index         talli         oriit         tammat         kasvatus         kisat         muuta

Lloyd v.d. Gavin VIRALLINEN NIMI  Lloyd v.d. Gavin  SUKUPUOLI  ori
 ROTU  Welsh sec. B  SYNTYNYT  01.09.2006, 10 v.
 SÄKÄKORKEUS  134 cm  KOULUTUSTASO  Helppo A
 OMISTAJA  Moniet Welsh Ponies  KASVATTAJA  Gavin Family (GB)

   VIR MVA Ch -arvonimi myönnetty 24.06.2007
   Kantakirjattu II-palkinnolla (72 p.) 12.05.2007

Lloyd saapui meille jo kaksivuotiaana kasvattajaltaan Davidilta Englannista. Alunperin tarkoitukseni oli hakea uusi kenttäponi, kun samalta kasvattajalta tullut ori Gletser v.d. Gavin oli aloittanut kenttäuransa loisteliaasti ja todistanut polveutuvansa huippulinjoista. Vastaan tuli muutama upea tulevaisuuden lupaus, mutta kun David kertoi minulle muutamien alkuperäisten kantaponiensa historiasta, aloin kiinnostua hänen kouluponeistaan. Hänet tunnetaan nykyään kenttä- ja esteponeistaan, mutta ennen niitä hänellä oli poneja, jotka kilpailivat korkealla koulussa ja joilla oli valtavasti potentiaalia. Nuo linjat ovat nykyään jo lähes kadonneet, joten Lloyd on suvultaan hyvin ainutlaatuinen hevonen. Sillä on kouluponeja vähintään neljä polvea taaksepäin, joista lähes kaikki David Gavinin omistamia tai kasvattamia. Näin ori siis tarrautui mukaani, ja toivottavasti sillä on edessään monta antoisaa kisavuotta.

Sukutaulu


i. Mewian Lloyd  - evm
wB, vkk, 135 cm
ii. Martinez v.d. Gavin
iii. Rhinoseros II
iie. Lady Amourette
ie. Quicksilver Madog
iei. Shadow's Cydar
iee. Katya v.d. Gavin
e. Rhino Pandora  - evm
wB, m, 132 cm
ei. Gavin Songwriter
eii. Gavin Bat Red
eie. Rosiella v.d. Gavin
ee. Pleiad Beauty
eei. Leonardo
eee. Amy v.d. Gavin
Lloyd muistuttaa paljon isäänsä Mewian Lloydia, joka on todella upea voikko ori. Se kisasi koulua HeA -tasolla ja valittiinkin Englannin vuoden kouluoriiksi vuonna 1998. Mewian Lloyd on siittolansa suurin ylpeydenaihe, ja sen maine on kiirinyt kauas, minkä ansiosta oriin astutuskalenteri on jatkuvasti täynnä. Voikko komistus on menestynyt myös näyttelyissä, ja se on kantakirjattu II-palkinnolla.

Rhino Pandora on vahvasti koulupainoitteinen, musta tamma, joka on kantakirjattu hienosti I-palkinnolla. Se on kisannut monen eri omistajan kanssa menestyen tasaisesti HeB-A -tasolla. KTK-palkintonsa se kahmaisi vasta toissa vuonna saatuaan yli 10 ykköspalkintoa näyttelyissä. Pandora tunnetaan myös kipakasta luonteestaan, ja se onkin melkoinen aloittelijoiden kauhistus.

Luonnekuvaus


Lloyd on kaikin puolin täysin kymppi poni - mitä muuta siitä voi sanoa? Se on melkein kuin huikaiseva näkymä Mount Everestin laelta, se on vain koettava itse. En ole koskaan aikaisemmin törmännyt näin upealuonteiseen poniin, eivätkä ole muutkaan jotka ovat tutustuneet oriin lähemmin. Jo ensivilkaisulla Lloydissa on "sitä jotain". Ehkä sen ansiosta se on menestynyt niin hyvin näyttelyissä ja myöskin koulukilpailuissa. Upean, kullankeltaisena hohtavan orin eteen ei yksinkertaisesti voi olla pysähtymättä. Lloydilla on kirkkaat, suloiset ja uskomattoman suuret ja kiltit silmät, ja tässä tapauksessa sanonta "sielun peili" pitää kyllä täydellisesti paikkaansa. Lloyd on hyvin kiltti, suloinen, hurmaava poni, joka olisi valmis vaikka kuolemaan rakastamansa ihmisen puolesta. Se hyväksyy sisäiseen piiriinsä usemmankin henkilön, joten mikään yhden ihmisen hevonen se ei ole.

