjamerkintä
Tänään vietellään tappelupukari-Bettyn nelivuotissynttäreitä! Tämä tarkoittaa tällä kertaa sitä, että tamma pääsee ensimmäistä kertaa morjenstamaan komeaa oripoikaa! Olin jo jonkin aikaa sitten iskenyt silmäni rion kasvattamaan ja omistamaan poniin Aviatoriin. Kyseessä on upea rautias ori, jolla on leveä läsi ja neljä korkeaa sukkaa. Enimmäkseen se on kilpaillut esteillä, mutta ei siltä koulutuloksiakaan puutu. Itse olen suunnitellut Bettyä enempi koulupuolelle laitettavaksi, se kun ei ole oikein innostunut edes irtohypytyksestä kunnolla eikä sillä ole oikein ymmärrystä esteiden hyppäämiselle. Aviator voisi tasapainottaa tätä vajavaisuutta omalta osaltaan ja varsasta voisi tulla todellinen monitaituri! Kun Betty oli saanut porkkanoista muodostuneen synttäriateriansa syötyä, aloin valmistella sitä matkaa varten. Rio pitäisi siitä jonkin aikaa hyvää huolta ja takaisin Betty saapuisi toivottavasti kasvavan pikkuvarsan alun kanssa.

15.04.2013, päiväkirjamerkintä
Betty on kotiutunut mukavasti Paraatiponeihin. Olen myös vihdoin päässyt tutustumaan paremmin sen todelliseen luonteeseen ja täytyy sanoa, ettei Assi analyysi tamman luonnosta nyt sittenkään niin kovin pieleen mennyt.. Hyvin on kovapäinen typykkä kyseessä, varsinkin, kun sen muutenkin mukavan pippuriseen perusluonteeseen lisätään tuo teini-iän uhma.. Betty on riepotellut henkilökuntaa ja tavaroita menemään pahemmin kuin jotkut oriimme! Riimujen tuhoaminen on tamman ihan lempipuuhaa, ja koetapas sitten saada karkuun juoksevaa ponia kiinni sen jälkeen, kun riimu ja naru on molemmat jyrsitty käyttökelvottomiksi.. Kuria Betty kyllä vaatii ja jöötä saa sille pitää kovalla kädellä. Mutta. En luovuta. Kyllä tässä tallissa on pahempiakin poninketaleita nähty ja niistä selvitty! Pitkää pinnaa vaan, eiköhän se siitä.

20.03.2013, päiväkirjamerkintä
Tänään pääsin vihdoin hakemaan uusimmat ponini, Bettyn sekä muutama päivä Bettyn jälkeen syntyneen Goldyn, kotiin! Ja voi miten Betty olikaan kasvanut! Siitä on tullut erittäin paljon emänsä näköinen, siis värisävy on aivan sama ja molemmilla on päässään valkea laikku! B-sektiota edustavan isänsä takia Betty ei ole ainakaan vielä niin siro kuitenkaan kuin emänsä, vaan muistuttaa enemmän nuorta B-sektion ponia. Pieni ja pyöreä, sellainenhan ponilapsen täytyy olla! Assi kertoi, että Betty olisi osoittautunut varsin kipakkaluonteiseksi nuoreksi neidiksi, mutta ainakin lastaaminen sujui varsin helposti. Utelias tamma kävi saman tien tutkimaan traileria eikä mennyt aikaakaan, kun se harppoi sinne itse sisään. Liekö tuo sitten merkki liiallisesta itsetunnosta ja suuresta egosta, kuka tietää.. Mutta itse uskon, että hyvä tästä neidistä tulee!

01.03.2013, päiväkirjamerkintä
Muutamaan otteeseen olin Poniniemessä käynytkin ihastelemassa pyöristyvää Prescillaa, mutta odottaminen on aina sellaista tuskaa kaltaiselleni hetkestä toiseen kiitävälle. Mieluummin menisin sitten katsomaan itse varsaa.. Ilo olikin ylimmillään, kun sain Assilta viestin, että Prescilla oli vihdoin varsonut! Ja toivomani tammankin olin kuulemma saanut! Jeeee! Lähdin saman tien paikan päälle katsomaan uutta poniani ja voi, se oli niin suloinen! Tyytyväinen pieni rautias pallero seisoskeli huojuen emänsä vierellä, kun pääsin paikalle. Prescilla vaan sattui olemaan niin kiukkuisella päällä ja suojelevainen varsaansa kohtaan, että kaukaista karsinan reunalta kuikuilua lähemmin en päässyt vielä varsaani tutustumaan. No, tässä on tutustumiseen aikaa koko loppuelämä, ja vasta puolen vuoden päästähän minä sen tulisin luokseni hakemaan. Siirryimme Assin kanssa molemmat tyytyväisinä toimiston puolelle kirjoittamaan kauppakirjoja varsasta.

14.01.2013, päiväkirjamerkintä
Olen aina, aina ihastellut Assin poneja ja talleja. Naisella on lyömätön maku poniensa suhteen ja tallit on aina täyteen haalittu toinen toistaan upeampia timantteja. Päädyin jälleen pistäytymään vierailulla Poniniemessä, kun kuulin Assin hankkineen uusia welshtammoja Alankomaista. Heti nuo uudet neitokaiset nähdessäni minuun iski hirveä tarve saada niistä varsat itselleni.. Uutta verta ei voi tallissa koskaan olla liikaa! Varsinkin siro, punarautias tamma Prescilla kiinnitti huomioni. Kaikki leidit oli kuitenkin jo ehditty astuttaa ja Assi suunnitteli pitävänsä koko ensimmäisen polven itsellään. Rupesimme sitten suunnittelemaan asiaa, ja Assi mainitsi ajatelleensa joskus astuttaa Prescillan Cairnhill Blue Kestrelillä, oriilla, johon olin itse aikoinaan ihastunut Briteissä ja tuonut sen maahan mukanani. Luotani se oli muuttanut Poniniemeen ja tehnyt Assin kanssa varsin mukavan kilpauran. Hmm, tällainenhan varsa olisi meille parempi kuin hyvä! Niinpä sovimme, että saisin tuosta yhdistelmästä seuraavan varsan. Ja nyt ei muuta kuin odottelemaan!

    Kilpailut

Bettyllä kilpaillaan pääpainoisesti KRJ:n alaisissa kouluratsastuskilpailuissa. Huomaathan, että kalenteriin merkitään vain sijoitukset ja voitot?

Sijoituksia: 65 kpl

03.08.13, KRJ, vaB : 03/40
23.08.13, KRJ, vaB : 02/50
24.08.13, KRJ, vaB : 04/50
04.08.13, KRJ, vaB : 02/40
16.08.13, KRJ, vaB : 02/40
08.08.13, KRJ, vaB : 02/33
03.08.13, KRJ, vaB : 05/27
05.08.13, KRJ, vaB : 02/7
27.08.13, KRJ, vaB : 02/40
13.08.13, KRJ, vaB : 05/30
14.08.13, KRJ, vaB : 03/30
28.08.13, KRJ, vaB : 06/40
17.08.13, KRJ, vaB : 02/30
17.08.13, KRJ, vaB : 04/30
18.08.13, KRJ, vaB : 03/30
19.08.13, KRJ, vaB : 04/30
04.09.13, KRJ, vaB : 04/30
04.09.13, KRJ, vaB : 01/30
05.09.13, KRJ, vaB : 03/30
08.09.13, KRJ, heA : 02/40
01.09.13, KRJ, vaB : 03/40
09.09.13, KRJ, vaB : 06/40
09.09.13, KRJ, vaB : 05/40
13.09.13, KRJ, vaB : 03/40
17.09.13, KRJ, vaB : 03/40
24.08.13, KRJ, vaB : 04/40
21.09.13, KRJ, vaB : 04/50
11.09.13, KRJ, vaB : 05/30
20.09.13, KRJ, vaB : 05/50
15.09.13, KRJ, heA : 04/40
23.10.13, KRJ, vaB : 04/30
22.09.13, KRJ, vaB : 05/50
02.11.13, KRJ, vaB : 04/30
14.11.13, KRJ, vaB : 03/40
15.11.13, KRJ, vaB : 01/40
17.11.13, KRJ, vaB : 01/40
18.11.13, KRJ, vaB : 03/40
18.11.13, KRJ, vaB : 05/40
16.11.13, KRJ, vaB : 02/50
20.11.13, KRJ, vaB : 04/50
20.12.13, KRJ, vaB : 01/30
22.11.13, KRJ, vaB : 04/50
05.12.13, KRJ, vaB : 03/30
10.12.13, KRJ, vaB : 05/30
13.12.13, KRJ, vaB : 05/30
16.12.13, KRJ, vaB : 04/30
11.12.13, KRJ, heA : 04/40
11.12.13, KRJ, vaB : 01/40
13.12.13, KRJ, vaB : 02/40
15.12.13, KRJ, vaB : 05/40
16.12.13, KRJ, vaB : 01/40
17.12.13, KRJ, vaB : 05/40
19.12.13, KRJ, vaB : 01/40
12.12.13, KRJ, vaB : 02/50
14.12.13, KRJ, vaB : 02/50
16.12.13, KRJ, vaB : 02/50
24.12.13, KRJ, vaB : 01/40
22.01.14, KRJ, vaB : 05/30
03.02.14, KRJ, vaB : 02/50
05.02.14, KRJ, vaB : 06/50
06.02.14, KRJ, vaB : 01/50
18.01.14, KRJ, vaB : 06/40
27.01.14, KRJ, vaB : 05/40
30.01.14, KRJ, vaB : 02/100
03.02.14, KRJ, vaB : 05/40

 

Poniniemen Betty Blue on virtuaalihevonen.
Kaiken sivuilla esiintyvän materiaalin © dani 2016, ellei toisin ole mainittu. Kopiointi kielletty!