Sanomattakin selvää, ettei Lloydin hoitaessa ole minkäänlaisia ongelmia. Epämukavassa tilanteessa se heilauttelee epävarmasti korviaan ja laajentaa sieraimiaan, mutta en ole nähnyt orin koskaan edes luimivan ihmiselle. Se ei ikinä näyki tai muutenkaan uhkaile ihmisiä, mutta toisia oreja vastaan se osaa kyllä pitää puolensa. Karsinassa ori väistyy yksinkertaisesti "väistä" -käskyllä, eikä siihen tarvitse edes koskea. Yleensä koko käskyä ei kuitenkaan ehdi edes antaa, kun ori on jo lukenut ruumiinkielesi ja väistää ennen kun ehdit suutasi avata. Lloyd odottaakin hoitajaltaa hienovaraista ja rauhallista käytöstä, huutamisesta ja huitomisesta se muuttuu helposti levottomaksi.

Vapaana ollessaan Lloyd seuraa johtajaansa kuin koira, ja se onkin tallin ainoa poni, jonka uskaltaa tuoda sisään ilman riimua tai narua. Ulkopuoliset katsovat huolissaan, kun "valtavaa oria" talutetaan pelkästä otsatukasta tai jopa täysin vapaana. Mutta kun orin oppii tuntemaan, osaa luottaa siihen eikä riimun hakeminen tule enää edes mielleen. Lloyd tuntuu aina loukkaantuvan riimusta, ja steppailee etenkin jos naru on liian lyhyellä. Maastokävelylle oria ei tietenkään voi viedä ilman varusteita, mutta pitkän riimunnarun kanssa retkeily miellyttää Lloydiakin. Juoksuttaessakin oria on helpompi käsitellä ilman varusteita hevoskuiskaajien tyyliin, ja ori osoittaa selkeästi kuuntelevansa ihmistä täydellisesti. Se on hyvin herkkä ihmisen ruumiinkielelle, joten aivan aloittelevien juoksuttajien on syytä valita koekaniinikseen joku hieman tavallisempi poni.

Lloyd on varsasta asti ollut todella fiksu ja nopea oppimaan. Joskus tuntuu, että se oppisi vaikka seisomaan päällään! Tavallisten koululiikkeiden lisäksi ori hallitsee espanjalaisen käynnin, piaffen ja levaden. Sille on opetettu näille liikkeille erikoiskäskyt, joten ratsastajan ei tarvitse pelätä orin yhtäkkiä pomppaavan paikoiltaan ilmaan. Niitä ollaankin treenattu vain maasta käsin, joten Lloyd tietää, ettei ratsastaja selässä ole aika temppuilla. Makupaloja ei tämän pojan koulutuksessa ole tarvittu koskaan, pelkkä rapsutus ja ihmisen tyytyväisyys on ollut sille riittävä kannustin.

Ratsastaessa Lloyd on yhtä miellyttämisenhaluinen, luotettava ja herkkä kuin maastakin käsin. Se toimii todella hyvin pelkällä istunnalla, ja se kulkee peräänannossa vaikka löysin ohjin. Ori kantaa itsensä todella hyvin ja sen liikkeet ovat näyttävät (tosin ravi on melko pomppuista istua). Vaikka Lloyd tottelee ratsastajaansa kaikessa, se vaatii vähän enemmän ratsastusta kulkeakseen kunnolla hyvässä muodossa. Vaativammat koululiikkeet vaativat myös enemmän aktiivisuutta ja taitoa ratsastajalta, mutta Lloyd on kokeneille hyvä opetusponi. Herkkä ori kun reagoi jokaiseenkin painonmuutokseen ja pohkeen kosketukseen, joten se on täydellinen osoittamaan ratsastajalle tämän huomaamattaan käyttämät avut. Aloittelijoille se sen sijaan ei sovi.

"Elä elämääsi suhtautuen ystävällisesti ja lempeästi kaikkiin ihmisiin ympärilläsi, ja hämmästyt, miten onnelliseksi elämäsi muuttuu." - Charles M. Schwab. Lloyd on selvästi ottanut oppia tältä herralta, sillä ystävällisempää ponia tuskin löytyy parhaastakaan ratsastuskoulusta. Lloyd on ori, jonka kanssa taivaskaan ei ole rajana ja jonka kanssa elämä on elämisen arvoista.Jälkeläiset & astutusinfo


Lloyd on käytössä siitokseen puhdasrotuisille, lyhytsukuisille wB-tammoille sekä WPB-risteytyksiin. Koulupainoitteinen Lloyd on upearakenteinen ja -luonteinen, ja sopii lähes tammalle kuin tammalle. Ota yhteyttä mailitse, niin katsotaan tarkemmin.

Kuulumisia


24.06.2007 - Lloydille myönnettiin VIR MVA Ch -arvonimi! Ori myös kantakirjattiin ponioriiden viime tilaisuudessa II-palkinnolla ja 72 pisteellä. On se vaan hieno poika.

27.02.2007 - Lloyd oli ensimmäisissä koulukilpailuissaan ja sijoittui kolmanneksi! Poika ihmetteli hieman ihmisvilinää ja kiihkeää tunnelmaa, mutta pysyi hyvin nahoissaan, vaikka ympärillä pyörivät tammat kiinnostivatkin kovasti. Itse rata meni siististi ja varmasti, ilman turhia hötkyilyjä. Kotona Lloydiä odottikin maittava porkkana-ateria. Lloyd oli muuten ensimmäisissä NJ-näyttelyissäänkin LKV2 saalistaen irtoSERTin. Tästä pojasta kuullaan varmasti vielä tulevaisuudessa :)

Voitot & sijoitukset  (koko kalenteri)


Näyttelyt

26.04.07 - NJ - Nokikylän talli - wB- oriit - LKV1, BIS3, MVA-SERT, JS
09.04.07 - NJ - Moniet Welsh Ponies - wB- oriit - LKV2, irtoSERT, JS
15.03.07 - NJ - Hallon Ponies - wB- oriit - LKV1, BIS1, MVA-SERT, JS
20.01.07 - NJ - Hallon Ponies - wB- oriit - LKV2, irtoSERT, JS

Kouluratsastus

28.09.09 - KRJ - Acantha Farm - Helppo A - 6/100
27.09.09 - NJ - Acantha Farm - KN Special - 10/100
26.09.09 - KRJ - Acantha Farm - KN Special - 9/100
31.12.07 - KRJ - FSRa - Helppo B - 1/90
30.12.07 - KRJ - FSRa - Helppo A - 3/109
18.12.07 - KRJ - FSRa - KN Special - 7/79
18.12.07 - KRJ - FSRa - KN Special - 4/79
28.08.07 - KRJ - Jillian Ponies - Helppo A - 2/21
28.08.07 - KRJ - Jillian Ponies - Helppo B - 6/39
19.08.07 - KRJ - Impresso Equipe - Helppo A - 3/51
19.08.07 - KRJ - Southern E Arabs - KN Special - 2/34
18.08.07 - KRJ - Southern E Arabs - KN Special - 5/28
15.08.07 - KRJ - Southern E Arabs - KN Special - 5/35
01.08.07 - KRJ - Willoughby - Helppo A - 5/35
26.07.07 - KRJ - SR - KN Special - 5/30
15.04.07 - KRJ - KRJ Cup - Helppo B - 2/199 30 rp, 400 v€
15.04.07 - KRJ - KRJ Cup - Helppo A - 9/197 5 rp, 50 v€
31.03.07 - KRJ - Fliphen Valoir - KN Special kür - 3/69
16.03.07 - KRJ - Romulus - Helppo B - 3/40
27.02.07 - KRJ - Yave - Helppo A - 3/39
20.02.07 - KRJ - Romulus - Helppo A - 3/24
14.02.07 - KRJ - Talli Ninja - Helppo A - 6/63© Moniet Welsh Ponies
Kuvat wii. & Maria A.